Αν βλέπεις κάθε απόγευμα τα lives της Πόπης Τσαπανίδου στο Instagram, σίγουρα θα την άκουσες μια μέρα να σου λέει ένα παραμύθι…  Aυτό το παραμύθι ήταν ένα απ’ τα πιο επίκαιρα, αλλά κι αγαπημένα μας παραμύθια. “Ποιος πήρε το τυρί μου;” είναι ο τίτλος του παραμυθιού που απευθύνεται τόσο σε μεγάλους όσο και σε μικρούς.

Η πρώτη κυκλοφορία του βιβλίου ήταν το 1998, όμως, σε όποια φάση της ζωής σου και να το διαβάσεις θα σου φανεί επίκαιρο… Είναι από εκείνα τα διαμαντάκια που δεν έχουν ηλικία ή σωστή στιγμή να τα διαβάσεις. Είναι πάντα επίκαιρο κι αυτό είναι ένα απ’ τα μαγικά στοιχεία του.

Το “Ποιος πήρε το τυρί μου;” είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να αντιμετωπίσεις τις αλλαγές που συμβαίνουν στη δουλειά αλλά και τη ζωή σου.

Ποιος πήρε το τυρί μου

Τα βιβλία αυτοβελτίωσης που αξίζει να διαβάσεις!

Πώς θα σε βοηθήσει το «Ποιος πήρε το τυρί μου»;

Διαβάζοντας μια ιστορία για την αλλαγή με πρωταγωνιστές τέσσερις χαρακτήρες που ψάχνουν το “τυρί”, θα δεις τον εαυτό σου μέσα σ’ αυτούς τους χαρακτήρες, θα ταυτιστείς με κάποιον ή κάποιους απ’ αυτούς, θα δεις ότι το “τυρί” είναι πολύ απλά όλα αυτά που θες να έχεις στη ζωή σου και θα καταλάβεις πόσο υποκειμενικό είναι αυτό το “τυρί”. Παράλληλα, θα μπεις σε σκέψεις για το τι τελικά είναι σημαντικό στη ζωή σου και θα καταλάβεις πόσο διαφορετικά θα αντιμετωπίζεις την κάθε αλλαγή που σου συμβαίνει εάν δεν την φοβάσαι!

Το «Ποιος πήρε το τυρί μου;» είναι μια ιστορία για την αλλαγή που συμβαίνει μέσα σε ένα λαβύρινθο, όπου τέσσερις διασκεδαστικοί χαρακτήρες αναζητούν «Τυρί». Το Τυρί είναι βέβαια μεταφορά για οτιδήποτε θέλουμε να έχουμε στη ζωή, όπως μια δουλειά, μια σχέση, χρήματα, ένα μεγάλο σπίτι, ελευθερία, υγεία, αναγνώριση, πνευματική γαλήνη, ή ακόμη και ένα χόμπυ όπως το τζόγκινγκ ή το γκολφ. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη για το τι είναι το Τυρί· το αναζητούμε επειδή πιστεύουμε ότι μας κάνει ευτυχισμένους. Όταν το βρίσκουμε, συχνά δενόμαστε με αυτό. Και όταν το χάνουμε ή μας το παίρνουν, η εμπειρία μπορεί να είναι τραυματική. Ο «Λαβύρινθος» της ιστορίας αντιπροσωπεύει το μέρος όπου περνάτε τον καιρό σας αναζητώντας αυτό που θέλετε. Οι ήρωες της ιστορίας μας βρίσκονται αντιμέτωποι με μια απροσδόκητη αλλαγή. Τελικά, ο ένας από αυτούς την αντιμετωπίζει επιτυχώς και γράφει πάνω στους τοίχους του λαβύρινθου όλα όσα διδάχθηκε από την πείρα του.

Για να διαβάσεις όλο το βιβλίο θα χρειαστείς περίπου μια ώρα, αλλά τα μαθήματα που θα πάρεις, θα κρατήσουν μια ζωή, ενώ θα γυρνάς και θα ξαναγυρνάς σ’ αυτό το υπέροχο παραμύθι!

Κατέβασε εδώ δωρεάν το βιβλίο που μιλάει στα παιδιά για τον κορονοϊό.

Δες ακόμα τα βιβλία και τις σειρές που σου προτείνουν οι celebrities:

#Μένουμε_σπίτι: Οι αγαπημένοι μας celebrities μας είπαν πώς περνούν τον χρόνο τους στο σπίτι

Photo: Pixabay