Το «Park Your Cinema» επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ με τον «Μάγο του Οζ»!

LIKE US ON FACEBOOK

Το «Park Your Cinema» επιστρέφει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κι αυτή τη φορά με μια ταινία που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι, τον  «Μάγο του Οζ»!

Το «Park Your Cinema» στο ΚΠΙΣΝ είναι μία απ’ τις δραστηριότητες για τις οποίες ανυπομονούμε κάθε Καλοκαίρι, ενώ και το φετινό του πρόγραμμα δεν απογοητεύει. Προτείνουμε να σημειώσεις τις παρακάτω ημερομηνίες στο ημερολόγιο σου, γιατί δεν θέλεις να χάσεις την προβολή αυτών των ταινιών στο μαγευτικό Ξέφωτο του Σταύρος Νιάρχος.

Πιο συγκεκριμένα, το «Park Your Cinema» ξεκινάει φέτος με δύο ταινίες που έχουν αφήσει τη δική τους ιστορία στον χώρο του θεάματος. Έτσι λοιπόν, με αφορμή τα 80 χρόνια από την πρώτη προβολή του «Μάγου του Οζ» και τα 60 χρόνια από την πρεμιέρα της animated ταινίας «Ωραία Κοιμωμένη», το ΚΠΙΣΝ μας καλεί εμάς να τα θυμηθούμε και τους μικρούς της παρέας να δουν αυτές τις ταινίες για πρώτη φορά!

Το πρόγραμμα ταινιών του Park Your Cinema επιμελείται ο κριτικός κινηματογράφου Ηλίας Φραγκούλης, ενώ όλες οι ταινίες προβάλλονται στις 21:00 στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Συνιστάται να έχεις μαζί σου εντομοαπωθητικό και ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος. Η είσοδος είναι ελεύθερη!

Αναλυτικά το πρόγραμμα του «Park Your Cinema»:

Η Ωραία Κοιμωμένη/Sleeping Beauty (1959) θα προβληθεί το Σάββατο στις 25 Μαΐου στις 21.00, στο Ξέφωτο.

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά, και είναι σκηνοθετημένη απ’ τον Clyde Geronimi.

Υπόθεση: «Η κακιά μάγισσα Μαλέφισεντ καταριέται την πριγκίπισσα Ορόρα την ημέρα της βάπτισής της. Τα ξόρκια θα μπορέσει να «σπάσει» μονάχα ο ερχομός ενός πρίγκιπα, όμως κανείς δεν γνωρίζει με ποιον τρόπο. Η 16η ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους της Disney αποτελεί μεταφορά του κλασικού παραμυθιού του Γάλλου Charles Perrault. Ο καλλιτεχνικός σχεδιασμός του σκίτσου (ειδικά στα φόντα) μάλλον ξεπερνούσε αυτό που μπορούσε να αποδεχτεί το κοινό της εποχής και το φιλμ υπήρξε εισπρακτική αποτυχία, υποχρεώνοντας το studio να σταματήσει τις παραγωγές που βασίζονταν σε παραμύθια (το επόμενο ήταν η Μικρή Γοργόνα, το 1989!)».

Ο Μάγος του Οζ / The Wizard of Oz (1939) θα προβληθεί την Κυριακή στις 26 Μαΐου στις 21.00, στο Ξέφωτο.

Υπόθεση: «Η Ντόροθι νομίζει πως δεν βρίσκεται πια στο Κάνσας, ύστερα από το χτύπημα ενός τρομερού τυφώνα που… πήρε και σήκωσε τη φάρμα της οικογένειάς της. Θα βρει την ευτυχία «πέρα από το ουράνιο τόξο», ακολουθώντας τον κίτρινο, τούβλινο δρόμο που οδηγεί στο παλάτι του Μάγου του Οζ; Βασισμένη στο παραμύθι του L. Frank Baum «The Wonderful Wizard of Oz» (1900), η αξιαγάπητη αυτή ταινία υπήρξε η ακριβότερη παραγωγή εκείνης της περιόδου για το studio της MGM, το οποίο σχεδόν ισοφάρισε το κόστος της μόλις το 1949!».

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ!

Διαβάστε ακόμη:

Ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Photo: Free Cinema
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved