Μερικές σκέψεις για το δεύτερο μέρος ενός best seller βιβλίου, που έγινε best seller χωρίς να έχει σκοπό να γίνει best seller. Το Δώρο 2 του Στέφανου Ξενάκη είναι το επόμενο βιβλίο που θα προστεθεί στη βιβλιοθήκη σου και είναι σίγουρα το βιβλίο που θα έχεις όλο το Καλοκαίρι μαζί σου.

Χωρίς να γνωρίζουμε εάν η περίοδος της κυκλοφορίας του ήταν προγραμματισμένη από πριν ή αποφασίστηκε το τελευταίο διάστημα, ένα είναι σίγουρο: Ότι δεν είναι τυχαίο που κυκλοφορεί τώρα!

Η ελληνική κοινωνία μόλις βγήκε απ’ το lockdown, ενώ το σύννεφο του κορονοϊού αιωρείται ακόμα από πάνω μας. Σ’ αυτή τη δεδομένη στιγμή, κυκλοφορεί το Δώρο 2, κάνοντας μας ένα “δώρο” με την κυκλοφορία του.

Όλοι μέσα στην καραντίνα άλλαξαν συνήθειες και πολλοί άλλαξαν ριζικά τη ζωή τους, υιοθετώντας έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Πολλοί αναθεώρησαν όσα θεωρούσαν δεδομένα και εκτίμησαν περισσότερο την ουσία της ζωής. Και το Δώρο 2 έρχεται σ’ αυτήν ακριβώς τη στιγμή που το χρειαζόμαστε!

Εάν είσαι ανάμεσα σ’ εκείνους που έχουν λατρέψει το πρώτο βιβλίο, τότε καταλαβαίνεις απόλυτα γιατί χαρακτηρίζουμε δώρο αυτό το βιβλίο.

Ο Στέφανος Ξενάκης, μέσα από μικρές ιστορίες και απλά λόγια, μας υπενθυμίζει γιατί έχουμε έρθει σ’ αυτό τον κόσμο. Και γιατί εάν δεν καθίσουμε να το αναλογιστούμε στα σοβαρά και να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, θα καταλήξουμε απλά να βλέπουμε τη ζωή να περνάει από μπροστά μας, χωρίς να τη ζούμε.

«Ένα τσικ μπορεί να απέχει η ζωή που ζεις από αυτή που ονειρεύεσαι. Μικροί παίζαμε τραμπάλα. Μια τραμπάλα είναι η ζωή. Ποτέ δεν ισορροπεί. Είτε γέρνει προς τα εδώ είτε προς τα εκεί. Είτε γέρνει εκεί που θες είτε εκεί που δεν θες. Κι όμως ένα τσικ μπορεί να είναι αυτό που θα τη γείρει από την άλλη. Ένα πρωινό περπάτημα, ένα καλό βιβλίο, μια απρόσμενη αγκαλιά, ένα ξαφνικό κοίταγμα, ένα “σ’ αγαπώ” μπορεί να κρίνει την πορεία μιας ολόκληρης ζωής. Όταν είσαι ανάμεσα στο να το κάνεις ή να μην το κάνεις το τσικ, πάντα να το κάνεις. Δεν θα μάθεις ποτέ ποιο τσικ είναι αυτό που θα σου αλλάξει τη ζωή αν δεν το κάνεις».

Στέφανος Ξενάκης

Στο Δώρο 2 θα προβληματιστούμε γιατί προσπερνάμε τα δώρα που μας προσφέρει απλόχερα η ζωή, με τον συγγραφέα προσωπικής ανάπτυξης ν’ απαντά άμεσα και τρυφερά στο παραπάνω ερώτημα και να ξετυλίγει μέσα από απλές καθημερινές ιστορίες έναν άλλο τρόπο θέασης της ζωής. Πιο μαγικό, πιο συναισθηματικό, πάνω από όλα όμως πιο ανθρώπινο.

Δες ακόμα:

Οι προτάσεις των αναγνωστών του iPop για τα 10+1 βιβλία που πρέπει να διαβάσεις!