Θέατρο χωρίς κινητό: Ενεργοποιούμε όλες τις αισθήσεις μας

LIKE US ON FACEBOOK

Φτάνεις στο θέατρο. Πας στη ρεσεψιόν και παραλαμβάνεις το εισιτήριό σου. Μπαίνεις στην αίθουσα και περιμένεις να ξεκινήσει η παράσταση. Στο μεταξύ, τσεκάρεις λίγο τι γίνεται στο email σου, χαζεύεις λίγο στο Instagram, τραβάς καμιά φωτογραφία τη σκηνή στα κρυφά και ακούς το τρίτο κουδούνι και καταλαβαίνεις ότι η παράσταση ξεκινάει. Μαζεύεις το κινητό, το βάζεις στο αθόρυβο και αφήνεσαι να απολαύσεις την παράσταση… Ή μήπως όχι; Έχεις πιάσει κι εσύ τον εαυτό σου να μισοκοιτάει το κινητό κατά τη διάρκεια του έργου ή να προσπαθεί να βγάλει φωτογραφίες; Το θέατρο χωρίς κινητό είναι μια φρέσκια ιδέα που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Aθήνα απ’ την ομάδα Experimento που κάθε πείραμα που κάνει πετυχαίνει!

Κι αυτή η φρέσκια ιδέα μας καλεί να αλλάξουμε συνήθειες, να δοκιμάσουμε έναν διαφορετικό τρόπο να πηγαίνουμε θέατρο, όπου θα ενεργοποιούμε όλες τις αισθήσεις μας!

Θέατρο χωρίς κινητό

H παράσταση Lemon ολοκληρώνει το ταξίδι της στο Μπάγκειον την πρώτη μέρα του νέου έτους και μέχρι τότε θα κάνει συνολικά 4 ακόμα “δρομολόγια” με το ατμόπλοιο Βιρτζίνιαν!

Σ’ αυτά τα ταξίδια, η εμπειρία αλλάζει. Το κοινό απελευθερώνεται και βιώνει μια ολοκληρωμένη εμπειρία θέασης χωρίς να αποσπάται απ’ το κινητό.

Τι είναι το θέατρο χωρίς κινητό;

Η ιδέα είναι απλή. Κλείνεις το εισιτήριό σου. Πας την ημέρα της παράστασης και πριν περάσεις στην αίθουσα στην χορού για την παράσταση Lemon, ακριβώς απ’ έξω σε υποδέχεται ένα μέλος της ομάδας παραγωγής Experimento που σε ρωτάει εάν θα ήθελες να μην πάρεις το κινητό σου εντός της αίθουσας, παρακολουθώντας ίσως για πρώτη φορά στη ζωή σου μια παράσταση χωρίς κινητό.

Όσα κινητά μένουν εκτός αίθουσας αποθηκεύονται με ασφάλεια σε ειδικό αεροστεγές σακουλάκι, το οποίο στη συνέχεια τοποθετείται σε ειδικά διαμορφωμένο εικαστικό spot όπου και φυλάσσονται απ’ τα άτομα της παραγωγής του Lemon, ακριβώς έξω από την αίθουσα χορού. Λεπτομέρειες για την ακριβή διαδικασία θα δίνονται απ’ τους υπεύθυνους του Lemon εκείνη την ώρα.

Την αρχή για το #theatroxwriskinito θα κάνουν οι ηθοποιοί, ο Μελαχρινός Βελέντζας και ο Γιώργος Δρίβας, οι οποίοι θα αφήσουν τα κινητά τους σε όλες τις επόμενες παραστάσεις στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Το ίδιο θα κάνει και ο technical manager του «Lemon», Λευτέρης Δούρος, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας παραγωγής.

Φυσικά, εάν η ιδέα δεν σε εκφράζει, μπορείς να πεις ευγενικά όχι και να πάρεις το κινητό σου μαζί. Δεν είναι υποχρέωση, αλλά μια πολύ όμορφη επιλογή που μπορείς να κάνεις!

Θέατρο χωρίς κινητό

Γιατί να πάω θέατρο χωρίς κινητό;

Μην το δεις ως “χάρη” προς τους ηθοποιούς και την παραγωγή γιατί ο στόχος του “πειράματος” δεν είναι αυτός! Η συγκεκριμένη δράση προτείνει την επιστροφή σε μια ολοκληρωτική εμπειρία θέασης, όπου θα επιτρέψεις στον εαυτό σου να συγκεντρωθεί στο έργο χωρίς να μπει στον “πειρασμό” να κοιτάξει τι είναι αυτή η δόνηση που χτύπησε στο κινητό σου. Φυσικά, εάν αποφασίσεις να αφήσεις κι εσύ το κινητό κατά τη διάρκεια της παράστασης, οι υπόλοιποι θεατές και οι ηθοποιοί θα σε ευχαριστήσουν γι’ αυτό!

Θέατρο χωρίς κινητό

Αν αυτές τις γιορτές θέλεις να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου, δοκίμασε το θέατρο χωρίς κινητό. Για 2 ώρες θα αισθανθείς τη μεγαλύτερη απελευθέρωση που ένιωσες όλο το 2019!

Μπορείς να το δεις κι ως έναν τρόπο “αποτοξίνωσης” απ’ τις ηλεκτρονικές συσκευές που ευθύνονται για ένα τεράστιο μέρος του άγχους που βιώνουμε καθημερινά.

Εξάλλου, ο Μελαχρινός Βελέντζας και ο Γιώργος Δρίβας είναι τόσο καθηλωτικοί στη σκηνή που δεν θα σου επιτρέψουν ούτε για ένα λεπτό να μετανιώσεις που δεν έχεις το κινητό σου μαζί!

Εμείς θα είμαστε εκεί και σου δίνουμε ραντεβού για να έρθεις, να γνωριστούμε, να φωτογραφηθούμε -πριν ή μετά την παράσταση φυσικά γιατί μέσα θα είμαστε χωρίς κινητό- και να βιώσουμε μαζί αυτή τη μοναδική εμπειρία!

Θέατρο χωρίς κινητό

Στο τέλος της παράστασης, μην ξεχάσεις να ανεβάσεις στα social media την εμπειρία σου και να παροτρύνεις κι άλλους να κάνουν το ίδιο, χρησιμοποιώντας το hashtag #theatroxwriskinito.

Info!

Lemon στο Μπάγκειον απ’ την ομάδα Experimento

“Θέατρο χωρίς κινητό”

23 | 25 | 30.12 στις 20:00 & 01.01 στις 21:15

4 τελευταία ταξίδια!

Παράσταση & παράλληλη φωτογραφική έκθεση με τους πρωτότυπους προορισμούς όπου έχει παρουσιαστεί το Lemon ως τώρα!

Υποδοχή με κρασί, γλυκά, χαμόγελο και ευγένεια.

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Δες ακόμα:

Η παράσταση Lemon σου κάνει ένα απίστευτο δώρο που έχεις ανάγκη!
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved