Υπάρχουν γιορτές και αθλητικά γεγονότα που λόγω της υγειονομικής κατάστασης που βιώνουμε μπορούνε να μπούνε σε παύση. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις οι οποίες είναι αδύνατο να περιμένουν. Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι το Sithonia Mini Marathon – Run For Nektarios, του δρομικού φιλανθρωπικού αγώνα που έχει ως αποστολή την κάλυψη του αναγκαίου εξοπλισμού του μικρού Νεκτάριου Ψηλογιάννη ο οποίος πάσχει από βροχοπνευμονική δυσπλασία και χρήζει μηχανικής υποστήριξης.

Με έμπνευση την μεταφορά του μηνύματος του αθλητισμού που αποτελεί την ουσία όλων των Μαραθωνίων, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε το «Run For Nektarios» να πραγματοποιηθεί συμβολικά στις 20 Σεπτεμβρίου 2020, χωρίς ανοιχτή συμμετοχή αθλητών και χωρίς κοινό για την προστασία όλων. Το μήνυμα αισιοδοξίας και νίκης του Νεκτάριου αναλαμβάνουν να μεταφέρουν οι χορηγοί και οι υποστηρικτές του Sithonia Mini Marathon- Run For Nektarios οι οποίοι όχι μόνο δεν αποσύρουν τις χορηγίες τους αλλά τις ενισχύουν έτσι ώστε ο Νεκτάριος να βρει άμεση πρόσβαση στον απαραίτητο εξοπλισμό & στις θεραπείες του.

Έτσι λοιπόν στις εκκινήσεις των διαδρομών (20χλμ & 5 χλμ) θα συμμετέχουν 3 δρομείς ανά αγώνα & η λήξη του Sithonia Mini Marathon θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική προβλήτα του Νέου Μαρμαρά.

  • Ο αγώνας θα μεταδοθεί live streaming 20 Σεπτεμβρίου 2020 στις 9:00πμ.
  • Όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν να επιστραφεί η εγγραφή τους μπορούν να επικοινωνήσουν στο mail sithoniaminimarathon@gmail.com

Την αφίσα σχεδίασε ο Γιώργος Ζάμπας

Το SITHONIA MINI MARATHON – RUN FOR NEKTARIOS αλλάΖΕΙ και στέλνει το μήνυμα αισιοδοξίας και νίκης!

Μεγάλος Χορηγός : Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ.
Χορηγοί: Fix Άνευ, Mediterranean Cosmos, Αθανάσιος Χαβαδέλος ΑΕ,  Μέλι Σίθων, Skies Aviation Academy
Υποστηρικτές: Δήμος Σιθωνίας, Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, Blackmile, Reebok, Lovely Handmade