Τρεις δυνατές ερωτικές ιστορίες, ένα κοινό σημείο: To Manhattan. Η Τατιάνα Τζινιώλη γράφει την πρώτη ελληνική ερωτική τριλογία και μας βάζει σε σκέψεις και προβληματισμούς, παρουσιάζοντας σχέσεις γεμάτες ρεαλισμό, οι οποίες δεν μένουν σ’ ένα ροζ συννεφάκι.

Πρόκειται για την τριλογία Manhattan, με το κάθε βιβλίο ν’ αποτελεί μια αυτοτελή ιστορία δύο ανθρώπων που μπλέκονται ερωτικά και βιώνουν μπερδεμένες καταστάσεις.

Τον Φεβρουάριο η τριλογία ολοκληρώνεται με το «Πριν το ξημέρωμα» (Manhattan #3), μια διαφορετική ιστορία που πραγματεύεται ένα σκοτεινό θέμα.

Το iPop.gr δίνει τη δυνατότητα σε δύο τυχερούς να κερδίσουν τα δύο πρώτα βιβλία της τριλογίας.

Πώς θα πάρετε μέρος στον διαγωνισμό;

Μπορείτε να διεκδικήσετε τα αντίτυπα της τριλογίας «Manhattan» κάνοντας like, comment και share στο προφίλ σας στο Facebook το σχετικό post που θα βρείτε στη σελίδα του iPop.gr στο Facebook.

Τα δύο πρώτα βιβλία της τριλογίας

Ένα βράδυ (Manhattan #1)

Τζέισον:

Την είδα. Μου άρεσε. Την ήθελα.

Για ένα βράδυ. Όχι παραπάνω.

Γιατί να είσαι µε µία γυναίκα όταν µπορείς να είσαι µε πολλές;

Απλά µαθηµατικά.

Κίρστεν:

Είναι εκείνος που οι γονείς σου σε προειδοποιούν για τον τύπο του.

Αλαζόνας, υπερόπτης και δεν δέχεται το «όχι».

Κρίµα.

Γιατί από εµένα µόνο αυτό θα έχει.

Μετά τα μεσάνυχτα (Manhattan #2)

Σεμπάστιαν:

Πριν έξι χρόνια έχασα τα πάντα.

Λένε πως δεν ήταν δικό μου λάθος.

Κανείς τους όμως δεν ήταν εκεί.

Το μόνο σίγουρο, είναι πως δε μπορώ να ξεχάσω.

Μέχρι που γύρισε εκείνη.

Λέξι:

Είναι ο κολλητός του αδελφού μου.

Είναι χαμένος στα σκοτάδια του και εγώ δε θέλω δεσμεύσεις.

Οι δυο μας είμαστε μία καταστροφή που πρόκειται να συμβεί.

Ή μήπως όχι;

Τo iPop.gr μίλησε με την Τατιάνα Τζινιώλη, η οποία μας έδωσε μια «γεύση» απ’ το τρίτο βιβλίο της τριλογίας Manhattan.

  1. Πότε θα δούμε το «Πριν το ξημέρωμα» και ποιο είναι το story του;
  2. Το βιβλίο κυκλοφορεί προς το τέλος Φλεβάρη. Η ιστορία εξελίσσεται στο Manhattan και αφορά τον Λόγκαν και την Έλλη. Σχετίζεται μ’ ένα βαρύ θέμα, την κακοποίηση μέσα σε μια οικογένεια: Το πώς η Έλλη αντιλαμβάνεται την κακοποίηση που έχει δεχθεί η μητέρα της απ’ τον πατέρα της και πώς αυτό την επηρεάζει στις μετέπειτα σχέσεις της. Επειδή ακριβώς το βιβλίο είναι σε ενεστώτα και τα point of views εναλλάσσονται και είναι σε α’ πρόσωπο, μπήκα κι εγώ πολύ βαθιά μέσα σ’ αυτό και ελπίζω το ίδιο να κάνει κι ο αναγνώστης.
  3. Όταν ακούμε τριλογία, φανταζόμαστε πως υπάρχει μια συνέχεια ανάμεσα στα βιβλία. Ισχύει το ίδιο και στο Manhattan ή μπορούν τα βιβλία να διαβαστούν ανεξάρτητα;
  4. Και τα τρία βιβλία είναι αυτοτελείς ιστορίες, το μόνο τους κοινό είναι ότι εκτυλίσσονται στη Νέα Υόρκη. Στο δεύτερο βιβλίο περνάει το ζευγάρι του πρώτου, υπάρχει στον επίλογο ένα preview για το τρίτο και στο τρίτο κάνουν παρέα όλοι οι χαρακτήρες μαζί, αλλά μπορεί να διαβαστεί και μόνο του. Οι χαρακτήρες που παρουσιάζονται στο τρίτο που είναι απ’ τις δύο προηγούμενες ιστορίες, ουσιαστικά λειτουργούν βοηθητικά. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι εάν κάποιος δεν έχει διαβάσει τα προηγούμενα βιβλία δεν μπορεί να παρακολουθήσει την ιστορία.
  5. Πώς αποφάσισες ν’ ασχοληθείς με το σύγχρονο ερωτικό μυθιστόρημα;
  6. Πρόκειται για ένα είδος που έχει μεγάλο κοινό στο εξωτερικό και τώρα έχει αρχίσει να έρχεται και στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο είδος, δεν είναι ρομαντικό, είναι σύγχρονο ερωτικό. Αφορά τη σχέση δύο ανθρώπων στη σύγχρονη εποχή με τα καθημερινά τους προβλήματα και με έντονο ερωτισμό. Αυτό που μ’ ενδιαφέρει εμένα ότι το πώς ακολουθούμε την ψυχολογία διαφορετικών ανθρώπων και το πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Είναι ένα είδος που αγαπάω και διαβάζω πολύ, οπότε όταν ξεκίνησα να γράψω ένα βιβλίο πήγα σ’ αυτό το είδος, γιατί είναι εκείνο που με κάνει να νιώθω οικεία κι απολαμβάνω να διαβάζω.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Τατιάνα Τζινιώλη γεννήθηκε ένα κρύο μεσημέρι Ιανουαρίου το 1987. Αφού θέλησε να γίνει αστροναύτης, τραγουδίστρια, ηθοποιός και ψυχολόγος, τελικά κατέληξε στο Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών του Ομίλου ANT1 στο τμήμα σκηνοθεσίας. Για δύο χρόνια εργάστηκε ως ραδιοφωνική παραγωγός της ομογένειας της Αμερικής. Η κριτική κινηματογράφου και η αρθρογραφία την είχαν ήδη κερδίσει όμως, και μερικά χρόνια αργότερα αποφοίτησε από το Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας.

Μετά από διάφορες συνεργασίες σε εφημερίδες και περιοδικά, το 2012 ξεκίνησε το site τοπικού ενδιαφέροντος Alimos Online και το 2016 ένα site αποκλειστικά για τον μαγικό κόσμο των βιβλίων, το Book City.Το 2014 κυκλοφόρησε το e-book “Το Ημερολόγιο μίας νύφης” και την ίδια χρονιά πραγματοποίησε την πρώτη της έκθεση φωτογραφίας στον Ιανό, με θέμα την αγαπημένη της πόλη, τη Νέα Υόρκη. Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή, Road Trip, και το 2016 το πρώτο μέρος της ερωτικής τριλογίας με γενικό τίτλο Manhattan, «Ένα βράδυ». Λατρεύει τα κουνέλια, τα bagels και το word της, ειδικά τα ξημερώματα, όταν πάνω του δημιουργούνται διάφορες ιστορίες.