Ένα απομονωμένο ίδρυμα στην Αγγλία, στο οποίο βρίσκει καταφύγιο ένα καλά κρυμμένο μυστικό.

Το βιβλίο «Μη μ’ αφήσεις ποτέ» του Καζούο Ισιγκούρο είναι η κατάλληλη συντροφιά αν θέλετε να μεταφερθείτε σ’ ένα ίδρυμα για παιδιά, το οποίο καλύπτεται από ένα πυκνό πέπλο μυστηρίου.

Ο νομπελίστας συγγραφέας, με το βιβλίο του «Μη μ’ αφήσεις ποτέ» υπόσχεται να μας εισάγει σε έναν δυστοπικό κόσμο όπου η εξέλιξη των πρωταγωνιστών θα σας ανατριχιάσει.

Alert! Διαγωνισμός!

Μπορείτε να διεκδικήσετε τρία αντίτυπα του βιβλίου «Μη μ’ αφήσεις ποτέ» κάνοντας like, comment και share στο προφίλ σας στο Facebook το σχετικό post που θα βρείτε στη σελίδα του iPop.gr στο Facebook και follow στο account του iPop.gr στο Instagram.

Μη μ' αφήσεις ποτέ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Κάθι, η Ρουθ και ο Τόμι μεγαλώνουν εσωτερικοί σ’ ένα απομονωμένο ίδρυμα στην αγγλική ύπαιθρο. Είναι ένα σχολείο με παράξενους, αυστηρούς κανόνες, όπου οι καθηγητές δεν παύουν στιγμή να υπενθυμίζουν στους μαθητές τους πόσο ξεχωριστοί είναι.

Αλλά αυτό που τους κάνει ξεχωριστούς είναι μια ασύλληπτα σκληρή αλήθεια – και μια ακόμη πιο σκληρή μοίρα που τους περιμένει στον έξω κόσμο. Οι τρόφιμοι του Χάιλσαμ βρίσκονται εκεί για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Για την ακρίβεια, έχουν φτιαχτεί γι’ αυτό τον σκοπό…

Ο νομπελίστας Καζούο Ισιγκούρο υπογράφει ένα δυστοπικό, εφιαλτικό μυθιστόρημα για την ίδια την ανθρώπινη φύση και την εύθραυστη ουσία της ζωής, που ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Booker, ενώ μεταφέρθηκε με επιτυχία και στον κινηματογράφο.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Καζούο Ισιγκούρο γεννήθηκε στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας το 1954, αλλά μεγάλωσε στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει γράψει επτά μυθιστορήματα και ήταν υποψήφιος τέσσερις φορές για το βραβείο Booker. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες και θεωρείται ένας από τους κορυφαίος Βρετανούς συγγραφείς. Το 1989, το μυθιστόρημά του Τα απομεινάρια μιας μέρας τιμήθηκε με το βραβείο Booker, μεταφράστηκε σε 24 γλώσσες και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Άντονι Χόπκινς. Ζει στο Λονδίνο με τη σύζυγο και την κόρη του.  

Ο Καζούο Ισιγκούρο έλαβε το βραβείο Νομπέλ 2017.