Παρόντες: Μια επίκαιρη φωτογραφική έκθεση, αποτελούμενη από 43 έργα- φωτορεπορτάζ, στην περίμετρο του πάρκου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Πρόκειται για ένα πολυμεσικό ντοκουμέντο του iMEdD, το οποίο θα βρίσκεται στο ΚΠΙΣΝ από το Σάββατο 20 Ιουνίου μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Παρόντες

Τι είναι η έκθεση Παρόντες;

Η έκθεση αποτελείται από στιγμιότυπα που έχουν απαθανατίσει φωτορεπόρτερ και αποτυπώνουν την καθημερινότητα την περίοδο του lockdown και την επιστροφή στην «κανονικότητα».

Οι ιστορίες ανθρώπων που έδιναν καθημερινά το «παρών» τους προηγούμενους μήνες, και φιλοξενήθηκαν σε δημόσιους χώρους σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα, συνθέτουν το δημοσιογραφικό ντοκουμέντο το οποίο συναντά κανείς στο ΚΠΙΣΝ αλλά και online στο parontes.imedd.org.

Τους «Παρόντες» καταγράφουν οι: Γιάννης Αδαμίδης (δημοσιογράφος), Ειρήνη Βουρλούμη (φωτοειδησεογράφος), Σοφία Εξάρχου (κινηματογραφίστρια), Γιώργος Ηλιόπουλος (κινηματογραφιστής), Μαριάννα Κακαουνάκη (δημοσιογράφος), Γιάννης Κολεσίδης (φωτοειδησεογράφος), Κώστας Κουκουμάκας (δημοσιογράφος), Γιώργος Μουτάφης (φωτοειδησεογράφος), Γιάννης Ντρενογιάννης (δημοσιογράφος – κινηματογραφιστής), Νατάσσα Μπλάτσιου (δημοσιογράφος), Μαριάννα Οικονόμου (κινηματογραφίστρια), Τίμος Παπαδόπουλος (δημοσιογράφος), Μυρτώ Παπαδοπούλου (φωτοειδησεογράφος), Δημήτρης Παπαευαγγέλου (προγραμματιστής), Νίκος Πηλός (φωτοειδησεογράφος), Νίκος Πιτσιλαδής (δημοσιογράφος), Σάρα Σούλη (δημοσιογράφος), Κατερίνα Σωτηράκου (δημοσιογράφος), Αλεξία Τσαγκάρη (δημοσιογράφος – κινηματογραφίστρια), Φοίβη Φρονίστα (δημοσιογράφος – κινηματογραφίστρια), Θοδωρής Χονδρόγιαννος (δημοσιογράφος). Ο συντονισμός των συμμετεχόντων και η επιμέλεια του υλικού πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του iMEdD Ιncubator.

Παρόντες

Σημείωση! Η παρουσίαση του iMEdD με τίτλο «Παρόντες» δεν αποτελεί διαφημιστική καμπάνια, αλλά ένα δημοσιογραφικό project που κατέγραψαν δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και κινηματογραφιστές. Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δημοσιογραφικού, μη κερδοσκοπικού Οργανισμού iMEdD, με στόχο να φιλοξενηθεί στο δημόσιο χώρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, του Βόλου, του Ηρακλείου της Κρήτης και σύντομα άλλων πόλεων της Ελλάδας.

Δες ακόμα:

Όλοι οι λόγοι για να πας στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Photos)