Οι ερωτευμένοι γιορτάζουν σήμερα! Άλλοι επιλέγουν ένα ρομαντικό δείπνο σ’ ένα όμορφο εστιατόριο κι άλλοι παραμένουν σπιτόγατοι κι αυτή τη μέρα και γιορτάζουν τον Άγιο Βαλεντίνο αγκαλιά με Netflix και πίτσα!

Εμείς σου προτείνουμε να πάρεις το ταίρι σου και να πάτε σε μια απ’ τις free εκδηλώσεις για του Αγίου Βαλεντίνου! Δες και διάλεξε!

«Ρομαντικά τραγούδια μιας άλλης εποχής από την Ελλάδα και την Ιταλία» στο Ιταλικό Ινστιτούτο

Βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου στο Ιταλικό Ινστιτούτο με ρομαντικά τραγούδια μιας άλλης εποχής από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο μας προσκαλεί την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 8μμ. σε μια βραδιά με ρομαντικά τραγούδια εποχής από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Ερμηνεύουν η Αλμπίνα Ζαχαριάδου, contralto (piano) και ο Πωλ Ζαχαριάδης, male contralto. Μεταξύ άλλων ασμάτων θα ακουστούν τα Torna a Surriento, Mamma, Santa Lucia, Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη, Ας ερχόσουν για λίγο, Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά κ.ά.

Πότε:
Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018
19.00

Πού:
Ιταλικό Ινστιτούτο
Πατησίων 47, Πεδίο Άρεως

Είσοδος ελεύθερη

«Tango in love» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων συμπράττει με το κουιντέτο TANGartO, την πιο «ερωτική ημέρα» του χρόνου, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στις 20.30 στη συναυλία «Tango in Love», που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Στη συναυλία η Συμφωνική Ορχήστρα και το κουιντέτο TANGartO επιχειρούν να μας μεταφέρουν στον συγκινησιακό κόσμο του tango με μία προσεκτική επιλογή έργων του Αstor Piazzolla και παράλληλη αναφορά στους μεγάλους «δασκάλους» του είδους: Horacio Salgan, Mariano Mores, Edgardo Donato, Osvaldo Pugliese, Carlos Gardel, κ.α.

Στη συναυλία συμμετέχει η Ελένη Πέτα, η οποία ξεδιπλώνει μία διαφορετική πτυχή της ερμηνευτικής φυσιογνωμίας της, διεισδύοντας στο θεατρικό λόγο των tangos.

Μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης
Μουσική επιμέλεια, διασκευές, ενορχηστρώσεις: Θωμάς Κοντογεώργης

Το quinteto TANGartO αποτελούν οι μουσικοί:
Λευτέρης Γρίβας – μπαντονεόν
Γιώργος Παναγιωτόπουλος – βιολί
Θωμάς Κοντογεώργης – πιάνο
Αριστείδης Χατζησταύρου – κιθάρα
Απόστολος Παπαπέτρος – κοντραμπάσο

Πότε:
Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018
20.30

Πού:
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου. Για κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλ. 210 3418550.

«Valentine’s Social Ballroom: Tango» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η επιτυχημένη σειρά των Social Ballroom συνεχίζεται! Αυτή τη φορά γιορτάζουμε την ημέρα της αγάπης, τον Άγιο Βαλεντίνο, με τον χορό του πάθους, το tango. Ελάτε να χορέψετε και να ταξιδέψετε στους ρυθμούς του αργεντίνικου αισθησιασμού.

Προσκαλέστε τον/την σύντροφό σας σε μία ξεχωριστή χορευτική εμπειρία και αφεθείτε στην γοητεία και στον ρομαντισμό του tango. Και για όσους όμως ακόμα δεν έχουν βρει τον Βαλεντίνο τους, ελάτε και μην ξεχνάτε ότι it takes two to tango.

Για όσους θέλουν να γνωρίσουν τα πρώτα βήματα του πιο αισθαντικού χορού, η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ανοιχτό μάθημα από τους έμπειρους χορευτές και δασκάλους του Tango Factory και μουσική από την DJ Sabrina Tonelli, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανοιχτή milonga (χορός για όλους) με τη μουσική συνοδεία των Evocacion και της Στέλλας Χροναίου και με προσκεκλημένους όλους.

Πότε:
Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018
20.30 μάθημα / 21.30 πάρτι

Πού:
ΦΑΡΟΣ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Ελεύθερη είσοδος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας