Το ολοκαίνουριο Ίδρυμα Γουλανδρή, που άνοιξε για το κοινό μόλις μερικούς μήνες πριν, δίνει μια μοναδική δυνατότητα σε όλους μας. 

Μπορούμε να περιηγηθούμε στη μοναδική συλλογή του Ιδρύματος, με τα σπάνια έργα τέχνης, τα οποία είναι προσβάσιμα για δωρεάν ψηφιακή περιήγηση απ’ το σπίτι.

Πώς θα κάνεις την ψηφιακή περιήγηση στη συλλογή; Πολύ απλά μπαίνοντας στο goulandris.gr.

Μέσα απ’ το site του ιδρύματος, είναι διαθέσιμες ψηφιακές αναπαραγωγές 148 έργων, εικόνες λεπτομερειών και ηχητικές ξεναγήσεις σε δύο γλώσσες, που προσφέρουν στους χρήστες μία ολοκληρωμένη οπτική των έργων τέχνης και ένα νέο σημείο επαφής με το Μουσείο.

Μέσα από την ψηφιακή περιήγηση στη συλλογή, μπορείς να εξερευνήσεις έργα των VanGogh, Picasso, ElGreco, Monet, Rodin, Miró, Degas, Giacometti, Cézanne, Παρθένη, Τσαρούχη, Μόραλη και άλλων ονομάτων της νεότερης και σύγχρονης τέχνης, να ανακαλύψεις λεπτομέρειες κρυμμένες στο πίσω μέρος των καμβάδων και να μάθεις περισσότερα για τη δημιουργία των έργων, την ιστορία τους, και τη ζωή των καλλιτεχνών.

Ανάμεσά τους βρίσκεται η «Μικρή χορεύτρια δεκατεσσάρων ετών» (1878-1881 περίπου) του Degas, που κλόνισε τα θεμέλια της γλυπτικής, ο «Καθεδρικός Ναός της Ρουέν το πρωί (ροζ απόχρωση)» (1894), ένας από τους πιο ολοκληρωμένους πίνακες της σειράς των Καθεδρικών του Monet, καθώς και το έργο «Η συγκομιδή της ελιάς» (Δεκέμβριος 1889) του Van Gogh, το οποίο ο καλλιτέχνης δημιούργησε κατά την περίοδο του εγκλεισμού του στην ψυχιατρική κλινική του Σαιν-Ρεμύ-ντε-Προβάνς.

Το νέο μουσείο της οδού Ερατοσθένους 13 στεγάζει τη συλλογή έργων τέχνης του Ιδρύματος Β&E Γουλανδρή, ενώ μελλοντικά θα φιλοξενεί και περιοδικές εκθέσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Εκτός απ’ το Ίδρυμα Γουλανδρή στην Ελλάδα, δες σε ποια κορυφαία μουσεία του κόσμου μπορείς να πας απ’ τον καναπέ σου!

#Μένουμε_σπίτι και κάνουμε online tours σε διάσημα μουσεία του κόσμου!