Συναυλία για τους πυρόπληκτους θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο και θα είμαστε όλοι εκεί. Σπουδαίοι καλλιτέχνες γίνονται μια γροθιά και συμμετέχουν στη συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου. Εσύ θα το χάσεις;

Συναυλία για τους πυρόπληκτους με αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου διοργανώνει το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Μουσικοί και τραγουδιστές ενώνουν τις δυνάμεις και τα ταλέντα τους σε μια μοναδική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο στις 29 Αυγούστου.

Όλα τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν στους πληγέντες απ’ τις φονικές πυρκαγιές.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Φεστιβάλ, «η φονική πυρκαγιά στο Μάτι ξέσπασε στις 23 Ιουλίου.

Τις ίδιες μέρες έφυγε απ’ τη ζωή ο ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου, ο οποίος μας χάρισε πάνω από 400 αγαπημένα τραγούδια, που μελοποιήθηκαν από τους σημαντικότερους συνθέτες της τελευταίας πεντηκονταετίας. Από τον “Άγιο Φεβρουάριο” του Δήμου Μούτση στα “Λαϊκά” του Μίκη Θεοδωράκη, από τη “Θητεία” του Γιάννη Μαρκόπουλου στο “Κάτω απ’ τη μαρκίζα” του Γιάννη Σπανού, από το “Ελεύθεροι κι ωραίοι” του Σταύρου Κουγιουμτζή στον “Άμλετ της σελήνης” του Θάνου Μικρούτσικου και το “Είν’ αρρώστια τα τραγούδια” του Σταύρου Ξαρχάκου, η υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου ήταν αυτή που σημάδεψε τη δισκογραφία μιας ολόκληρης εποχής».

Στη συναυλία συμμετέχουν αλφαβητικά οι καλλιτέχνες Γιώργος Ανδρέου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μανώλης Λιδάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώργος Νταλάρας, Χρήστος Νικολόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ηρώ Σαΐα, Ασπασία Στρατηγού, Τάνια Τσανακλίδου, Μαρία Φαραντούρη και πολυμελής ορχήστρα. Καλλιτεχνική επιμέλεια Γιώργος Νταλάρας.

Οι τιμές των εισιτηρίων:

Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 60 ευρώ (VIP), 45 ευρώ (A’ Ζώνη), 35 ευρώ (Β’ Ζώνη), 25 ευρώ (Γ’ Ζώνη) και 20 ευρώ (άνω διάζωμα) έως 15 ευρώ (φοιτητικά και 65+) και 10 ευρώ (ΑΜΕΑ και άνεργοι).

Όπως πληροφορεί το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, όσοι επιθυμούν να στηρίξουν το σκοπό της συναυλίας αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν, μπορούν να αγοράσουν δελτία οικονομικής ενίσχυσης των 20 ευρώ χωρίς θέση, από τα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών ή από τη Viva.gr.

Info!

Πότε; Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018, στις 9.00 μμ.

Πού; Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού.

Διαβάστε επίσης:

Φθινόπωρο στο Ηρώδειο για να γίνει λίγο πιο ευχάριστη η επιστροφή απ’ τις διακοπές