Ένα δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα πληροφορικής απ’ την Social Hackers Academy για Έλληνες ανέργους, με στόχο την εισαγωγή των αποφοίτων στην αγορά εργασίας, ως προγραμματιστές σε εταιρείες τεχνολογίας. 

Στη Social Hackers Academy (ή SHA), στόχος είναι η ενσωμάτωση Ελλήνων ανέργων στην κοινωνία. Αυτή η αποστολή επιτυγχάνεται, εκπαιδεύοντας τους σε ψηφιακές δεξιότητες (προγραμματισμό), απαραίτητες από την αγορά εργασίας σήμερα, εξασφαλίζοντας ευκαιρίες για ένταξη τους στην αγορά εργασίας. Έτσι, μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει, τα οποία συμπεριλαμβάνουν σεμινάρια πάνω σε soft skills και εκδηλώσεις δικτύωσης με εταιρείες, μπορούν να δώσουν τη δυνατότητα σ’ αυτά τα άτομα να ενταχθούν στο εργατικό δυναμικό της χώρας, αποκτώντας θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Πρακτικά μέσω 4 εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχει δημιουργήσει η Social Hackers Academy, ο μαθητής αποκτά όλες τις τεχνικές και κοινωνικές δεξιότητες (hard & soft skills) να γίνει προγραμματιστής και να χτίσει μια καριέρα στον τομέα της τεχνολογίας. Ως σήμερα έχουν βρεί εργασία το 73% των αποφοίτων.

Πρόσφατα το εκπαιδευτικό και επιχειρηματικό μοντέλο της Social Hackers Academy έλαβε βραβείο καινοτομίας απο τον Ashoka (μεγαλύτερος οργανισμός κοινωνικής επιχειρηματικότητας) κάτι που την κατατάσει στους ηγέτες στο χώρο της εκπαίδευσης παγκοσμίως.

Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν και μπορεί να συμμετέχει κάθε άνεργος Έλληνας ο οποίος ενδιαφέρεται να γίνει προγραμματιστής και να εργαστεί σκληρά ώστε να βρει εργασία στον τομέα της τεχνολογίας. Το καινοτόμο εκπαιδευτικό μοντέλο επιτρέπει σε όλους όσους έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή και σύνδεση στο ίντερνετ, να παρακολουθήσει τα μαθήματα μας online.

Περισσότερες πληροφορίες για το μάθημα:

  • Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν
  • Τα μαθήματα γίνονται στα αγγλικά
  • Η καινοτόμος παιδαγωγική μας διαδικασία πιστοποιεί τις δεξιότητες που χρειάζεται κάποιος για να γίνει προγραμματιστής
  • Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές πρέπει να έχουν κάρτα ΟΑΕΔ
  • Τα μαθήματα γίνονται online
  • Οι εκπαιδευτικοί είναι επαγγελματίες προγραμματιστές

Πώς μπορεί κάποιος να κάνει αίτηση: 

Όλα ξεκινάνε από την ιστοσελίδα όπου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να πάρει περισσότερες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και να κάνει αίτηση να συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Για πληροφορίες / ερωτήσεις:

SHA Ιστοσελίδα: www.socialhackersacademy.org

SHA Mail: [email protected]

SHA Τηλέφωνο: 210-3003124

Photo: Freepik