Ο φόβος και η ελευθερία…Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που μιλά για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και πώς αυτός επηρέασε τον σύγχρονο κόσμο.

Πώς ο φόβος της βίας, τα όνειρα για ισότητα και ο πόθος για ελευθερία άλλαξαν τις χώρες και τις κοινωνίες στις οποίες ζούμε σήμερα; Ο φόβος και η ελευθερία…Οι φιλοσοφικές και ψυχολογικές συνέπειες του πολέμου σε ένα μυθιστόρημα του Κιθ Λόου.

Alert! Διαγωνισμός!

Μπορείτε να διεκδικήσετε τρία αντίτυπα του βιβλίου «Ο φόβος και η ελευθερία» κάνοντας like, comment και share στο προφίλ σας στο Facebook το σχετικό post που θα βρείτε στη σελίδα του iPop.gr στο Facebook και follow στο account του iPop.gr στο Instagram.

Ο φόβος και η ελευθερία

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν ένα από τα πιο καταστροφικά γεγονότα στην Ιστορία. Πώς, όμως, η εμπειρία της αιματοχυσίας αλλά και της δημιουργίας δεσμών στη διάρκειά του επηρέασαν τον σύγχρονο κόσμο; Πώς ο φόβος της βίας, τα όνειρα για ισότητα και ο πόθος για ελευθερία άλλαξαν τις χώρες και τις κοινωνίες στις οποίες ζούμε σήμερα;

Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αναλύει μια περίοδο γεωπολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών αλλαγών χωρίς προηγούμενο. Η νέα τάξη, όπως διαμορφώθηκε μετά το 1945, σήμανε την κατάρρευση της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας και τη γέννηση δύο υπερδυνάμεων –των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης– σε ένα κλίμα παγκόσμιου Ψυχρού Πολέμου.

Οι επιστήμονες ανέπτυξαν νέες τεχνολογίες, εγκαινιάζοντας την πυρηνική εποχή. Οι πολιτικοί οραματίστηκαν νέα κοινωνικά μοντέλα – κάποιοι υποστήριξαν την παγκόσμια διακυβέρνηση, άλλοι την ανεξαρτησία. Το βιοτικό επίπεδο άλλαξε δραματικά. Ήταν εποχή τρόμου αλλά και θαυμάτων, που ο απόηχός της ανιχνεύεται στον προβληματισμό τού σήμερα για τον εθνικισμό, το μεταναστευτικό και την παγκοσμιοποίηση.

Ο Κιθ Λόου, εξηγώντας τις μεγάλες αλλαγές και τους μύθους που επικράτησαν και ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας προσωπικές μαρτυρίες, καταδεικνύει τις φιλοσοφικές και ψυχολογικές συνέπειες του πολέμου και το πώς οι ηγέτες και οι απλοί άνθρωποι προσαρμόστηκαν στον μεταπολεμικό κόσμο και μετέτρεψαν ένα από τα μεγαλύτερα τραύματα της Ιστορίας σε ευκαιρία για αλλαγή.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Ο Κιθ Λόου είναι συγγραφέας και ιστορικός, το έργο του οποίου έχει μεταφραστεί σε είκοσι γλώσσες σε όλο τον κόσμο. Στο βιβλίο του Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ εξετάζει τον τρόπο που ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος διαμόρφωσε τη σύγχρονη αντίληψη του έθνους, της πόλης και της κοινότητας.

Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορεί επίσης το έργο του ΟΛΕΘΡΟΣ, που αποτελεί μια συνταρακτική καταγραφή του χάους και της αναρχίας, που είχαν καταλάβει την Ευρώπη στον απόηχο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, κι έχει τιμηθεί με το Βραβείο English PEN Hessell-Tiltman, ενώ μπήκε στη Βραχεία Λίστα για τα Βραβεία Longman-History Today.