Μόλις μπεις στο περίπτερο, προτού καλά καλά φτάσεις στα εκδοτήρια εισιτηρίων, καταλαβαίνεις ότι κάτι υπέροχο έχει “στηθεί” και ανυπομονείς να προχωρήσεις και να το δεις.

Ακούς από το μεγάφωνο την αναγγελία για να “επιβιβαστεί” στη “Φτερωτή Σαΐτα”, το τρένο που πάει παντού. Και το ταξίδι ξεκινάει. Μαζί με το δαιμόνιο δημοσιογράφο Πίκο Απίκο, την Πουπού την αλεπού, τον Σωτήρη το καρπούζι, τον Αιμίλιο το μήλο και άλλους γνωστούς και αγαπημένους ήρωες των περίφημων παραμυθιών του Ευγένιου Τριβιζά.

Σ’ αυτό το σημείο, ως γνήσια ελληνίδα “χαζομαμά”, να σου πω ότι δηλώνω τρομερά χαρούμενη που ο γιος μου γνωρίζει ήδη πολλά παραμύθια του βραβευμένου συγγραφέα και τα αγαπάει. Κι ας είναι μόλις 20 μηνών.

Επανέρχομαι στο θέμα μας. Στο μαγικό αυτό ταξίδι, θα δεις χώρες άγνωστες και ζούγκλες μακρινές, θα ακούσεις συναρπαστικές ιστορίες, θα λύσεις αξεδιάλυτα μυστήρια και θα αψηφήσεις τις απειλές της μάγισσας Φρικαντέλας και τις παγίδες που στήνει, σε κάθε τους βήμα, ο Ρούνι Ρούνι το ύπουλο, κακό γουρούνι.

Πίστεψέ με, μαζί με το παιδί (ή τα παιδιά σου) θα διασκεδάσεις κι εσύ. Και ίσως θυμηθείς και τα δικά σου παιδικά χρόνια και συγκινηθείς λιγάκι, όπως κι εγώ.

“Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά” απευθύνονται κυρίως σε παιδιά άνω των 3 ετών, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στην ξενάγηση. Ωστόσο, διασκεδάζουν και τα μικρότερα. Ο Γιώργος για παράδειγμα, χόρεψε όταν άκουσε τον Πίκο Απίκο να τραγουδάει τη Φρουτοπία. Κοιτούσε έκπληκτος την Πουπού την αλεπού και παρατηρούσε πώς μιλούσε και πώς περπατούσε. Χάρηκε πολύ όταν είδε στον τοίχο το “Κουμπί που κρύωνε”, καθώς είναι το αγαπημένο του βιβλίο αυτήν την περίοδο.

Αν το μωρό σου είναι μικρό, μπορείς να έχεις το καρότσι μαζί σου. Βέβαια, αν περπατάει, μάλλον δε θα κάτσει πολλή ώρα εκεί. Θα θελήσει να βγει και να εξερευνήσει τον όμορφο χώρο.

Αν θέλεις να δεις το θεματικό πάρκο ότι φιλοξενείται στο περίπτερο 1 της ΔΕΘ, πρέπει να βιαστείς λιγάκι. Θα είναι ανοιχτό σήμερα και αύριο (17/09) από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Στο πάρκο “Οι Μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά” υπάρχει πρόσθετη είσοδος (εκτός από το εισιτήριο της ΔΕΘ δηλαδή) που κοστίζει 3€/ άτομο και το οικογενειακό 4 ατόμων 10€. Τα παιδιά κάτω των 3 ετών μπαίνουν δωρεάν.