Κάθε εθελοντής αιμοδότης είναι και ένας αφανής ήρωας!

LIKE US ON FACEBOOK

Παγκόσμια ημέρα του εθελοντή αιμοδότη σήμερα Παρασκευή 14 Ιουνίου, μια μέρα για όλους αυτούς τους ήρωες που είναι αφανείς αλλά σώζουν ζωές!

Γιορτάζουμε την ημέρα του εθελοντή αιμοδότη καθημερινά αλλά η σημερινή μέρα ίσως είναι μια ακόμη ευκαιρία να θυμηθούμε πόσο σημαντικό είναι να προσφέρεις αίμα. Με μια απλή κίνηση μπορούμε να σώσουμε μια ζωή, να βοηθήσουμε έναν άνθρωπο που το έχει ανάγκη.

Η διαδικασία είναι ανώδυνη κι εσύ χρειάζεσαι απλώς λίγο χρόνο για να σώσεις τον συνάνθρωπό σου. 400ml αίματος από τα 5 λίτρα που διαθέτεις και αυτά που παίρνεις πίσω είναι ανεκτίμητα!

Γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα του εθελοντή αιμοδότη με ένα φεστιβάλ

Το φεστιβάλ “Bloody Festival” είναι αφιερωμένο σε κάθε έναν ήρωα εκεί έξω. Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) τιμά αυτούς τους ανθρώπους για τον αλτρουσιμό για το γεγονός ότι δίνουν λίγο από τον χρόνο τους και λίγο από το αίμα τους.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθούν στους χώρους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 256 στο Μοσχάτο. Θα ξεκινήσουν το πρωί της Πέμπτης 13 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν αργά το βράδυ, περιλαμβάνοντας δράσεις που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

  • Ειδικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει:10.00-11.30, παιχνίδια στο φουαγιέ για παιδιά από 7 έως 14 ετών, αφήγηση παραμυθιών σχετικών με την αιμοδοσία από την καθηγήτρια της ΑΣΚΤ Ερμιόνη Δελή, προβολή ταινιών animation για παιδιά.
  • 11.45-13.00: παιδική Θεατρική Παράσταση «Το Φανταστικό Χωριό» του Σπύρου Γραμμένου
  • 14.00-18.00: Προβολή ταινιών sci-fi για έφηβους
  • 18.30-20:00: Συζήτηση με θέμα «Επικοινωνία και Αιμοδοσία», με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών και δημοσιογράφων.
  • 20.10-21:15: Συναυλία σύγχρονης τζαζ με την Big Band του δήμου Αθηναίων στον υπαίθριο χώρο της ΑΣΚΤ
  • 21.30-23.30: Συναυλία «Σπύρος Γραμμένος live» στον υπαίθριο χώρο της ΑΣΚΤ.

Διαβάστε επίσης:

Αυτά που πρέπει να ξέρεις πριν πας να δώσεις αίμα
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved