Η νέα σεζόν του Game of Thrones είναι γεγονός και όλοι γύρω σου μιλάνε για αυτό, ακόμα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εσύ, όμως, δεν έχεις παρακολουθήσει ούτε ένα επεισόδιο και αναρωτιέσαι γιατί τόσος χαμός για μια απλή σειρά; Ποιοι είναι οι λόγοι για να δεις Game of Thrones;

Είναι πολλοί οι φανς της εν λόγω σειράς, αλλά και πολλοί οι επικριτές. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μια αντικειμενική άποψη, αφού ξεκάθαρα διαφέρουν τα γούστα του καθενός, αλλά σίγουρα υπάρχουν λόγοι για να δεις το Game of Thrones. Το εάν θα σ’αρέσει ή όχι, εξαρτάται από εσένα.

Παραγωγή

Μιλάμε για την μεγαλύτερη παραγωγή που έχει γίνει σε κάποια σειρά, αφού είναι ξεκάθαρα κινηματογραφική. Μεταξύ 2012 και 2015, ο μέσος προϋπολογισμός για το κάθε επεισόδιο αυξήθηκε από 6 εκατομμύρια δολάρια σε τουλάχιστον 8 εκατομμύρια δολάρια. Ο προϋπολογισμός της έκτης σεζόν ήταν πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο, και συνολικά πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια, που αποτελεί ρεκόρ. Τα χρήματα προφανώς και δεν παίζουν ρόλο, αφού και μια μικρή παραγωγή μπορεί να έχει εξίσου καλά αποτελέσματα, ωστόσο μαρτυράνε και τα τελευταίας τεχνολογίας εφέ, που εφαρμόζονται στους δράκους, στους λύκους και στους white walkers.

Πλοκή

λόγοι για να δεις το Game of Thrones

Αν και αποτελείται από 8 σεζόν, κανείς δεν μπορεί να πει ότι βαρέθηκε κάποια από αυτές. Οι εναλλαγές είναι συνεχείς, και κάθε σεζόν κρύβει και από μια έκπληξη, ενώ τίποτα δεν είναι αναμενόμενο. Μπορεί από εκεί που περιμένεις ότι όλα έχουν μπει στην θέση τους και φαντάζεσαι το τέλος της σειράς, να γίνεται κάτι που αλλάζει όλο το σκηνικό. Ακόμη, προσθέτονται νέοι χαρακτήρες, που συνήθως ο ρόλος που παίζουν, είναι κομβικός. Οι παλιοί ολοένα και αλλάζουν και κάποιος που συμπαθούσες, καταλήγει να είναι ένας από τους πιο μισητούς. Παρ’ όλο που υπάρχει και το βιβλίο, μπορούμε να πούμε ότι έχει σημαντικές διαφορές, που δεν σε αφήνει να διαβάσεις το τέλος.

Σκηνές δράσης

λόγοι για να δεις το Game of Thrones

Για κάτι που φημίζεται το Game of Thrones είναι οι σκηνές δράσης ή αλλιώς οι μάχες. Έχουμε παρακολουθήσει επικές μάχες που μας καθήλωσαν, ενώ περιμένουμε με αγωνία και την τελική μάχη με τα ζόμπι white walkers, που θα περιλαμβάνει τα πάντα. Μαύρη μαγεία, δράκοι, απρόσωποι δολοφόνοι, ζόμπι και “θνητοί” μπαίνουν στο σκηνικό, και η μάχη θα είναι κάτι που θα συζητάμε για καιρό!

Πηγή για συζήτηση

Μπορεί οι φίλοι σου να σε έχουν ζαλίσει με την σειρά, ειδικά τώρα που ξεκίνησε. Πιο πριν θα άκουγες τα παράπονα τους, αφού την περίμεναν 2 ολόκληρα χρόνια, και μετά θα ακούς ποιο ήταν το επικό φινάλε και ποιος ο νικητής του Iron Throne. Αν και θα έχεις φάει τα spoilers του αιώνα, μπορείς να ξεκινήσεις την σειρά και να τα ζήσεις από πρώτο χέρι, και σίγουρα θα κολλήσεις. Ακόμη, σκέψου το σαν μια καλή ευκαιρία για συζήτηση με ένα άτομο που σε ενδιαφέρει και δεν ξέρεις πώς να τον προσεγγίσεις. Σίγουρα θα το εκτιμήσει, αν είναι και αυτός φαν.

Love story

λόγοι για να δεις το Game of Thrones

Πέρα από τις μάχες, κρύβεται από πίσω ένα love story, που ξετυλίγεται σιγά σιγά. Μιλάμε για αυτό του Jon και της Daenerys, αλλά και για άλλους χαρακτήρες που τα “έμπλεξαν”. Είναι μια σειρά μυθοπλασίας που τα έχει όλα, από ερωτικό περιεχόμενο μέχρι και σφαγές. Ακόμα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι κρύβει και κάποια κοινωνικά μηνύματα.

Είναι όλοι ωραίοι

λόγοι για να δεις το Game of Thrones

Δεν ξέρω τι έτρωγαν στην εποχή τους, αλλά όλοι οι ηθοποιοί είναι ωραίοι, ειδικά οι άντρες. Jon Snow, Jaime Lannister, Khal Drogo, Robb Stark και άλλοι πολλοί καλλίγραμμοι πλαισιώνουν την σειρά. Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες ηθοποιούς, που ας παραδεχτούμε, ότι πολλές ζηλεύουμε τα μαλλιά τους, αν και είναι… περούκες. Σοβαρός λόγος για να ξεκινήσεις το Game of Thrones, χωρίς πλάκα.

Δες και αυτό:

Οι καλύτερες στιγμές από την επιστροφή του GoT! | Video