Η ταράτσα της Ταινιοθήκης επαναλειτουργεί με ταινία έναρξης την «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς»

LIKE US ON FACEBOOK

Η ταράτσα της Ταινιοθήκης ανοίγει και πάλι τις πόρτες της την Πέμπτη 4 Ιουνίου με ταινία έναρξης την «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη. 

Ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος «Λαΐς» επαναλειτουργεί με ασφάλεια και μας υποδέχεται, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο του υπουργείου Πολιτισμού. Μάλιστα, η ταράτσα της Ταινιοθήκης θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 4 Ιουνίου με τη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς», που τόσο πολύ έχουμε αγαπήσει.

Έπειτα από την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη θα ακολουθήσει μια επιλογή ταινιών από τη Διανομή αλλά και από το αρχείο της Ταινιοθήκης. Μεταξύ άλλων θα προβληθούν η «Περιφρόνηση» του Ζαν Λυκ Γκοντάρ (11/6) και «Η παρθένος του Αυγούστου» του Χονάς Τρουέμπα που θα κυκλοφορήσει σε αποκλειστικότητα από την Ταινιοθήκη την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου.

Επιπλέον, το Καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν προβολές από το πρόγραμμα Art and Docs σε συνεργασία με το Exile Room που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ και συνεργασίες με κινηματογραφικούς φορείς όπως είναι η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, η Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου και η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών. Σε αφιέρωμα της εφημερίδας LIFO, θα προβληθούν στο θερινό σινεμά «Λαϊς» ελληνικά ντοκιμαντέρ, όπως το «Όπου υπάρχουν άνθρωποι» του Νίκου Μεγγρέλη ο οποίος γύρισε την ταινία του σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, και επιλογές ελληνικών μικρού μήκους ταινιών στο πλαίσιο της δημοφιλούς ενότητας «Τόπο στους μικρομηκάδες!».

Συγχρόνως, στο θερινό πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου θα ενταχθεί και η συμμετοχή της Ταινιοθήκης της Ελλάδος στις δράσεις «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του υπουργείου Πολιτισμού με την προβολή των «Απάχηδων των Αθηνών» (1930) των αδελφών Γαζιάδη σε δύο τοπία των γυρισμάτων της ταινίας, το Πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου (12/9) και στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (15/9), με τη συνοδεία της ορχήστρας της ΕΛΣ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διάβασε ακόμα:

Δες τις κομμένες σκηνές απ’ την Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς (Video)
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved