Η Συμμορία των Πέντε είναι η μαύρη κωμωδία που χρειάζεσαι

LIKE US ON FACEBOOK

Μια κωμωδία που … σκοτώνει! Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται η μαύρη κωμωδία Η Συμμορία των Πέντε (The Ladykillers) σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

Επί σκηνής, στην παράσταση η Συμμορία των Πέντε πρωταγωνιστεί ένας εκλεκτός θίασος ηθοποιών που έχουν ξεχωρίσει για τις κωμικές τους ικανότητες, τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Γιάννης Μποστάντζογλου, Αγορίτσα Οικονόμου, Κώστας Αποστολάκης, Στέλιος Πέτσος, Κώστας Φλωκατούλας και Στέλιος Ιακωβίδης.

Ο συγγραφέας Graham Linehan διασκεύασε την ομώνυμη μαύρη κωμωδία του William Rose που είχε γυριστεί το 1955 με πρωταγωνιστές, ανάμεσα σε άλλους, τους Alec Guinness και Peter Sellers. Η ταινία αγαπήθηκε από το κοινό, υμνήθηκε από τους κριτικούς και θεωρείται πλέον κλασικό δείγμα της βρετανικής κωμωδίας.

Η υπόθεση

O καθηγητής Μάρκους και η συμμορία του, παριστάνοντας τους ερασιτέχνες χορευτές, νοικιάζουν τη σοφίτα του ετοιμόρροπου σπιτιού μιας γλυκιάς αλλά άμεμπτου ηθικής γριούλας που ζει με μοναδική παρέα τον παπαγάλο της. Ο Μάρκους έχει σχεδιάσει την τέλεια ληστεία μιας χρηματαποστολής και στο σχέδιο μπλέκεται, χωρίς τη θέλησή της και η σπιτονοικοκυρά. Το «τέλειο» σχέδιο όμως χωλαίνει και η κατάσταση παίρνει απρόβλεπτη και ξεκαρδιστική τροπή γιατί η συμμορία των Πέντε δεν είχε υπολογίσει έναν απρόβλεπτο, αλλά καθοριστικό παράγοντα: την καλοκάγαθη γριούλα…

Info!

Η Συμμορία των Πέντε

 

Πού; Θέατρο Κιβωτός
Πειραιώς 115, Γκάζι

 

Παραστάσεις: Πέμ., Παρ. 9 μ.μ., Σάβ. 6 μ.μ./ 9 μ.μ., Κυρ., Τετ. 7 μ.μ.

 

Τιμή: € 20-5. Ισχύουν ειδικές τιμές.

Διαβάστε ακόμα:

Romeo και Ιουλιέτα αλά ελληνικά… Μια παράσταση που πρέπει να προλάβεις!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved