Η ευγενής τέχνη του να τα γράφεις όλα στα ***. Σίγουρα το πορτοκαλί του εξώφυλλο το έχεις πετύχει από πέρσι στο instagram -είναι πουληστερό εξώφυλλο και έχει πιασάρικο τίτλο! Έβαλες στο πίσω μέρος του μυαλού σου υποσημείωση πώς αυτό είναι το βίβλιο που πρέπει να διαβάσεις, το διάβασες όμως;

Το Καλοκαίρι είναι η περίοδος που τα βιβλία ξεσκονίζονται και μας κρατούν συντροφιά. Τα τελευταία χρόνια δε, στην τσάντα της παραλίας έρχονται ολοένα και πιο συχνά οδηγοί αυτοβελτίωσης. Αυτός ο οδηγός αυτοβελτίωσης, όμως, διαφέρει από όλους τους άλλους 100% και είναι το απόλυτο βιβλίο που πρέπει να διαβάσεις!

“Η ευγενής τέχνη του να τα γράφεις όλα στα ***” ή αλλιώς “The subtle art of not giving a f*ck”! και πίστεψε με δεν είναι ένας ακόμα οδηγός αυτοβελτίωσης που σου λέι ότι ό,τι σκέφτεσαι θα σου έρθει και όλο το σύμπαν θα συνομωτήσει υπέρ σου αν είσαι ανοικτή στις ενέργειες. Είναι το απόλυτο βιβλίο που πρέπει να διαβάσεις γιατί ο superstar blogger συγγραφέας του, Mark Manson, σου μιλάει ειλικρινά, άμεσα, δεν σου λέει τι πρέπει να κάνεις αλλά τι πρέπει να δεχθείς πώς έτσι είναι και πώς θα μπορούσες να ζήσεις μ’ αυτό!

Ο Mark Manson μέσα σε 110 σελίδες σε κάνει να πιστέψεις πώς είναι ο χαμένος κολλητός σου, ξέρει ΟΛΑ όσα σε πιέζουν, μπερδεύουν, προβληματίζουν και σου έχει την δική του συμβουλή. Όχι, δεν είναι μάγος, είναι απλά άνθρωπος της γενιάς μας, έχει ζήσει ότι ζούμε όλοι, δεν χρησιμοποιεί ξύλινο λόγο και κάπως έτσι έγινε το απόλυτο trend.

“Η ευγενής τέχνη του να τα γράφεις όλα στα ***”

Σ’ αυτόν τον καθοριστικό -για τη νέα γενιά- οδηγό αυτοβελτίωσης, ένας σούπερσταρ blogger μας αποκαλύπτει πως το κλειδί για να είμαστε πιο ευτυχισμένοι είναι να σταματήσουμε να προσπαθούμε να είμαστε “θετικοί” όλη την ώρα. Αντ’ αυτού, να γίνουμε καλύτεροι στον χειρισμό των αντιξοοτήτων.

Για δεκαετίες μας λένε πως η θετική σκέψη είναι το κλειδί μιας χαρούμενης, εύπορης ζωής. “Στο διάολο η θετικότητα”, λέει ο Mark Manson. “Ας είμαστε ειλικρινείς, μερικές φορές τα πράγματα είναι σκατά και πρέπει να ζήσουμε με αυτό”. Τα περασμένα χρόνια, ο Mark Manson, μέσω του εξωφρενικά δημοφιλούς του blog, προσπαθεί να διορθώσει τις απατηλές προσδοκίες που έχουμε για τον κόσμο και τους εαυτούς μας. Τώρα φέρνει την σκληρά-κερδισμένη σοφία του σε αυτό το βιβλίο.

Ο Manson υποστηρίζει -στηριζόμενος από ακαδημαϊκή έρευνα και εύστοχα καυστικό χιούμορ- πως η βελτίωση της ζωής μας εξαρτάται όχι από την ικανότητα του να φτιάχνουμε λεμονάδα από τα λεμόνια της ζωής, αλλά από το να μάθουμε να χωνεύουμε τα λεμόνια καλύτερα. Όπως γράφει:

Δεν γίνεται όλοι να είναι ξεχωριστοί – υπάρχουν νικητές και ηττημένοι στην κοινωνία. Ούτε είναι δίκαιο ούτε είναι δικό μας φταίξιμο

Ο Manson μας συμβουλεύει να γνωρίσουμε τους προσωπικούς μας περιορισμούς και να τους αποδεχτούμε. Αυτό, λέει, είναι η πραγματική πηγή ενδυνάμωσης. Μόλις αποδεχτούμε τους φόβους, τα ελαττώματα και τις αβεβαιότητες μας – μόλις σταματήσουμε να τρέχουμε και να τα αποφεύγουμε και ξεκινήσουμε να αντιμετωπίζουμε τις επώδυνες αλήθειες – θα μπορούμε να βρούμε το κουράγιο και την αυτοπεποίθηση που απεγνωσμένα αναζητούμε.

“Στη ζωή έχουμε ένα περιορισμένο ποσό από δεκάρες για να δώσουμε. Πρέπει, λοιπόν, να επιλέγουμε με σύνεση πού θα τις δώσουμε.” Ο Manson μέσα από κουβέντες με πραγματικό νόημα, βγαλμένες από τον πόνο και την αποτυχία, διασκεδαστικές ιστορίες και απρόσμενο, βιτριωλικό χιούμορ, μας οδηγεί έξω από τον κύκλο της άσκοπης προσπάθειας, των ψευδαισθήσεων και της αυτολύπησης. Αυτό το μανιφέστο είναι ένα αναζωογονητικό χαστούκι στο πρόσωπο όλων μας, ώστε να μπορέσουμε να αρχίσουμε να ηγούμαστε πιο γεμάτες, γειωμένες ζωές.

Και αν αναρωτιέσαι ακόμα με τι καταπιάνεται αυτό το βιβλίο… από τα περιεχόμενα του και μόνο αντιλαμβάνεσαι πώς όχι δεν θα σου χαιδέψει καθόλου τα αυτιά!

Περιεχόμενα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1:
Μην Προσπαθείς
Ο Φαύλος Κύκλος της Κόλασης
Η Λεπτή Τέχνη του να Μην Δίνεις Δεκάρα
Άρα, λοιπόν, Μαρκ, ποιος ο λόγος να νοιαστούμε για αυτό το βιβλίο;
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2:
Η Ευτυχία είναι ένα Πρόβλημα
Οι Ταραχώδεις Περιπέτειες του Πάντα της Απογοήτευσης
Η Ευτυχία Προέρχεται από την Επίλυση των Προβλημάτων
Τα Συναισθήματα είναι Υπερεκτιμημένα
Επιλέξτε τον Αγώνα σας
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3:
Δεν Είσαι και Τόσο Ξεχωριστός
Τα Πράγματα Καταρρέουν
Η Τυραννία της Εξαιρετικότητας
Μα, Ποιο το Νόημα Αν Δεν Είμαι Ξεχωριστός ή Εξαιρετικός;
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4:
Η Αξία του Πόνου
Το Κρεμμύδι της Αυτογνωσίας
Προβλήματα των Ροκ Σταρ
Αξίες του Κώλου
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5:
Η Επιλογή Είναι Πάντα Δίκη σας
Η Επιλογή
Η Πλάνη της Ευθύνης / Σφάλματος
Η Αντίδραση σε μια Τραγωδία
Η Γενετική και το Φύλλο που μας Μοιράζει η Τράπουλα
Η Μόδα της Θυματοποίησης
Δεν υπάρχει “Πώς”
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6:
Κάνετε Λάθος για Όλα (το ίδιο, όμως και εγώ)
Αρχιτέκτονες των Πεποιθήσεων μας
Προσέχετε σε τι Πιστεύετε
Οι Κίνδυνοι της Απόλυτης Βεβαιότητας
Ο Νόμος της Αποφυγής του Μάνσον
Σκοτωθείτε
Πώς να Είστε Λίγο Λιγότερο Σίγουροι για τον Εαυτό σας
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7:
Η Αποτυχία Είναι ο Δρόμος για Εμπρός
Το Παράδοξο Επιτυχίας / Αποτυχίας
Ο Πόνος είναι Μέρος της Διαδικασίας
Η Αρχή “Κάνε Κάτι”
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8:
Η Σημασία του να Λες Όχι
Η Απόρριψη Κάνει τη Ζωή σας Καλύτερη
Όρια
Πώς να Χτίζετε Σχέσεις Εμπιστοσύνης
Ελευθερία Μέσω της Αφοσίωσης
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9:
... και Μετά Πεθαίνεις
Κάτι Πέρα από τους Εαυτούς μας
Η Φωτεινή Πλευρά του Θανάτου

Μήπως ήρθε η ώρα να μάθεις την “ευγενή τέχνη του να τα γράφεις όλα στα ***” μέσα από το βίβλιο που πρέπει να διαβάσεις τώρα;

Διάβασε επίσης:

Πόσα βιβλία θα διάβαζες εάν αποφάσιζες να κλείσεις τα social media;