Η αντίστροφη μέτρηση για το 3ο Kapani Project μόλις ξεκίνησε!

LIKE US ON FACEBOOK

Η αντίστροφή μέτρηση για το 3ο Kapani Project μόλις ξεκίνησε κι εμείς ανυπομονούμε! Η στιγμή πλησιάζει. Η ημέρα που τα στενά της αγοράς Καπάνι θα γεμίσουν με μουσική, χορευτικές κινήσεις και εικόνες είναι πιο κοντά από ποτέ.

Το 3ο Kapani Project έρχεται και όλοι το περιμένουν πως και πως για ακόμη μια χρονιά! Για 24 ώρες, η αγορά αλλάζει πρόσωπο μέσα από live acts, dj sets, performances και interactive installations. Στην καρδιά της πόλης, η πολιτιστική πνοή της Θεσσαλονίκης επιστρέφει για 3η χρονιά και υποδέχεται -όπως πάντα με ελεύθερη είσοδο- όποιον θέλει να γίνει κομμάτι της.

Όλα όσα θα δούμε στο 3ο Kapani Project

Live acts

Στην σκηνή του 3ου Kapani Project θα ανέβουν μπάντες γεμάτες εμπειρία και ενέργεια που θα ξεσηκώσουν το κοινό. Οι The Noise Figures και το δίδυμο του Γιώργου Νίκα (φωνητικά, τύμπανα) και του Στάμου Μπάμπαρη, είναι μια από τις πιο δραστήριες ελληνικές μπάντες, τόσο δισκογραφικά όσο και συναυλιακά με τους δικούς τους ροκ ήχους, ενώ ο ΒΝC – The Disco Vampire με δεκαετή εμπειρία στη μουσική βιομηχανία αναμειγνύει hip hop, funk, jazz, reggae και electronica ήχους. Μαζί, οι Seahorse, ένα σύνολο συμπαγές, καλοκουρδιζμένο, προπονημένο και δουλεμένο με απολαυστική ροκ μουσική, και οι Gangsters of Love που συνδυάζουν το κλασικό beat making µε αναλογικά όργανα, δημιουργώντας ένα ξεσηκωτικό χορευτικό, groovy αλλά και ρομαντικό σετ.  Όλοι τους θα δώσουν την live πνοή στους δρόμους της αγοράς.

Dj sets

3ο Kapani Project

Στο Alternative stage:

Θα ακούσουμε τους PRISM (Arthurk / Stoz / Lefen / Ant.one), μια μουσική κολεκτίβα που επικεντρώνεται στον μινιμαλιστικό ήχο ενώ μαζί τους θα απογειώσουν το stage οι Tall F., Locke, Thomas Numan και Tikis!

Στο Freestyle Stage:

Θα απολαύσουμε ένα Shango Records Showcase με τους Larry SKG & Pale Penguin, εκεί όπου η ηλεκτρονική μουσική συναντά παραδοσιακούς ήχους του κόσμου. To stage θα πλαισιώνουν επίσης οι Phon, Mister T, Jiles John και Stelio Gala!

Performances

Η «ανταλλαγή»

Τα μέλη της ομάδας περπατάνε στην αγορά και ζητάνε από τους μαγαζάτορες να τους δώσουν κάτι μικρό από τα προϊόντα που πουλάνε πριν τα προσφέρουνε στον κόσμο.

Ομάδα triplx: Η ομάδα triplx αποτελείται από τις φοιτήτριες της Σχολή Καλών Τεχνών Αφροδίτη Δάφνου, Αριάδνη Πεδιωτάκη και Μαργαρίτα Τσουλουχά.

Playback Theatre

Το θέατρο Playback  είναι ένα είδος αυτοσχεδιαστικού, διαδραστικού θεάτρου, όπου οι ιστορίες του κοινού ζωντανεύουν πάνω στη σκηνή από τους ηθοποιούς κι έναν μουσικό.

Η ομάδα Playback Theatre Thessaloniki συγκροτήθηκε το 2018 από μέλη δύο παλαιότερων ομάδων Playback της πόλης: τους T!NG, και τους AquNa This.

Συντελεστές: Καλλιόπη Σαβρανίδου, Όλγα Κατσιώκαλη, Τάνια Βλαχομήτρου, Βασίλης Καρκαφίρης, Γιώργος Καρυπίδης, Μαρία Καμπάνη

Χορευτική performance «sliπ»

H έμπνευση για το κομμάτι ήρθε από τη σύγχρονη νυχτερινή ζωή και την ατμόσφαιρα του κλαμπ, με ό,τι χαρακτήρα αυτή μπορεί να έχει: pop, μαζικό, σέξι και σκοτεινό. Μέσα σε ένα αυθεντικό περιβάλλον διασκέδασης τα σώματα ξεχνάνε την ντροπή και την ταυτότητά τους και χορεύουν μέχρι τελικής πτώσης με σκοπό να είναι θελκτικά.

Η ομάδα πίσω από το έργο αποτελείται από τις: Ολίνα Οικονομίδου και Μαριάννα Λεπτοκαροπούλου, ενώ στη μουσική θα ακούσουμε mary and the boy, gesaffelstein.

3ο Kapani Project

Monocyclo Circus Lab – Performance Σύγχρονου Τσίρκο

Οι σκιές στον τοίχο ζωντανεύουν και ακροβατούν. Video και σώμα σε φράκταλς. Συνομιλία, ισορροπία, και αντίδραση.  Μια performance συγχρόνου τσίρκο. Ένα μικρό ταξίδι στo σκοτάδι και το φως.

Σύλληψη/Σκηνοθεσία: Μότα Μαριάνθη. Video editing/ Installation: Θανάσης Πολυράκης. Performers: Maria, Nan Sick, Elda, Konstans

Κοινωνία /Μέλος ΙΙ

Πουλάκια, δένδρα και σφαχτά παίρνουν συχνά φωνή και λόγο στο παραδοσιακό τραγούδι. Το Κοινωνία / Μέλος ΙΙ, βασίζεται σε σ’ ένα τέτοιο, πλάθοντάς το με στιχουργικές προσθήκες στο ύφος και το ρυθμό του πρωτότυπου. Αποτελεί μια απόπειρα επέκτασής του. Βασίζεται σε τραγούδι της Ανατολικής Θράκης που φτάνει πάντα ενεργό τελετουργικά στις μέρες μας.

Την «Κοινωνία» θα παρουσιάσει η Βιργινία Μαστρογιαννάκη.

Interactive Installation

Balkan Route by Asklepeion

Ανακαλύπτοντας τη γειτονιά μας, τα Βαλκάνια, ομοιότητες και διαφορές, το Balkan Route στήνει γέφυρες φιλίας, γνωριμίας και αλληλοκατανόησης.

Ένα ταξίδι δέκα ετών μέσα από την προσωπική ματιά του φωτογράφου, από τις υδάτινες πύλες της Ανατολίας και τον Ευφράτη ποταμό, στο πολυποίκιλο μωσαϊκό πολιτισμών και παραδόσεων, το χωνευτήρι της Μέσης Ανατολής, στις πύλες του Δούναβη και της Μολδαβίας, το ταξίδι γνωριμίας που σας προσκαλούμε.

Οδοιπορώvτας στις λαϊκές αγορές και εξερευνώντας γεύσεις, μυρωδιές, μουσικές, μνήμες, παραδόσεις, έθιμα και  συνοδοιπορώντας στην καθημερινότητα της Βαλκανικής χερσονήσου αλλά και στα ανεξίτηλα χρώματα των άλλων πολιτισμών, αλλά και της προσφυγικής κρίσης διαμέσου της βαλκανικής «κρυφής τότε οδού» 2014.

Γιατί είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν!

Συντελεστές
Photography & Video: Τσαρτσάνης Βασίλειος
Art director: Οικονομίδης Αλέξανδρος
Coordinator /IT development: Γεωργαλίδης Γεώργιος

Φιλική συμμετοχή
Αssist production: Εβελίνα Πολιτίδου
Text: Κουτρουμπάκη Εύη
Film maker: Βουρβαχάκης Νίκος
Director and producer of Balkan express ET3: Καλέσης Θεόδωρος

Project manager: Τσαρτσάνης Βασίλειος

Ο διοργανωτής του 3ου Kapani Project, Κωσταντίνος Τίκης, δήλωσε σχετικά:

Για το φετινό Kapani Project ευελπιστώ όπως πάντα να πραγματοποιήσουμε μια καλή διοργάνωση, να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα αλλά πάνω από όλα να το διασκεδάσουμε. Θεωρώ πραγματικά ότι είναι ο μόνος τρόπος να ενισχυθούν οι αγορές, να καταφέρουν να γίνουν ποιο εξωστρεφείς προς το αγοραστικό κοινό, να σερβίρουν κάτι διαφορετικό

3ο Kapani Project

Απ’ τη μεριά του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του 3ου Kapani Project, Αλέξανδρος Πλωμαρίτης, δήλωσε:

«Το Kapani Project Project είναι ένα ιδιαίτερο project γιατί λαμβάνει χώρα στην ιστορική αγορά Καπάνι, συμβαίνει ενώ η αγορά είναι ανοιχτή και έτσι, προσελκύει περαστικούς και μη γνώμονες για το τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του. Επίσης, είναι ανοιχτό για το κοινό και χωρίς είσοδο.  Η ανάγκη για εξωστρέφεια αλλά και η συνεχόμενη θέληση να δημιουργήσουμε καινούργιες συνεργίες στοχεύουν να φέρουν πιο κοντά τους ανθρώπους της πόλης μέσα από αυτή τη γιορτή τέχνης. Έτσι, δεν θα μπορούσε να λείπει το κομμάτι των performances και από τη φετινή διοργάνωση. Μιας μορφή τέχνης η οποία απευθύνεται στο κοινό άμεσα και -πολλές φορές- ζητάει τη δικιά του συμμετοχή για να ολοκληρωθεί. Στα πλαίσια της διοργάνωσης η περιοχή αναβιώνει με τέτοιου είδους δράσεις, που σχετίζονται με το χαρακτήρα και τη χωροταξία της αγοράς. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε συνολικά 5 performances με στοιχεία live art, χορού και αυτοσχεδιασμού.

Η αγορά είναι τόπος ελεύθερης έκφρασης και το Kapani Project έχει ως σκοπό να φέρει δημιουργούς και επισκέπτες σε έναν κοινό σημείο, αφήνοντάς τους δουν και να ακούσουν κάτι διαφορετικό».

Αναλυτικά το πρόγραμμα για το 3ο Kapani Project

3ο Kapani Project

Live Acts

Live Stage

 • 18.30 – 19.45 Gangsters Of Love
 • 20.00 – 21.00 BNC – The Disco Vampire
 • 21.15 – 22.30 Seahorse
 • 22.45 – 00.00 The Noise Figures

  dj sets  

Alernative Stage

 • 18.30 – 21.00: PRISM
 • 21.00 – 22.30: Tall F
 • 22.30 – 00.00: Locke
 • 00.00 – 01.30: Thomas Numan
 • 01.30 – 03.00: Tikis

Freestyle Stage

 • 17.00 – 19.00: Phon
 • 19.00 – 20.30: Shango Records Showcase
 • 20.30 – 22.00: Mister T
 • 22.00 – 24.00: Jiles John
 • 00.00 – end: Stelio Gala

Performances

 • 00.00 – 00.15:  Σκιές Ζωντανές (Βλάλη με Κυδωνιάτου)
  Μαριάνθη Μότα
 • 00.20 – 01.00: Playback Theater Thessaloniki (Βλάλη με Κυδωνιάτου) Ομάδα Playback

Theater Thessaloniki

 • 16.30: Η ανταλλαγή (Σολωμού)
  TriplX
 • 17.15- 17.40: Κοινωνία / Μέλος ΙΙ (Βλάλη – Κρεοπωλείο Μπούρας)
  Βιργινία Μαστρογιαννάκη
 • 19.45 – 20.00: slίπ  (Σολωμού με Σπανδώνη)
  Ολίνα Οικονομίδου, Μαριάννα Λεπτοκαροπούλου

Interactive Installation

19.15 – end: Balkan Route
By Asclepeion

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα και ο θεσμός που αγαπήθηκε επιστρέφει. Στις 6 Οκτωβρίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην αγορά Καπάνι. Ακολούθησε τον δικό σου και μπες στον παλμό του 3ου Kapani Project!

ΕΙΣΟΔΟΙ (Αριστοτέλους, Εγνατία, Ερμού, Βενιζέλου)

To 3ο Kapani Project αποτελεί μέρος των παράλληλων δράσεων στα φετινά 53α Δημήτρια.

Info!

Πότε; 6 Οκτωβρίου 2018, Από τις 00.01 έως τις 23.59

Πού; Αγορά Καπάνι

Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε επίσης:

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα το φετινό Reworks Agora

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved