Αν αυτές τις γιορτές έχεις μείνει στην Αθήνα, έχεις πολλά πράγματα να κάνεις! Εκτός απ’ τις πολλές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων και τα δρώμενα στο «Σταύρος Νιάρχος», είναι μια καλή ευκαιρία να επισκεφτείς τη μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο για το έργο του Leonardo Da Vinci!

Πού; Στην Αθήνα! Η έκθεση για τον Leonardo Da Vinci στεγάζεται σ’ ένα εμβληματικό κτίριο του κέντρου της Αθήνας, το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι. Ο χώρος μεταμορφώνεται για να φιλοξενήσει αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Με τη συνδρομή του Μουσείου Leonardo da Vinci στη Ρώμη, του Ινστιτούτου Lumiere Technology στο Παρίσι, αλλά και ειδικών από Ιταλία και Γαλλία, το Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius επιδεικνύει το πλήρες φάσμα των επιτευγμάτων του Leonardo, τιμώντας έτσι τη μεγαλύτερη διάνοια όλων των εποχών, 500 χρόνια μετά το θάνατό του.

Τρεις εκθέσεις ενώνονται στην πιο ολοκληρωμένη έκθεση για τον Leonardo Da Vinci που έγινε ποτέ στον κόσμο, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να θαυμάσουν:

  • Τις μηχανικές εφευρέσεις του Leonardo: 75 μοντέλα των εφευρέσεών του, αναπαραγωγές σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδίκων του και συνολικά πάνω από 200 εκθέματα σχεδιασμένα σε συνεργασία με το Μουσείο Leonardo da Vinci της Ρώμης.
  • Da Vinci Alive – The Experience:  Μία καθηλωτική οπτικοακουστική, βιωματική εμπειρία που παρουσιάζει τη ζωή και το έργο αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη και εφευρέτη.
  • Τα Μυστικά της Μόνα Λίζα:  Τα μυστικά του πιο διάσημου έργου τέχνης στον κόσμο, αποκαλύπτονται για πρώτη φορά από τον Pascal Cotte και το Lumiere Technology Institute. Μία λεπτομερής επιστημονική ανάλυση και παρουσίαση του αινιγματικού αυτού πίνακα.

Aνακαλύψτε κι εσείς την εκπληκτική ζωή και το έργο του Leonardo Da Vinci μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, και διεισδύστε στο μυαλό του απόλυτου Homo Universalis, του ανθρώπου που έθεσε τα θεμέλια για κάποιες από τις σημαντικότερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας, όπως το αεροπλάνο, το αυτοκίνητο, το υποβρύχιο, το αλεξίπτωτο και το ποδήλατο.

Info!

Έκθεση Leonardo Da Vinci –
500 Years of Genius

 

Πού; Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ
Πειραιώς και Ερμού, 11854, Γκάζι, 210 7258510

 

Πότε; Μέχρι 31 Μαρτίου 2019
Καθημερινές: 13:00 έως 22:00
Τελευταία Είσοδος 21:00

Σαββατοκύριακα: 10:00 έως 22:00
Τελευταία Είσοδος 21:00

Εορταστικό ωράριο: Μέχρι τις 23:00 (Τελευταία Είσοδος στις 21:00)

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: 10:00 έως 17:00 – Τελευταία Είσοδος 15:00

 

Εισιτήρια: Ενήλικες: Προπώληση  15 € – Κανονικό 20 €
Παιδιά / Φοιτητές / Άνεργοι / 65 / Πολύτεκνοι : Προπώληση 12 € – Κανονικό 15 €

Δες κι αυτό:

Αν δεν έχεις πάει ακόμα να δεις τις φωτεινές εγκαταστάσεις του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, δεν ξέρεις τι χάνεις!