Το Ηλιτόμηνον διοργανώνει ένα live με φιλανθρωπικό σκοπό την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου. Το live είναι αφιερωμένο στα παιδιά που γεννιούνται πρόωρα, ενώ τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του Ηλιτόμηνου.

Έτσι, λοιπόν, ο Βασίλης Μπαμπανιάρης μαζί με την μπάντα του Sepia ανεβαίνουν σε ένα απ’ τα πιο όμορφα live stages της Αθήνας στο “Μουσικό Κουτί” και τραγουδούν για τα παιδιά αυτά (πολλές φορές μικρότερα του κιλού) που παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή, μέσα στις θερμοκοιτίδες με αναπνευστήρες, για μέρες, βδομάδες ή και μήνες.

Το να σταθούμε δίπλα σ’ αυτά τα παιδιά, δεν είναι μόνο υποχρέωση κι ευθύνη, αλλά και πίστη και αφοσίωση στην ελπίδα αυτού του κόσμου που προσπαθεί να γίνει καλύτερος. Σκοπός στον οποίο έχει αφιερωθεί το Ηλιτόμηνον και οι άνθρωποί του, που στέκονται με υπευθυνότητα και συνέπεια δίπλα στα πρόωρα μωρά και τις οικογένειές τους, στον αγώνα που δίνουν για το θαύμα της ζωής.

Ο Βασίλης Μπαμπανιάρης (που το 2017 κυκλοφόρησε και παραχώρησε για τις ανάγκες αυτού του αγώνα το τραγούδι “Ο Μαχητής σου”) μαζί με την μπάντα του Sepia μας προσκαλούν να τραγουδήσουμε και να δηλώσουμε με την παρουσία μας ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε για να έχει κάθε παιδί το καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή. Γιατί κάθε παιδί το αξίζει.

*Kατεβάζοντας το τραγούδι, ενισχύετε το σκοπό του Ηλιτόμηνου με 1 ευρώ

Info!

ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ
9 Φεβρουαρίου 2020
Δεκελέων 32, Γκάζι (50 μέτρα από μετρό κεραμεικός)
Τηλέφωνο κρατήσεων : 6978613005 – 6980791417
Ώρα έναρξης : 20:00
Είσοδος: 10 ευρώ
Facebook event

Λίγα λόγια για το Ηλιτόμηνον

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υπολογίζεται ότι 15 εκατομμύρια μωρά γεννιούνται πρόωρα, δηλαδή πριν τη συμπλήρωση 37 εβδομάδων κύησης κάθε χρόνο – περισσότερο από 1 στα 10 μωρά σε όλο τον κόσμο.

Τα ποσοστά πρόωρου τοκετού αυξάνονται στις περισσότερες χώρες που παρέχουν επαρκή δημογραφικά στοιχεία (ΠΟΥ). Στην Ευρώπη η συχνότητα των πρόωρων γεννήσεων κυμαίνεται από 6% έως 12%, με την Ελλάδα να βρίσκεται στη δεύτερη υψηλότερη θέση μετά την Κύπρο. Τα πρόωρα μωρά αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα παιδιατρικών ασθενών στην Ευρώπη, με πιο ευάλωτα μωρά εκείνα που βρίσκονται σε περιθωριοποιημένες ομάδες, σε αγροτικές περιοχές, σε πολύ φτωχά αστικά περιβάλλοντα και σε χώρες που αντιμετωπίζουν ανθρωπιστική κρίση.

Το «Ηλιτόμηνον» ανήκει στο δίκτυο των εθνικών οργανώσεων από όλη την Ευρώπη που δρουν συντονισμένα με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Φροντίδα των Νεογέννητων Βρεφών (European Foundation for the Care of Newborn Infants – EFCNI). Είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό τη βελτίωση της φροντίδας των πρόωρων μωρών, την αντιμετώπιση των δυσκολιών που προκαλεί η προωρότητα στις οικογένειες, καθώς και την προβολή της ανάγκης για συντονισμένη δράση, προκειμένου να προστατευθεί αυτή η ευάλωτη κοινωνική ομάδα.

Το «Ηλιτόμηνον» ενώνει τη φωνή των γονέων με τη φωνή των επαγγελματιών υγείας επιδιώκοντας με κάθε τρόπο την προβολή των ιατρικών, κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των οικογενειών με πρόωρα μωρά και διεκδικεί λύσεις γι’ αυτά τα προβλήματα, ενώ παράλληλα υποστηρίζει με δωρεές τα αιτήματα των Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών για τη συνεχή βελτίωση των υποδομών τους σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.