Είναι γεγονός, η Εθνική Βιβλιοθήκη εκσυγχρονίζεται και προσφέρει στο κοινό πιλοτικά το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο, δηλαδή τη δυνατότητα στους πιστοποιημένους χρήστες να διαβάζουν δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία.

Η νέα ψηφιακή υπηρεσία απ’ την Εθνική Βιβλιοθήκη, μας παραχωρεί τη δυνατότητα να διαβάζουμε δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία όποτε και οπουδήποτε κι αν βρισκόμαστε. Για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, θα μπορείς να διαβάσεις ένα e-book από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone σου.

Ειδικότερα, τόσο η δημιουργία όσο και η λειτουργία του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου εντάσσεται στο πλαίσιο του «Σχεδίου Υλοποίησης Μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Τι βιβλία μπορούμε να διαβάσουμε; Η συλλογή του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης περιλαμβάνει βιβλία ευρείας αναγνωσιμότητας, με έμφαση στους τομείς της λογοτεχνίας, της ιστορίας, των τεχνών, των επιστημών, αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος.

Η συγκεκριμένη ψηφιακή υπηρεσία πραγματοποιείται με σκοπό να προωθηθεί η ηλεκτρονική ανάγνωση, αλλά και να εξοικειωθεί το κοινό με το ηλεκτρονικό βιβλίο. Γι’ αυτό τον λόγο, η πλατφόρμα προσφέρει περισσότερα από 2.500 βιβλία, που προέρχονται από 14 ελληνικούς εκδοτικούς οίκους.

Για να μπορέσει κάποιος να χρησιμοποιήσει το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο θα πρέπει να είναι πιστοποιημένος χρήστης της Εθνικής Βιβλιοθήκης και στη συνέχεια να «κατεβάσει» ταυτόχρονα μέχρι και 3 ηλεκτρονικά βιβλία, για 20 ημέρες το καθένα, με δικαίωμα να το αλλάξει.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο στην ιστοσελίδα: ereading.nlg.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ένα βιβλίο πριν πέσεις για ύπνο, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι!

Photo: Στέφανος Καστρινάκης