Είναι γεγονός! Δημιουργήθηκε το πρώτο virtual μουσείο που είναι εμπνευσμένο απ’ την πανδημία. Το CAM (Covid Art Museum) περιλαμβάνει έργα τέχνης εμπνευσμένα απ’ τον κορονοϊό, τα οποία προκαλούν εκρήξεις συναισθημάτων στον εγκέφαλό μας.

Τα συναισθήματα που βιώνουμε όλοι μας λόγω της κατάστασης εκφράζονται μέσα απ’ την τέχνη και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο!

Οι Emma Calvo, Irene Llorca και José Guerrero είναι οι τρεις άνθρωποι πίσω απ’ το project CAM. Πρόκειται για τρεις Ισπανούς art directors, οι οποίοι εργάζονται στον κλάδο της διαφήμισης, κι αποφάσισαν να φτιάξουν ένα online “μουσείο” στο Instagram.

Στο CAM (Covid Art Museum) θα δεις δουλειές καλλιτεχνών, οι οποίοι αποτυπώνουν στα έργα τους τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους γι’ αυτό που βιώνουμε.

Μέσα σε περίπου έναν μήνα λειτουργίας του, το μουσείο με έργα τέχνης εμπνευσμένα απ’ τον κορονοϊό έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους, οι οποίοι θαυμάζουν τα έργα τέχνης.

Ποια είναι τα έργα τέχνης εμπνευσμένα απ’ τον κορονοϊό;

Πρόκειται για πίνακες, φωτογραφίες, illustrations, animations και videos, ενώ οι καλλιτέχνες στέλνουν καθημερινά νέα έργα στους εμπνευστές του project συμπληρώνοντας απλά μια φόρμα.

Μιλώντας στο site Widewalls, οι δημιουργοί του μουσείου δήλωσαν: «Μέχρι στιγμής έχουμε μετρήσει πάνω από 50 διαφορετικές εθνικότητες».

Οι ίδιοι τόνισαν πως τα κριτήριά τους για να επιλέγουν τα έργα που τελικά εκτίθενται, αφορούν κυρίως τη σχέση τους με την παρούσα κατάσταση και τη ματιά τους σε αυτή.

Και μετά τον κορονοϊό τι;

Οι Emma Calvo, Irene Llorca και José Guerrero όσο αυθόρμητα σκέφτηκαν την ιδέα, το ίδιο αυθόρμητα δηλώνουν ότι δεν έχουν σκεφτεί τι θα γίνει μετά τον κορονοϊό και προς το παρόν η μόνη τους σκέψη  είναι το ενδεχόμενο μιας φυσικής έκθεσης ή μιας έκδοσης με τα έργα, αλλά ξεκαθαρίζουν ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς γι’ αυτά τα μελλοντικά σχέδια.

Δες ακόμα:

#Μένουμε_σπίτι και κάνουμε online tours σε διάσημα μουσεία του κόσμου!