Η “Ασκητική” του Ν. Καζαντζάκη έρχεται για μια μοναδική παράσταση στο εμβληματικό Ηρώδειο. Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και τώρα ετοιμάζεται να παρουσιαστεί την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 21:00, στο πλαίσιο της 60ης επετείου – Έτος Ν. Καζαντζάκη 2017, με την υποστήριξη των Εκδόσεων Καζαντζάκη & του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Το μέγα φιλοσοφικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη παρουσιάζεται απ’ τον Πάνο Αγγελόπουλο, ο οποίος επιχειρεί μια νέα, πρωτοποριακή θεατρική προσέγγιση συνδυάζοντας video art με νέες θεατρικές μεθόδους .

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν τρία ζευγάρια από τρεις γενιές σπουδαίων ηθοποιών, ενώ συμμετέχει ομάδα 16 ηθοποιών –χορού και ενόργανο σύνολο.

«Ν΄ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ ,εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο.

Αν χαθεί εγώ θα φταίω.Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ».

Ν.Καζαντζάκης

Το φιλοσοφικό  αυτό έργο που ο ίδιος ο Ν. Καζαντζάκης θεωρούσε ως «το σπόρο απ’ όπου βλάστησε όλο το έργο του», αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενά του συγγραφέα, μέσα από το οποίο προσπαθεί να εκφράσει τα μεταφυσικά του πιστεύω. Μιλάει για τη μάχη του ανθρώπου με τις δυνάμεις της υλικής, πνευματικής και ηθικής φθοράς και την ανάδειξη εκείνων των ικανοτήτων και αρετών που τον ωθούν να μάχεται, να δημιουργεί και να ελπίζει…

Ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος λέει συγκεκριμένα ότι η «Ασκητική» αποδεικνύεται ένα προφητικό έργο της εποχής μας, που μας παροτρύνει να σιωπήσουμε ώστε να αφήσουμε τον αληθινό εσωτερικό κόσμο μας, να ακουστεί, ενώ παράλληλα μας εξοικειώνει με τις μεγάλες αγωνίες, που μας οδηγούν στα λυτρωτικά συλλογικά οράματα. Μέσα από αυτό το φιλοσοφικό έργο , εκείνο που αναζητάς είναι το φως και μέσα από την αναζήτηση αυτή, βρίσκεις το βασικό σου στόχο, την απόλυτη ελευθερία.

Ταυτότητα παράστασης:

Πρωταγωνιστούν:

  • Νικήτας  Τσακίρογλου, Κατερίνα Διδασκάλου
  • Tάσος Νούσιας, Μαρία Κίτσιου
  • Άγγελος Θεοφίλου, Μιχαέλα Κυβεντίδου
  • και ο Μιχαήλ Γιαννικάκης

Ομάδα 16  ηθοποιών –χορού- και ενόργανο σύνολο.

 

Θεατρική προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Πάνος  Αγγελόπουλος

Μουσική :  Δημήτρης  Παπαδημητρίου

Σκηνικά :  Mάιρα  Βαζαίου

Κοστούμια: Λευκή  Δεριζιώτη

Κίνηση: Έρση  Πήττα

Μάσκες: Γιάννης Ζημιανίτης

 

Με την υποστήριξη:

των Εκδόσεων ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ &

του ιδρύματος  ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Info!

“Ασκητική” του Ν. Καζαντζάκη

28 Σεπτεμβρίου 2017

Ημέρα & ώρα παράστασης : Πέμπτη  21:00

Διάρκεια: 1 ώρα και 45 λεπτά

Χώρος: Ωδείο Ηρώδου Αττικού-Xωρίς  διάλειμμα.

Εισιτήρια: Διακεκριμένη 40 €, Α ζώνη 30 €, Β ζώνη 20 € , Άνω διάζωμα 15€, Ειδικές ομάδες 10 €

Κλείστε online εισιτήρια εδώ και στα Εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών, Πανεπιστημίου 39.