Ήρθε η ώρα επιτέλους κάποιος στην Ελλάδα να μιλήσει για τις πρόωρες γεννήσεις. Το Ηλιτόμηνον είναι εδώ για να ενώσει τις φωνές των γονέων πρόωρων και των επιστημόνων, με στόχο τη φροντίδα των πρόωρων νεογνών.

“Γιατί με κάθε παιδί γεννιέται και μια ελπίδα, κι αυτή την ελπίδα το Ηλιτόμηνον θέλει να την κρατήσει ζωντανή και δυνατή”, διαβάζουμε στην περιγραφή του συλλόγου κι εμείς δεν θα μπορούσαμε παρά να στηρίξουμε τη δράση του Ηλιτόμηνου με όποιο τρόπο μπορούμε.

Το Ηλιτόμηνον, για την επίτευξη του σκοπού του, διοργανώνει και υποστηρίζει κοινωνικές, επιστημονικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συμβάλλουν στην προώθηση και επίλυση των ιατρικών και κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων των οικογενειών με πρόωρα νεογνά. Ανήκει στο δίκτυο οργανώσεων γονέων από όλη την Ευρώπη που δρουν συντονισμένα με το EFCNI, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Φροντίδα των Νεογνών, και διεκδικούν από την Ε.Ε. τη θέσπιση ενιαίων εθνικών κατευθυντήριων οδηγιών με τις οποίες να διασφαλίζεται η παροχή κατάλληλης φροντίδας σε όλες τις εγκύους, τα νεογνά και τα πρόωρα βρέφη.

Ποια είναι η νέα δράση του Ηλιτόμηνου για τις πρόωρες γεννήσεις;

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για τις πρόωρες γεννήσεις και σ’ αυτό το πλαίσιο από σήμερα, 7/11/2019, το Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς ανοίγει τις πόρτες του με ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης για τις πρόωρες γεννήσεις.

1 στα 10 μωρά γεννιέται πρόωρο. Υπάρχουν περισσότερα από 11.000 μωρά στην Ελλάδα κάθε χρόνο, που χρειάζονται κάθε δυνατή υποστήριξη για να μεγαλώσουν και να ευημερήσουν, κι αυτή η δράση είναι γι’ αυτά τα μωρά!

Οι άνθρωποι του Ηλιτόμηνου, οι Velones in Action, ομάδες και μεμονωμένες πλέκτριες από όλη την Ελλάδα, μοδίστρες, εικαστικοί, οι άνθρωποι του Μουσείου Μπενάκη, έγιναν μια ομάδα για να παρουσιάσουν στο κοινό ένα υπέροχο θέαμα πλεκτών γεμάτο χρώματα και τέχνη.

Εμείς θα είμαστε εκεί και θα σας περιμένουμε από σήμερα, 7/11/2019, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 10/11/2019, για να το δείτε από κοντά.

Ελάτε όλοι, γονείς, συγγενείς, φίλοι, εθελοντές, επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικοί, όλοι εσείς που αγαπάτε τα παιδιά και μάχεστε για το μέλλον τους, να βγάλετε μια φωτογραφία δίπλα στα κουβερτάκια και να μας τη στείλετε με το δικό σας μήνυμα υποστήριξης και ελπίδας.

Είμαστε έτοιμοι. Το Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς ανοίγει αύριο τις πόρτες του με ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης για…

Gepostet von Ilitominon – Ηλιτόμηνον am Mittwoch, 6. November 2019

Ακολουθήστε το ilitominon.gr στο Facebook και στο Instagram και πάμε δυνατά όλοι μαζί για να έχει κάθε παιδί το καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή!

Μοιραστείτε φωτογραφίες απ’ τη δράση στο Μουσείο Μπενάκη χρησιμοποιώντας τα παρακάτω hashtags στα social media:

#Borntoosoon #ilitominon #wpd2019 #PrematureBirths #HealthyMomHealthyBaby #preemie #miraclebaby #preemiepower #prematurebaby

Δες και αυτό το θαύμα:

Το μωρό που γεννήθηκε 258 γραμμάρια και κατάφερε να επιβιώσει!