Για 7η συνεχόμενη χρονιά έρχεται το κορυφαίο freerunning στη Σαντορίνη! Το νησί είναι έτοιμο να υποδεχτεί το Red Bull Art of Motion, τον διαγωνισμό που άλλαξε τα δεδομένα του αθλήματος!

Συνεπείς στο ετήσιο ραντεβού τους, περισσότεροι από 500 αθλητές από κάθε γωνιά του κόσμου αλλά και φιλόδοξα νέα ταλέντα, θα κατακλύσουν το κυκλαδίτικο νησί.

Με στόχο να καταπλήξουν κριτές και θεατές, πρόκειται να παρουσιάσουν runs διάρκειας 90’’, πλούσια σε περίπλοκες φιγούρες και απαιτητικά tricks, με φόντο την ηφαιστειακή καλντέρα και στολίδι ένα από τα διασημότερα ηλιοβασιλέματα του κόσμου.

Το βλέμμα αναμένεται να στραφεί στη μάχη του περσινού νικητή Bart Van Der Linden (NED), του Andrian Joey (USA) με μια εκπληκτική φετινή παρουσία σε διαγωνισμούς ανά τον κόσμο, αλλά και του Έλληνα πρωταθλητή του 2014 & 2015 Δημήτρη “DK” Κυρσανίδη (GRE) που είναι αποφασισμένος να κάνει το comeback μετά την περσινή αναπάντεχή του ήττα!

Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από πέντε έμπειρους εκπροσώπους του αθλήματος, οι οποίοι θα αξιολογήσουν τους 18 αθλητές, που κατάφεραν να προκριθούν στην τελική αναμέτρηση του Red Bull Art of Motion, με κριτήρια τη δημιουργικότητα, την τεχνική δυσκολία, την εκτέλεση, τη ροή και τη συνολική εμφάνιση.

Η τελική 18άδα διαμορφώνεται από τους 6 που περάσαν στον τελικό του Red Bull Art of Motion 2016, τους 7 αθλητές (4 άνδρες και 3 γυναίκες) που πήραν την πρόκριση μέσω του Online Qualifier τον Ιούλιο, και τους 5 freerunners όπως θα αναδειχθούν από τον Onsite Qualifier που θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη λίγες μέρες πριν την τελική αναμέτρηση.

Ο Onsite Qualifier (S.A.F. Πολιτιστικό Μουσείο Σαντορίνης, 4 & 5 Οκτωβρίου) αποτελείται από δύο φάσεις. Στη Φάση A (Σαντορίνη, 4.10), όπου αναμένονται περισσότεροι από 250 αθλητές, θα πάρουν μέρος freerunners από διάφορα σημεία του κόσμου διεκδικώντας μια από τις 20 πολύτιμες θέσεις που οδηγούν στη Φάση B.

Ανάμεσα τους και οι 20 Έλληνες αθλητές, που θα έχουν πάρει το μαγικό εισιτήριο από το DK’s Tour of Motion που πραγματοποιεί ο παγκοσμίου φήμης αθλητής από τη Θεσσαλονίκη, Δημήτρης Κυρσανίδης αυτές τις ημέρες. Στη Φάση B (Σαντορίνη, 5.10), 5 freerunners θα προκριθούν στον τελικό συμπληρώνοντας την χρυσή 18άδα.

Κοινός παρονομαστής όλων, να δώσουν το παρών στο ετήσιο ραντεβού της παγκόσμιας σκηνής του freerunning, αλλά και να διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο, όπως θα απαθανατιστούν από την CANON, πρωτοπόρα στο χώρο της απεικόνισης, καθώς και τα βραβεία “Best Female” & “Best Trick Award by CU”.

Το Red Bull Art of Motion καθηλώνει κάθε χρόνο χιλιάδες παρευρισκόμενους, αλλά και εκατομμύρια θεατές ανά την υφήλιο κερδίζοντας τις εντυπώσεις με το συνδυασμό της ελληνικής κυκλαδίτικης ομορφιάς και της αθλητικής κλάσης.

Το Red Bull Art of Motion καθηλώνει κάθε χρόνο χιλιάδες παρευρισκόμενους, αλλά και εκατομμύρια θεατές ανά την υφήλιο κερδίζοντας τις εντυπώσεις με το συνδυασμό της ελληνικής κυκλαδίτικης ομορφιάς και της αθλητικής κλάσης.

Info!

Πότε; Σάββατο, 7 Οκτωβρίου, στις 16:00

Που; Σαντορίνη

Περισσότερες πληροφορίες στο Facebook

Στην επίσημη ιστοσελίδα

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας.