Η μεγάλη γιορτή βιβλίου της Αθήνας ξεκίνησε και επίσημα. Το 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο Μέγαρο πραγματοποίησε τα επίσημα εγκαίνια του στις 06/09. Από τις 03/09 και έως τις 19/09 το φεστιβάλ βιβλίου θα λειτουργεί καθημερινά και θα υποδέχεται τους λάτρεις του βιβλίου. Η διοργάνωση μπορεί να ακυρώθηκε πέρυσι λόγω της πανδημίας αλλά επέστρεψε δυναμικά με εκδηλώσεις, δρόμενα, διαδραστικές συζητήσεις, ομιλίες και στρογγυλά τραπέζια.

Οι συντάκτες του iPop.gr ξεχωρίζουν 12 αγαπημένα τους βιβλία που πρέπει να έχεις στη βιβλιοθήκη σου!

Το 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου έχει ως κεντρικό θέμα τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Το φεστιβάλ διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ), η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων – Ζάππειο Μέγαρο, καθώς και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Οι προτάσεις των αναγνωστών του iPop για τα 10+1 βιβλία που πρέπει να διαβάσεις!

49ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο
49ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Το επίσημο Δελτίο Τύπου του 49ου Φεστιβάλ Βιβλίου αναφέρει:

“Ένας ιδιαίτερα δημοφιλής θεσμός, που για δεκαετίες τιμά τη διαχρονική αξία του βιβλίου, έρχεται ξανά να φωτίσει την πολιτιστική πλευρά της Αθήνας, στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου.  

Το 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων – Ζάππειο Μέγαρο, καθώς και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.). Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής. 

Το επίσημο αφιέρωμα του 49ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2021 επικεντρώνεται στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με πολλές συναφείς υποενότητες. Στο πλαίσιο του αφιερώματος, και σε συνεργασία με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς, θα υπάρχουν διαδραστικές συζητήσεις, ομιλίες, στρογγυλά τραπέζια και άλλα δρώμενα, ώστε με φόντο τα χιλιάδες βιβλία, οι επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα πολυποίκιλο πολιτιστικό Φεστιβάλ. 

Την αφίσα και το εξώφυλλο του καταλόγου του 49ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2021 κοσμεί έργο του σημαντικού Έλληνα ζωγράφου, Χρήστου Αντωναρόπουλου.

Aναμένουμε με χαρά να μοιραστούμε μαζί σας την αισιόδοξη νότα που θα προσδώσει το 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου. Ελπίζουμε ότι ο πνευματικός και πολιτιστικός χαρακτήρας του Φεστιβάλ, η διαρκής προσφορά όλων όσοι μοχθούν για την παραγωγή και την ανάδειξη του βιβλίου αλλά, κυρίως, η υποστήριξη των φίλων αναγνωστών, θα τονώσουν την αξία της φιλαναγνωσίας.

Σας περιμένουμε όλους στο 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, στη μεγάλη Γιορτή του Βιβλίου, καθημερινά από 03 έως και 19 Σεπτεμβρίου 2021. 

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 06 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 20:00. 

Γιατί και φέτος, η καρδιά του Πολιτισμού χτυπάει στο Ζάππειο!”

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού 

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής 

Ώρες λειτουργίας: 

Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30 

Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00 

Κυριακή: 10:30-15:00 & 18:00-22:30 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News