Είσαι στο σπίτι τόσο καιρό κι έχεις απελπιστεί. Αναρωτιέσαι τι άλλο να κάνεις τέλος πάντων κλεισμένος μέσα κι αποφασίζεις να μπεις στο ipop.gr να πάρεις ιδέες. Σου έχουμε δώσει πολλές κατά καιρούς και αυτή είναι άλλη μία φορά που θα σου προτείνουμε κάτι δημιουργικό και σημαντικό, γιατί μάλλον τις τέχνες στην καραντίνα τις έχεις παραμελήσει λίγο όσο να ‘ναι. Και τι θέλουμε να πούμε μ’ αυτό;

Είσαι κλεισμένος μέσα τόσο καιρό κι ενώ έχεις δει σειρές, έχεις ασχοληθεί με τον εαυτό σου, έχει μαγειρέψει κι έχεις κάνει ένα σωρό ακόμα πράγματα, δεν έχεις σκεφτεί να ασχοληθείς με κάτι δημιουργικό και εξίσου σημαντικό για το πνεύμα. Τις τέχνες! Και πριν προλάβεις να κλείσεις αυτό το άρθρο, πιστεύοντας πως δε θα βρεις τίποτα ουσιαστικό και χρήσιμο, άσε μας να σου εξηγήσουμε τι εννοούμε.

Οι τέχνες στην καραντίνα δεν πρέπει να παραμεληθούν κι ο λόγος είναι ότι θα σε κάνουν πιο δημιουργικό, ευφάνταστο, θα αναπτύξουν το πνεύμα σου και θα σου μάθουν ένα σωρό πράγματα. Δεν χρειάζεται ούτε να ξέρεις ένα μουσικό όργανο, ούτε χορό, ούτε ζωγραφική, ούτε οτιδήποτε άλλο. Η θέληση για μάθηση είναι αρκετή.

Ωστόσο, πώς να κρατήσεις επαφή με τις τέχνες στην καραντίνα, όταν όλα έξω είναι κλειστά.

Τελικά η Τέχνη βοηθά στην ανακούφιση του ψυχικού πόνου;

Βρισκόμαστε στην εποχή του ίντερνετ που όλα είναι εφικτά, γι’ αυτό κι εμείς σου προτείνουμε μερικές ιδέες για να βάλεις τις τέχνες στη ζωή σου την περίοδο της καραντίνας και να περάσεις ευχάριστα τον χρόνο σου.

Παρακολούθησε online παραστάσεις

Είναι η ευκαιρία που έψαχνες τόσο καιρό. Αν πριν είχες τη δικαιολογία ότι δεν προλαβαίνεις, τώρα σίγουρα αυτή η περίπτωση δεν υπάρχει, αφού δεν χρειάζεται καν να ετοιμαστείς και να βγεις έξω. Αντί να δει τηλεόραση το βράδυ, μπορείς να απολαύσεις ένα σωρό παραστάσεις που υπάρχουν διαθέσιμες online. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο με το να πηγαίνεις στο θέατρο, όμως από το τίποτα, είναι μια πολύ καλή λύση.

τέχνες στην καραντίνα
Freepik

Ξεκίνα να χορεύεις

Αν δεν το έκανες μέχρι τώρα, τότε ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις να χορεύεις. Στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις τόσο βιντεοσκοπημένα μαθήματα χορού, όσο και online στα οποία μπορείς να συμμετάσχεις. Διάλεξε τον χορό που προτιμάς και ξεκίνα να τον μαθαίνεις. Και μην ξεχνάς πως ο χορός συνδέεται άμεσα και με μια άλλη αγαπημένη τέχνη, τη μουσική.

10 διάσημες χορογραφίες στο Tik Tok για σένα που βαριέσαι να σηκωθείς απ’ τον καναπέ αλλά θες να κάψεις θερμίδες

Ανακάλυψε τις μεγαλύτερες εκθέσεις του κόσμου

Οι μεγαλύτερες εκθέσεις τέχνης του κόσμου τώρα είναι διαθέσιμες online και μπορείς να τις δεις χωρίς να ταξιδέψεις. Τι θα έλεγες να δεις το MoMA από τον καναπέ σου, χωρίς να πας μέχρι τη Νέα Υόρκη; Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι μπεις στο site του και να επιλέξεις το virtual tour. Το ίδιο μπορείς να κάνεις φυσικά με όλα τα μουσεία του κόσμου. Μην ξεχάσεις, βέβαια, και τα ελληνικά.

Bonus:

Η ενότητα Τέχνες και πολιτισμός της Google μπορεί να σε μεταφέρει σχεδόν οπουδήποτε θες και μεταξύ άλλων μπορείς να ανακαλύψεις μουσεία, εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Πώς θα σου φαινόταν μια περιήγηση 360 μοιρών στην Όπερα του Παρισιού, βλέποντας τη θέα από τη σκηνή λες και πρωταγωνιστείς σε αυτή; Ή μήπως θα προτιμούσες μια βόλτα μέχρι την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, βλέποντας διάσημα έργα τέχνης μ’ ένα κλικ;

τέχνες στην καραντίνα

Διάβασε, όχι μόνο βιβλία

Για τα βιβλία έχουμε μιλήσει πολλές φορές κι η αλήθεια είναι πως δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι το διάβασμα. Ωστόσο, δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να διαβάσει κάτι έξω απ’ τα νερά, κάτι που του είναι άγνωστο. Διάβασε, για παράδειγμα, ποίηση ή ένα είδος λογοτεχνίας που δεν έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα. Διάβασε, ακόμα, για τους καλλιτέχνες και ίσως βρεις τον αγαπημένο σου. Μην σε ξενίζει και μην δυσανασχετείς χωρίς να το δοκιμάσεις. Είναι κάτι δημιουργικό που θα σε φέρει πιο κοντά με μια άλλη πλευρά του εαυτού σου και πού ξέρεις, ίσως αυτή η πλευρά να σου αρέσει περισσότερο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News