Διανύουμε ένα δεύτερο lockdown. Κι όχι μόνο σε τοπικό επιπέδο. Αυστηρά μέτρα έχουν επιβληθεί σε χώρες όλου του κόσμου, ενώ η χώρα μας είναι ήδη κι επίσημα σε lockdown. Σχεδόν κάθε μέρα ανακοινώνεται κάτι νέο και όλη η λογική είναι να περνάμε πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι μας απ’ ό,τι έξω για να προφυλαχθούμε και να σταματήσει η διασπορά του ιού. Ποιο είναι εκείνο το αντικείμενο που σε ενθαρρύνουμε να αγοράσεις σε μεγάλες ποσότητες; Το βιβλίο! Τα βιβλία στο lockdown είναι μια απ’ τις καλύτερες παρέες και ένας φανταστικός τρόπος να αξιοποιήσεις τον ελεύθερο χρόνο σου.

Το δεύτερο lockdown δεν πρέπει να μας πανικοβάλλει και να τρέξουμε για ακόμα μια φορά στα μαγαζιά να αγοράσουμε χαρτί υγείας και αντισηπτικά. Τα καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης θα συνεχίσουν να είναι ανοιχτά, επομένως το τελευταίο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να πανικοβληθούμε και να κάνουμε ουρές έξω απ’ τα σούπερ μάρκετ για να μαζέψουμε τόνους με χαρτιά υγείας στο σπίτι μας.

Αντί, λοιπόν, να δώσεις όλα σου τα χρήματα σε πράγματα που απλά θα αγοράσεις από πανικό, ξόδεψέ τα σε βιβλία! Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο θα γεμίσεις τη βιβλιοθήκη σου με νέα συναρπαστικά αναγνώσματα, αλλά επίσης θα στηρίξεις τις μικρές επιχειρήσεις.

βιβλία στο lockdown

Το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου αυτή τη στιγμή μπορεί να βρίσκεται σε μια τεράστια μάχη για την επιβίωσή του. Στήριξέ το αγοράζοντας βιβλία! Η άποψή μας είναι ότι τα χρήματα που ξοδεύεις σε ταξίδια και βιβλία, δεν είναι ποτέ χαμένα χρήματα!

iPop Book Club: 12 αστυνομικά μυθιστορήματα που ξεχωρίσαμε και θα σε κάνουν να χάσεις τον ύπνο σου!

Πώς μπορούν να μας βοηθήσουν τα βιβλία στο lockdown;

Το διάβασμα βιβλίων όχι απλώς έχει επίδραση στην ψυχική μας υγεία, αλλά διευρύνει την φαντασία μας και ενισχύει την αίσθηση της συμπόνιας. Επιπλέον, τα βιβλία μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση απ’ το άγχος, αλλά και στο να κοιμηθούμε καλύτερα.

Αν θέλεις να στηρίξεις τις μικρές επιχειρήσεις, προτίμησε να αγοράσεις τα επόμενα βιβλία σου είτε από κάποιο μικρό βιβλιοπωλείο -τα οποία λατρεύουμε- είτε απευθείας από τον εκδοτικό οίκο.

βιβλία στο lockdown
Unsplash/Ellieelien

Ο κόσμος των βιβλίων είναι μαγικός! Και ένα lockdown -με όλα τα κακά που φέρνει- μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία να ξαναχτίσεις τη σχέση σου με τα βιβλία, ειδικά εάν αισθάνεσαι ότι την έχεις γκρεμίσει. Ο περισσότερος χρόνος στο σπίτι είναι ιδανικός για το διάβασμα βιβλίων και μην ξεχνάς τη συμβουλή που σου δίνουμε πάντα: Να βρίσκεις κάθε μέρα χρόνο να διαβάζεις. Έστω λίγο. Τα βιβλία είναι ζωή και εσύ μπορείς να κάνεις κάτι τόσο απλό για να φροντίσεις τον εαυτό σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News