Για όσους γνωρίζουν τον ΛΕΞ ξέρουν την αξία του, για όσους έχουν ξεκινήσει τώρα να ακούν την μουσική του και να πηγαίνουν στα live του, δε θα αργήσουν να καταλάβουν πως είναι ένας άνθρωπος με ήθος, πορωμένος με την τέχνη του. Για άλλη μία φορά ο άνθρωπος φαινόμενο ετοιμάζεται για ένα μοναδικό live, το οποίο αναμένεται να φιλοξενήσει τουλάχιστον 25.000 ανθρώπους.

Μετά από το ιστορικό live της Νέας Σμύρνης τον Ιούλιο και ακόμα μια εμφάνισή του στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου για το «Off The Hook Festival» στην Τεχνόπολη, ο 38χρονος ράπερ είναι έτοιμος να ανάψει φωτιά στην Θεσσαλονίκη.

ΛΕΞ – Θεσσαλονίκη: Το live που θα βάλει φωτιά

Επιπλέον, σύμφωνα με το thesstoday.gr, υπάρχει πανελλαδική ζήτηση για τη συναυλία του ΛΕΞ, γεγονός που οδήγησε τους διοργανωτές να συγκεντρώσουν πούλμαν τα οποία θα μεταφέρουν το κοινό από την Αθήνα, την Κοζάνη και την Κομοτηνή. Συγκεκριμένα, το πούλμαν από την Κομοτηνή θα κάνει στάσεις και σε Ξάνθη, Χρυσούπολη και Καβάλα.

 Όταν φύγουμε θα μείνουν μόνοι δρόμοι. Κανείς δε θα χορεύει όταν νυχτώνει. Το μόνο που θα αφήσουμε ιστορίες. Και κάνα 2 φωτογραφίες.

Όπως ήταν φυσικό, τα εισιτήρια εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγες ώρες και το North Full Face Entertainment ανέφερε:

«Τα εισιτήρια “έφυγαν” πολύ γρήγορα, η απήχηση του κόσμου είναι απίστευτη και ακόμη δεν έχουν σταματήσει. Ψάχνουν μέχρι την τελευταία στιγμή. Ούτε ο κόσμος περίμενε τόσο γρήγορη κίνηση για τα εισιτήρια. Έχουν σοκαριστεί με το event, επικρατεί φρενίτιδα. Για να διαπιστώσουμε το μέγεθος, αρκεί να πούμε ότι σε αυτήν τη συναυλία εκτός από τις νεαρές ηλικίες, θα παρευρεθούν και άτομα από 45 ετών και πάνω», σημειώνουν.

Δεν υπάρχει σωτηρία για εμάς. Έτσι μου λες και έπειτα χαμογελάς

Ποιος είναι ο ΛΕΞ;

Ο Αλέξης Λαναράς, ευρύτερα γνωστός ως ΛΕΞ, είναι Έλληνας ράπερ από την Θεσσαλονίκη.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 25 Σεπτεμβρίου 1984 και μεγάλωσε στην περιοχή του Φαλήρου. Ξεκίνησε αρχικά ως γκραφιτάς στους 2G (Good Guys) και το 1999 αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη μουσική, δημιουργώντας τα Βόρεια Αστέρια. Με τα Βόρεια Αστέρια κυκλοφόρησαν 4 δίσκους προτού αποφασίσουν να χωρίσουν οι δρόμοι τους και να ακολουθήσει ο καθένας σόλο καριέρα. Ενδιάμεσα, είχε δημιουργήσει τα Ανάποδα Καπέλα μαζί με ένα άλλο μέλος των Βορείων Αστεριών, τον Μικρό Κλέφτη, κυκλοφορώντας το πρώτο τους άλμπουμ το 2007.

  • Το 2010 ξεκίνησε σόλο καριέρα.
  • Το 2014 κυκλοφόρησε τον πρώτο σόλο δίσκο του με τίτλο Ταπεινοί και Πεινασμένοι, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από το Vice ως «ένα από τα πιο ‘real’ δείγματα του σύγχρονου ελληνικού hip hop».
  • Το 2018 κυκλοφόρησε το άλμπουμ 2XXX.
  • Το καλοκαίρι του 2019 πραγματοποίησε μια συναυλία στο θέατρο Πέτρας της Αθήνας, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 10 χιλιάδες θεατές. Με αφορμή τη συναυλία ειπώθηκε ότι με κάθε live του «ανεβάζει τον πήχη στη ραπ σκηνή».

Ο πόνος των φτωχών γίνεται η τέχνη των αστών

Γιατί, όμως, επικρατεί τέτοιος χαμός με τα live του ΛΕΞ;

Η απάντηση είναι απλή. Ο ΛΕΞ είναι ένας καλλιτέχνης που δεν έχει σταματήσει να είναι και άνθρωπος. Είναι αληθινός και αυτό φαίνεται στους στίχους του. Μιλά για την αγάπη, τον έρωτα, την ενδοοικογενειακή βία, την πολιτική κατάσταση της χώρας, την οικονομική κρίση, τα ναρκωτικά και της μικροπαραβατικότητες. Γενικότερα, ρίχνει φως στην ωμή πραγματικότητα. Ο ΛΕΞ, με λίγα λόγια, εκφράζει με λέξεις όλα όσα σκεφτόμαστε και δεν τολμάμε να πούμε.

Αξίζει να ακούσεις τα τραγούδια του, εγώ έχω μεγαλώσει μαζί του και τον είχα αγαπήσει πολύ πριν ξεκινήσει όλοι αυτή η φρενίτιδα που επικρατεί, γιατί πολύ απλά μου έδινε φωνή. Στην τελική αυτός είναι και ο στόχος του, να δώσει φωνή σε όσους δεν έχουν ή καλύτερα σε όσους απαγορεύεται να έχουν.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News