Μετά την συγκλονιστική επιτυχία του Άνθρωποι και Ποντίκια, το οποίο συνεχίζει την πορεία του, ο Βασίλης Μπισμπίκης επιστρέφει σκηνοθετώντας τα «Κόκκινα φανάρια», που έκαναν πρεμιέρα τον περασμένο μήνα.

Τα «Κόκκινα φανάρια» ανάβουν, λοιπόν, τα queer φώτα τους στον Cartel Τεχνοχώρο και μάλιστα τα εισιτήρια εξαντλούνται με ταχύτητα φωτός, γι’ αυτό αν θέλεις να δεις την παράσταση, πρόλαβε να εξασφαλίσεις τη θέση σου!

Η υπόθεση

Η Μαντάμ Παρί και τα κορίτσια της ανοίγουν με γενναιότητα την κουρτίνα του μπαρ τους, αφηγούνται τις ιστορίες τους, χορεύουν, τραγουδούν, ερωτεύονται, ονειρεύονται, ελπίζουν, διαψεύδονται, σκιαγραφώντας έναν κόσμο ζωντανό. Έναν κόσμο παλλόμενο, γεμάτο χρώματα, θραύσματα και σπαράγματα, γεμάτο φως και σκοτάδια, τραύματα και θαύματα. Έναν κόσμο υπαρκτό ανάμεσά μας, όσο κι αν επιλέγουμε ενδεχομένως να αποστρέφουμε το βλέμμα μας, όσο κι αν μας βολεύει ίσως να κάνουμε ότι είναι αόρατος. 

Μέσα από τις ιστορίες τους, ιστορίες βιωμένες στα μονοπάτια της queer νύχτας και του αγοραίου έρωτα, η Μαντάμ Παρί κι ο Μιχαήλος, η Μαρίνα κι ο Ντορής, η Μυρσίνη, η Ελένη κι ο Πέτρος, η Άννα κι ο Νικόλας, ο Δημήτρης κι η Ρόζα, η Κατερίνα κι ο Φερζά, η Νάντια και ο Σάμι έρχονται στη σκηνή για να δηλώσουν και να μας υπενθυμίσουν την παρουσία τους στη ζωή. 

Σε μια εποχή μετάβασης, την ώρα που οι εξελίξεις, κοινωνικές και όχι μόνο, καθιστούν ατομικά και συλλογικά αναγκαία την αλλαγή και την πορεία προς μια καλύτερη εκδοχή της ανθρωπότητας, η Ομάδα Cartel ανάβει τα «Κόκκινα φανάρια» της με τρόπο ωμά ρεαλιστικό, σκληρό και την ίδια στιγμή τρυφερό κι ανθρώπινο, θέτοντας για μια ακόμα φορά στον πυρήνα του την αλήθεια.

Αυτή που οι ήρωες ζούνε, διεκδικώντας το αυτονόητο: την ορατότητα και την ελεύθερη ανάσα της ύπαρξης. Τον ζωτικό χώρο που όλοι μας, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό και διαφορετικό τρόπο, έχουμε ανάγκη.     

Η παράσταση είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 17 ετών.

Πληροφορίες για τα Κόκκινα Φανάρια

  • CARTEL Τεχνοχώρος
    Διεύθυνση: Λεγάκη 7, Αγ. Ιωάννη Ρέντη (ΤΚ 18233)
    Τηλέφωνο επικοινωνίας: 693 98 98 258
  • Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.00 και Δευτέρες στις 20:00
  • Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ (γενική είσοδος), 17 ευρώ (φοιτητικά, ανέργων, άνω των 65), 15 ευρώ (ΑΜΕΑ). 
    (στην περίπτωση που έχετε αγοράσει εισιτήριο ανέργων ή ΑΜΕΑ ή φοιτητικό πρέπει υποχρεωτικά να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, διαφορετικά δεν θα ισχύει το μειωμένο εισιτήριο). 
  • Προπώληση: viva.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News