Μικρά διαμάντια για μικρούς και μεγάλους! Τα νέα βιβλία απ’ τις εκδόσεις Key Books μας κάνουν να θέλουμε να φτιάξουμε μια ζεστή σοκολάτα και να καθίσουμε αναπαυτικά στον καναπέ, ξεκινώντας υπέροχα ταξίδια μέσα από σελίδες.

Οι Ray Dalio θα σου δώσουν συμβουλές ζωής, ο Dr. Jordan B. Peterson επιστρέφει για να μας αναλύσει την τάξη και το χάος, ο Δημήτρης Κανέλλης -που τον έχουμε αγαπήσει ήδη απ’ τα πολύ επιτυχημένα του γκρουπάκια στο Facebook- σου λέει ότι «όλα είναι μάταια» ενώ η ψυχολόγος Αγνή Μαριακάκη σου εξηγεί ότι μπορείς και σου αξίζει να ευτυχήσεις. Φυσικά, δεν μπορούμε να μην ξεχωρίσουμε και τα δύο νέα βιβλία για τους μικρούς μας φίλους!

Τα νέα βιβλία απ’ τις εκδόσεις Key Books:

Αρχές

O Ray Dalio μάς εμπιστεύεται τις δικές του αντισυμβατικές αρχές για την εργασία και τη ζωή. Μέσα από αυτές, από ένα συνηθισμένο παιδί μεσοαστικής οικογένειας της Νέας Υόρκης εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους της εποχής μας! Οι αρχές αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον καθένα, για να επιτύχει τους προσωπικούς του στόχους.

Η Bridgewater Associates, την οποία ίδρυσε ο Ray Dalio από το διαμέρισμά του το 1975, εξελίχθηκε τα επόμενα σαράντα χρόνια στη μεγαλύτερη εταιρεία αμοιβαίων κεφαλαίων στον κόσμο και την πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία στις Η.Π.Α., σύμφωνα με το Fortune, ενώ έχει αποφέρει υψηλότερα κέρδη για τους πελάτες της από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία του κλάδου στην ιστορία (Bloomberg). Στην πορεία ο Dalio ανακάλυψε ένα σύνολο μοναδικών αρχών στις οποίες πιστεύει ότι οφείλει την επιτυχία του και τις οποίες μοιράζεται μαζί μας τώρα σε αυτό το βιβλίο. Αν και οι Αρχές ξεχειλίζουν από νέες ιδέες, ο πυρήνας τους είναι μια ξεκάθαρη, απλή προσέγγιση στη λήψη αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της καινοτόμου διαδικασίας του Dalio για τη «στάθμιση της αξιοπιστίας», την οποία μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας, ανεξάρτητα από τις επιδιώξεις του. Το βιβλίο παρέχει επίσης ένα σχέδιο για τη δημιουργία «μιας αξιοκρατίας των ιδεών, που καλλιεργεί την ουσιαστική εργασία και τις ουσιαστικές σχέσεις μέσω της ριζοσπαστικής αλήθειας και ριζοσπαστικής διαφάνειας», στις οποίες στηρίζεται η επιτυχία της Bridgewater. 

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσετε τις αποδεδειγμένες στην πράξη πρακτικές συμβουλές του «Steve Jobs των επενδύσεων» (σύμφωνα με το περιοδικό CIO), που διαφέρουν από οτιδήποτε άλλο έχετε διαβάσει μέχρι σήμερα.

αρχές

Πέρα από την τάξη

Μετά τους 12 Κανόνες για τη ζωή, το παγκόσμιο best seller που βοήθησε εκατομμύρια αναγνώστες να βρουν το αντίδοτο στο χάος της σύγχρονης ζωής, ο κορυφαίος διανοητής και κλινικός ψυχολόγος Dr. Jordan B. Peterson επιστρέφει με το Πέρα από την τάξη. Στο πολυαναμενόμενο καινούργιο του βιβλίο, ο Dr. Peterson φτάνει ακόμα πιο βαθιά, υπογραμμίζοντας ότι μέρος του νοήματος της ζωής βρίσκεται πέρα από τα σύνορα όσων γνωρίζουμε και μπορούμε να ελέγξουμε, και ότι το μυστικό βρίσκεται στην προσαρμογή μας σε έναν κόσμο που διέπεται από συνεχείς αλλαγές. Μπορεί το υπερβολικό χάος να μας απειλεί με αβεβαιότητα, όμως και η υπερβολική ευταξία ενδέχεται να μας οδηγήσει σε έλλειψη περιέργειας και δημιουργικής ζωτικότητας. Το Πέρα από την τάξη μάς καλεί να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις δύο βασικές αρχές της πραγματικότητας –την τάξη και το χάος– και αποκαλύπτει το βαθύτερο νόημα που μπορούμε να ανακαλύψουμε στο μονοπάτι το οποίο χωρίζει τις αρχές αυτές.

Σε καιρούς αστάθειας και ανασφάλειας, ο Dr. Peterson μας υπενθυμίζει ότι τα διδάγματα της ψυχολογίας, της φιλοσοφίας και των σημαντικότερων μύθων του κόσμου αποτελούν ανεξάντλητες πηγές δύναμης για τον καθένα μας. Στηριζόμενος στις οικουμενικές αλήθειες της αρχαίας σοφίας και στα βαθιά προσωπικά μαθήματα της δικής του ζωής, ο Jordan Β. Peterson μας προσφέρει 12 ακόμα κανόνες για να μας οδηγήσουν με θάρρος σε μια ζωή γεμάτη νόημα.

Όλα είναι μάταια

Αν αργείς να κοιμηθείς το βράδυ επειδή δεν την παλεύεις να πας δουλειά την επόμενη μέρα, αυτό το βιβλίο είναι για σένα. Αν πρέπει να κατεβάσεις 2 μπουκάλια κρασί κάθε Κυριακή βράδυ για να αντέξεις την εβδομάδα που έρχεται, αυτό το βιβλίο είναι για σένα. Αν ξυπνάς κι αναρωτιέσαι πώς τα έκανες τόσο σκατά, αυτό το βιβλίο είναι για σένα. Αν νιώθεις πως έχεις απογοητεύσει τον παιδικό σου εαυτό και τα όνειρα που είχε, αυτό το βιβλίο είναι για σένα. Αν νιώθεις πως όλα είναι μάταια, τότε σίγουρα αυτό το βιβλίο είναι για σένα.

Υπάρχει ένας ελέφαντας ακριβώς στη μέση του δωματίου και όλοι κάνουν πως δεν τον βλέπουν. Αυτός ο ελέφαντας είναι η εργασιακή κατάσταση στην Ελλάδα. Ο ίδιος βρέθηκα να δυσκολεύομαι να κατανοήσω το τοπίο της αγοράς εργασίας και πώς λειτουργεί, καθώς για άλλη φάση είχα προετοιμαστεί κι εν τέλει άλλη φάση σού σκάει. Οπότε, αφού τα κατάφερα εγώ, ήρθε η ώρα να σε βοηθήσω να τα καταφέρεις κι εσύ.

Σου αξίζει να ευτυχήσεις
10 κλειδιά για να μεταμορφώσεις τη ζωή σου

Μπορούν οι φουρτούνες της ζωής να σε κάνουν πιο δυνατό;

Μπορεί ο φόβος να σε εξελίξει;

Έχεις μάθει να συγχωρείς τον εαυτό σου;

Βλέπεις το παρελθόν σαν βάρος ή το έχεις ξεπεράσει;

Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι τα κλειδιά για να αγαπήσουμε τον εαυτό μας – και τη ζωή. Γιατί η αλήθεια είναι πως –αντίθετα με όσα μάς έμαθαν- είμαστε γεννημένοι για να ευτυχούμε.

Η ψυχολόγος Αγνή Μαριακάκη μας καθοδηγεί βήμα-βήμα στο να συμφιλιωθούμε με όσα δυσάρεστα βιώματα μας κρατούν καθηλωμένους στο παρελθόν και μας δείχνει με ποιους τρόπους μπορούμε να τα μεταμορφώσουμε σε εφόδια για μια καλύτερη ζωή. Μέσα από την πολύτιμη γνώση της, οι αφηγήσεις αληθινών ιστοριών, καθώς και οι προσωπικές εξομολογήσεις της γίνονται ένας κατανοητός και ανεκτίμητος χάρτης του ψυχισμού μας. Η Αγνή Μαριακάκη μάς θυμίζει τι σημαίνει ευτυχία, πώς να την αποκτήσουμε και –το κυριότερο- πως την αξίζουμε!

Μια πόλη για όλους

Αυτό το σκυλάκι μπορεί να είναι μόνο και χωρίς σπίτι, μα ανυπομονεί να ξεκινήσει τη νέα του ζωή σε μια άγνωστη πόλη!  Μερικές φορές είναι δύσκολο να είσαι ο καινούργιος και να νιώθεις διαφορετικός. Θα βρεθεί κανείς να το δεχτεί στην αγκαλιά του;

Ένας συγκινητικός ύμνος στην καλοσύνη και στη φιλία.

Η Ηχώ

To ξωτικό ζει στο δάσος μαζί με τη φίλη του, την ηχώ. Ό,τι λέει εκείνο, του απαντά επί οκτώ. Μέχρι που μια μέρα χάνεται η ηχώ. Πόσο μακριά πρέπει να φτάσει για να τη βρει το ξωτικό;

Μια ιστορία για το πώς οι λέξεις φτιάχνουν τον κόσμο μας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News