Διάβασα και σου προτείνω 5 αγαπημένα μου βιβλία για επιχειρήσεις. Αν θες να πετύχεις στις επιχειρήσεις θα ρωτήσεις κάποιον που τα έχει καταφέρει. Αυτό το μυστικό το είχα διαβάσει στο βιβλίο προσωπικής ανάπτυξης του Τόνυ Ρόμπινς-Απεριόριστη δύναμη, το απόσπασμα στο περίπου έλεγε ότι «Δεν υπάρχει τίποτα που κάποιος άλλος δεν έχει δοκιμάσει στη ζωή, βρες τι είναι αυτό που θες και σε ενδιαφέρει περισσότερο και πάρε συμβουλές από κάποιον που το έκανε πριν από εσένα». Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να βοηθούν τους άλλους, ακόμα και οι πολύ πετυχημένοι άνθρωποι δεν θέλουν να κρατήσουν το μυστικό της επιτυχίας για εκείνους. Αντίθετα, γράφουν την ιστορία τους σε βιβλία ή τη μοιράζονται σε συνεντεύξεις και βιντεάκια και μπορείς να αντλήσεις από εκεί ό,τι θες και ταιριάζει σε εσένα.

5 εξαιρετικά βιβλία για επιχειρήσεις

Τα βιβλία για επιχειρήσεις όπως και τα βιβλία της προσωπικής ανάπτυξης γενικά δεν διαβάζονται όπως τα μυθιστορήματα. Δεν διαλέγεις ένα βιβλίο και χαλαρώνεις διαβάζοντάς το. Έχεις μολύβι και τετράδιο και κρατάς σημειώσεις. Το περνάς μια φορά να δεις τι πραγματεύεται και μετά στο δεύτερο πέρασμα κάνεις τη διαλογή του τι θα χρησιμοποιήσεις και τι θα βοηθήσει εσένα στην δική σου περίπτωση.

Ξεκινήστε από το γιατί

βιβλία για επιχειρήσεις

Ξεκινάω με αυτό το βιβλίο γιατί πρέπει να το διαβάσεις αν θες να κάνεις μια πετυχημένη επιχείρηση! Είναι το Α και το Ω γιατί εξηγεί πολύ κατανοητά ο Σάιμον Σίνεκ, γιατί αγοράζουμε πράγματα που είναι ακριβά! Εξηγεί με ποιο τρόπο λειτουργεί ο εγκέφαλος, εξηγεί με ποιο τρόπο λειτουργούν εταιρείες κολοσσοί που έχουν πετύχει στο είδος τους και τι κερδίζει αυτός που μιλά τελευταίος σε μια συνεδρίαση.

Τον Σαίμον Σίνεκ, τον πρωτοείδα σε TedTalk και έκτοτε κόλλησα μαζί του, αγόρασα το βιβλίο του, διάβασα τη θεωρία του, τον ακολουθώ παντού και κρατάω επαφή μαζί του, γιατί είναι ένας άνθρωπος, νέος που έχει κάτι να πει σε όλους μας!

Steve Jobs

βιβλία για επιχειρήσεις

Ο Steve Jobs ζήτησε από το Walter Isaacson, συγγραφέα βιογραφιών (από τους καλύτερους) να γράψει την επίσημη βιογραφία του. Να πάρει συνεντεύξεις από όλους όσους συνεργαζόνταν και να πει όλη την αλήθεια για τη ζωή του και τις επιχειρήσεις του. Ήξερε ότι πλησίαζε το τέλος και ήθελε να γνωρίζουν όλοι οι άνθρωποι την αλήθεια. Δεν θα διαβάσεις ωραιοποιημένες αλήθειες σε αυτό το βιβλίο. Θα μάθεις πώς ξεκίνησε η Apple από την εποχή που φτιάχναν υπολογιστές στο γκαράζ της οικογένειάς του, μέχρι το Silicon Valley.

Την εποχή που τον πέταξαν στην κυριολεξία έξω από την επιχείρησή του. Θα μάθεις για την Pixar και ακόμα για την μανία που είχε για τη λεπτομέρεια και την υψηλή αισθητική. Θα σου κάνει πολύ όμορφη παρέα και θα σου δώσει όλη την έμπνευση που χρειάζεσαι σε πολλά σημεία του βιβλίου. Ειλικρινές και σίγουρα από τα πιο εμπνευστικά βιβλία που έχω διαβάσει.

Τα 5 τοπ βιβλία αυτοβελτίωσης που πρέπει να διαβάσεις και εσύ

BEZONOMICS. ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΑΜΑΖΟΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

βιβλία για επιχειρήσεις

Ο Jeff Bezos είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους που υπάρχει στον πλανήτη αυτό. Ποια είναι η δική του ιστορία; Ποιος αλήθεια ήταν ο μικρός Jeff και πώς η Amazon κατάφερε να γίνει τόσο απαραίτητη στο κοινό την περίοδο της καραντίνας; Ποια είναι η νούμερο ένα αρχή του δημιουργού της Amazon και γιατί πρέπει να την υιοθετήσεις και εσύ αν θες η επιχείρησή σου να είναι πετυχημένη.

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ – Η ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΝΙΚΕ

βιβλία για επιχειρήσεις

Πώς η Nike έγινε αυτή που έγινε; Πώς της έδωσε το όνομά της ο ιδρυτής της και γιατί ξεκίνησε μια εταιρεία με παπούτσια; Ο ίδιος γράφει μόνος του την ιστορία του και τα λέει με όλες τις λεπτομέρειες. Από τα ταξίδια στην Ιαπωνία, τον ανταγωνισμό, το δικό του ταξίδι στον αθλητισμό και φυσικά πώς έκανε το μεγάλο μπαμ και ποια κίνηση στάθηκε η αφορμή για να πουλάει σαν τρελός.

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ REEBOK

βιβλία για επιχειρήσεις

Όλη η ιστορία της εταιρείας παπουτσιών δοσμένη από την πένα του ιδιοκτήτη και δημιουργού της. Πώς ξεκίνησε να φτιάχνει παπούτσια και γιατί έτρεχε ενώ δεν του άρεσε καθόλου το τρέξιμο; Η ιστορία ξεκινά με τον συνονόματο παππού του Foster που ήταν ο πρώτος που έφτιαξε παπούτσια τρεξίματος με καρφιά για να κερδίσει επιτέλους μια φορά στη ζωή του αγώνες.

Γιατί να διαβάσω;

Όταν κάνεις παρέα με όλους αυτούς τους ανθρώπους μέσα από τα βιβλία τους, θα τους γνωρίσεις καλύτερα. Και τι θα κερδίσεις κάνοντας παρέα με αυτούς; θα δεις ότι παρά τις όσες αναποδιές, πολέμους, δυσκολίες, αδικίες, τελικά δεν τα παράτησαν. Ίσως βγάλεις και το δικό σου προσωπικό συμπέρασμα τελικά ποιο είναι το μυστικό που έχουν όλοι όσοι πετυχαίνουν. Δεν θα στο πουν όλοι, αλλά θα το καταλάβεις διαβάζοντας τις γραμμές των βιβλίων τους.

Πώς οι επιλογές σου δημιουργούν το αύριο

Αντλούμε έμπνευση από εκείνους που τα κατάφεραν ωστόσο η έμπνευση ποτέ δεν είναι αρκετή. Τα βιβλία για επιχειρήσεις μπορούν να μας εμπνεύσουν αλλά χρειάζεται να βάλουμε σε δράση όλα όσα μάθαμε σεβόμενοι πάντα τις ανάγκες, την προσωπικότητα και την ταυτότητά μας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News