Η Disney κυκλοφόρησε τη νέα της ταινία κινουμένων σχεδίων Reflect, στην οποία πρωταγωνιστεί η πρώτη ηρωίδα με παραπάνω κιλά! Επιτέλους, ένα παιδικό που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και τονίζει σε όλους μας πως τα πρότυπα ομορφιάς δεν έχουν καμία σημασία.

Το Reflect είναι μια ταινία μικρού μήκους της Disney+ για «μια χορεύτρια μπαλέτου [που ονομάζεται Bianca] και «”παλεύει” με το ίδιο της το είδωλο στον καθρέφτη, ξεπερνώντας την αμφιβολία και τον φόβο και διοχετεύοντας προς τα έξω την εσωτερική της δύναμη και χάρη».

Το Reflect είναι μέρος της σειράς ταινιών Short Circuit της Disney, οι οποίες έχουν ως επίκεντρο την εικόνα του σώματος και τη σημασία της ανάπτυξης και της προστασίας της αυτοεκτίμησης.

Η Σταχτοπούτα με το γυάλινο χέρι μπήκε στην εγκυκλοπαίδεια πριγκιπισσών της Disney και μας υπενθυμίζει πως η μαγεία του παραμυθιού βρίσκεται μέσα μας!

Disney – Πρωταγωνίστρια με παραπάνω κιλά: Γνώρισε την Bianca!

Το μικρό απόσπασμα από την ταινία δείχνει την Bianca να εξασκείται στο μπαλέτο στον καθρέφτη καθώς το είδωλο του εαυτού της διασπάται, γεγονός το οποίο συμβολίζει τον «προβληματικό» τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται το σώμα της.

Στο trailer βλέπουμε την Bianca να αντιμετωπίζει προβλήματα με την αυτοπεποίθησή της στο μάθημα του μπαλέτου, όπου η δασκάλα της της λέει συνέχεια να «ρουφάει» την κοιλιά της και να τεντώνει τον λαιμό της.

Είναι ένα μήνυμα με το οποίο πολλοί από εμάς μπορούμε να σχετιστούμε: Μεγαλώνοντας, εσωτερικεύουμε τις τοξικές προσδοκίες του σώματός μας κι ενώ είναι θετικό ότι η Disney προβάλλει αυτές τις ιστορίες με αυτόν τον τρόπο τώρα, δε θα ήταν σωστό από την πλευρά μας να μην αναφέρουμε ότι χρειάστηκε πάρα πολύς χρόνος για να φτάσουμε σε ένα τέτοιο σημείο.

@retrocosygamer It’s available on Disney + and shows how she battles body dysmorphia #plussizedisney #disneyprincess #plussizerepresentation ♬ After LIKE – Short Ver. – IVE
@milkyywaves__ This plus size Disney ballet dancer will mean so much to so many people. This piece is part of Walt Disney Animation Studios Short Circuit Experimental Films and is an animated short called Reflect #disney #disneyanimation #waltdisneystudios #disneyshort #animation #plussize #bodypositivity #milkyywaves__ ♬ agony – –

Μία μεγάλη αγκαλιά και μία πράξη καλοσύνης! Δες πώς ένας άνδρας 100 χρονών πήγε στη Disneyland για πρώτη φορά!

Η έως τώρα ανταπόκριση του κόσμου στην ταινία υπήρξε αρκετά θετική: «Κάποτε χόρευα κι εγώ και είχα τα ίδια προβλήματα, οπότε είμαι ενθουσιασμένη που βλέπω κάτι τέτοιο», έγραψε μία από τους πρώτους θεατές. «Η 16χρονη μου κόρη χρειαζόταν να το δει για να πειστεί να μην σταματήσει το μπαλέτο, όπου ήταν το πιο παχουλό κορίτσι στην τάξη της. 10/10, μπράβο Disney», σημείωσε μία άλλη.

Το Reflect είναι διαθέσιμο τώρα στο Disney+.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News