Η παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Ευθυμιάδη ξέφυγε απ’ τα συνηθισμένα κι ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους όσους βρεθήκαμε στο Κέντρο της Γης.

Δημοσιογράφοι και φίλοι του Θανάση Ευθυμιάδη συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί στο Κέντρο της Γης, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν πάνε σε μια τυπική παρουσίαση βιβλίου, αλλά χωρίς να ξέρουν και ακριβώς τι τους περίμενε.

«Ευγνωμοσύνη για τα απλά και καθημερινά». «Σύνδεση με τη φύση». «Να ζεις μια όμορφη μέρα τη φορά». Αυτά είναι όσα βιώσαμε στην παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του Θανάση Ευθυμιάδη με τίτλο Μια όμορφη μέρα. 

Αυτή η ξεχωριστή μέρα ήταν μια πραγματικά όμορφη μέρα, όπως ο τίτλος που έχει επιλέξει να βάλει ο συγγραφέας στο βιβλίο του.

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης κατάφερε μέσα σε λίγες μόνο ώρες να μας δώσει μια γεύση απ’ τον τρόπο που έχει επιλέξει πλέον να ζει την κάθε του ημέρα.

παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Ευθυμιάδη

Αυτή η όμορφη μέρα, ξεκίνησε φυτεύοντας σπόρους καλαμποκιού, φασολιού και καρπουζιού για την επόμενη σοδειά με τη βοήθεια της ομάδας της Οργάνωσης Γης.

Μετά, περπατήσαμε έως τον κήπο του Πύργου της Βασίλισσας, και με την καθοδήγηση του Αλέξανδρου Παπαναστασάτου κάναμε ασκήσεις αναπνοών και έναν μοναδικό διαλογισμό υπό τους ήχους gong.

Η εμπειρία χαλάρωσης ολοκληρώθηκε ιδανικά με τη δύση του ηλίου και τη μουσική της Ασημίνας Κουρή που ερμήνευσε τα τραγούδια Μάνα Γη και 4 στοιχεία. 

Η βραδιά συνεχίστηκε με συζήτηση για το βιβλίο και τη ζωή. Οι Δημήτρης Αλεξάνδρου, Τόνυ Δημητρίου, Ζέτα Δούκα, Ματθίλδη Μαγγίρα, Ιωσήφ Μαρινάκης , Αποστολία Παπαδαμάκη, Γιώργος Χρανιώτης και πολλοί άλλοι φίλοι του Θανάση και της Key Books έμειναν μέχρι αργά στο Κέντρο της Γης. Εκεί φυτεύτηκαν οι σπόροι για νέες συναντήσεις. Μέχρι και ιδέες για νέα βιβλία! 

Η εμπειρία δεν θα ήταν ίδια χωρίς τον χορηγό της εκδήλωσης, την εταιρία JOIN. Εκείνη φρόντισε ώστε οι καλεσμένοι να απολαύσουν δροσιστικά ροφήματα από 100% φυσικά υλικά και ένα αποκλειστικά vegan μενού με μεσογειακές γεύσεις.

παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Ευθυμιάδη

Και κλείνουμε με μια ευχή. Μέχρι την επόμενη συνάντηση, να ζείτε μια όμορφη μέρα τη φορά! 

Το βιβλίο του Θανάση Ευθυμιάδη Μια όμορφη μέρα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κey Books.

Λίγα λόγια για το βιβλίο του Θανάση Ευθυμιάδη

Στις 12 Μαρτίου 2020 έκλεισαν τα θέατρα και ξεκίνησε μια περίοδος «παύσης» και περιορισμών για να πολεμήσουμε με έναν «αόρατο εχθρό», τον covid. Όσο κι αν γύρω μου απλωνόταν ο φόβος και η θλίψη, μέσα μου ήμουν σίγουρος πως και αυτή η δοκιμασία για κάποιον λόγο ήρθε. Παρέμεινα ήρεμος κι έτσι είχα τη δυνατότητα να αφουγκραστώ την εσωτερική μου φωνή. «Κάθε εμπόδιο, για καλό», μου είπε. Για άλλη μια φορά την εμπιστεύτηκα. Για άλλη μια φορά, οι φίλοι μου άρχισαν να με ρωτάνε: «Μα πώς το κάνεις; Εσύ χαρούμενος κι εμείς ένα βήμα πριν την κατάθλιψη». «Σας τα λέω, αλλά τα ξεχνάτε», τους απάντησα χαμογελώντας, «οπότε, μιας και έχω ελεύθερο χρόνο, θα κάτσω να τα γράψω… Για να καταλάβετε, όμως, τον τρόπο που ζω τώρα, θα πιάσω την ιστορία μου από την αρχή» .

Με την ελπίδα να είμαι χρήσιμος, μοιράζομαι μαζί σας Μια Όμορφη Μέρα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News