Ο Αλμπέρ Καμύ, με τον ιδιαίτερο τρόπο γραφής του, είχε περιγράψει από το 1957 την δυσάρεστη συνθήκη μιας πανδημίας, τον τρόπο που απομακρύνει ή φέρνει κοντά τους ανθρώπους, τον πόνο την απομόνωση και τον φόβο που κυριεύει μια άδεια πόλη. Περιγράφοντας τις συνθήκες που είχε δημιουργήσει η πανδημία της Πανούκλας στο στο Οράν της Αλγερίας από το 1940 και μετά, το έργο του βραβευμένου με νόμπελ Αλμπέρ Καμύ είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Η θεατρική ομάδα GAFF μεταφέρει επί σκηνής τα εμβληματικά κείμενα του μεγάλου συγγραφέα και είναι αναμφίβολα μια παράσταση που πρέπει να δεις.

«Τσέρνομπιλ – Ένα χρονικό του μέλλοντος»: Μία παράσταση αφιερωμένη σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που άγγιξαν το άγνωστο, το μυστήριο

“Πανούκλα”: Το έργο του Αλμπέρ Καμύ στο Θέατρο 104

Ο γιατρός Ριέ, η Πόλη και η Πανούκλα ξετυλίγουν ένα παράλογο χρονικό τρόμου, επιβίωσης κι ανθεκτικότητας. Όλα ξεκινούν σε μια συνηθισμένη πόλη, όπου οι αρουραίοι αρχίζουν να βγαίνουν από τους υπονόμους και να πεθαίνουν στους δρόμους. Η ζωή των ανθρώπων της αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη, καθώς ο ιός μεταδίδεται ανεξέλεγκτα από τα ζώα στους ανθρώπους και έρχονται αντιμέτωποι με την αρρώστια, τη μοναξιά, τον φόβο, την τρέλα και τον θάνατο.

Ο γιατρός Ριέ βάζει στο μικροσκόπιό του το χάος που προκαλεί μια τέτοια κρίση, παλεύει ακατάπαυστα για την υγεία των συμπολιτών του και δίνει όλες του τις δυνάμεις για να πολεμήσει, όχι μόνο την αρρώστια, αλλά κυρίως την απελπισία.

 Ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης ,ο Κων/νος Πασσάς, και ο Δημήτρης Μαμιός επί σκηνής ζωντανεύουν το αλληγορικό τοπίο του έργου και αναρωτιούνται για το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης, αφού ακόμη και στις πιο σκοτεινές εποχές «υπάρχουν στον άνθρωπο περισσότερα πράγματα να θαυμάσεις απ’ όσα μπορείς να περιφρονήσεις».

Πληροφορίες:

  • Γενική Είσοδος – Κανονικό 12€
  • Γενική Είσοδος – Φοιτητικό/Ανέργων 10€
  • Γενική Είσοδος – Ατέλεια Δραματικής Σχολής 5€

Θέατρο 104
Ευμολπιδών 41, Γκάζι
(σταθμός Μετρό: Κεραμεικός)

Εισιτήρια: viva.gr

Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Οι άθικτοι: Μια παράσταση ωδή στην ψυχή και την ανθρωπιά που έρχεται να σου μάθει την αξία της αληθινής φιλίας

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News