Πώς θα μπορούσε το πρόβλημα του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των δύο φύλων να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τον πόλεμο της Ουκρανίας; Η Nadya Tolokonnikova έχει την απάντηση, καθώς χρησιμοποιεί την τέχνη της για να αλλάξει τον κόσμο, να μαζέψει χρήματα και να τα προσφέρει στους Ουκρανούς πολίτες. Δημιουργώντας μία διαφημιστική καμπάνια «PATRIACHY RIP» συγκεντρώνει χρήματα τα οποία έχει σκοπό να τα δωρίσει για έναν καλό σκοπό.

Η συνιδρύτρια της Pussy Riot, Nadya Tolokonnikova, σκέφτηκε να κυκλοφορήσει πρόσφατα μια καμπάνια για να μαζέψει χρήματα για την Ουκρανία. Η καλλιτέχνης συνεργάζεται με το SaveArtSpace και κυκλοφορούν διαφημιστικές αφίσες, με τίτλο «PATRIACHY RIP». Με πολύ απλά λόγια, γιατί είναι λογικό να μπερδευτείς, η καλλιτέχνης θίγει ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα, αυτό του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των δύο φύλων για να βοηθήσει τους ανθρώπους που ζουν αυτή τη στιγμή τον πόλεμο.

Τα σύνορα της Ουκρανίας γίνονται σινεμά! Μία πρωτοβουλία για να ζωγραφιστεί ξανά το χαμόγελο στα παιδιά που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους

«PATRIACHY RIP»: Μία διαφημιστική καμπάνια για καλό σκοπό

Με την επιμέλεια της Tolokonnikova, η έκθεση θα παρουσιάσει 10 έργα γυναικών και καλλιτεχνών LGBTQ+ σε διαφημιστικούς χώρους σε εννέα πολιτείες των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το SaveArtSpace, «η τέχνη των γυναικών πουλάει 50% λιγότερο από τα έργα των ανδρών». Η οργάνωση προσπάθησε να «διαμαρτυρηθεί» για το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων και η έκθεση έχει σκοπό να παρουσιαστεί σε συντηρητικές κυρίως πολιτείες, όπου η Tolokonnikova πιστεύει ότι «χρειάζονται έμπνευση και αλληλεγγύη περισσότερο».

Η συγκεκριμένη έκθεση θα συμπέσει με το έργο τέχνης NFT της Tolokonnikova, PATRIARCHY RIP, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την ιδέα ότι η εναλλακτική πραγματικότητα που προσφέρει το metaverse έχει ουσιαστικά διαλύσει την πατριαρχία της βιομηχανίας τέχνης. «Για την Pussy Riot ήταν πάντα προτεραιότητα να κάνουμε τις δηλώσεις μας με τρόπο που όλοι μπορούν να τις ακούσουν. Να φέρουμε την τέχνη μας στους δρόμους και να την κάνουμε διαθέσιμη σε ανθρώπους που δεν έχουν χρόνο να πάνε στα μουσεία», δήλωσε η καλλιτέχνης.

Με το βλέμμα στην Ουκρανία το 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η διαφημιστική αφίσα της Tolokonnikova προβάλλεται στη Βενετία της Καλιφόρνια, ενώ η έκθεση θα εκτεθεί στη Νέα Υόρκη, το Τενεσί, τη Νεβάδα, το Μιζούρι, την Αριζόνα, τη Γεωργία, τη Λουιζιάνα και την Αλαμπάμα.

H έκθεση θα είναι διαθέσιμη στο κοινό μέχρι τις 3 Απριλίου και συμμετέχουν οι παρακάτω καλλιτέχνες:

 • Michele Pred
 • Autumn Breon
 • Michele Pred
 • REKA NYARI
 • Fatimazohra Serri
 • Van Velden Studio
 • Aminta Paiz
 • EllaSuper
 • Niohuru X
 • Jess Whittam
 • Holly Silius

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News