Οι 12 Ένορκοι, η παράσταση που έχει κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου, επιστρέφει για μια δυναμική 7η χρονιά στο θέατρο ΑΝΕΣΙΣ μετατρέποντάς το σε δικαστικό μέγαρο και φέρνοντας ξανά ενόρκους και θεατές αντιμέτωπους με τις συνειδήσεις τους.

Στο θέατρο Άνεσις για 7η χρονιά ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σου μία πολύ παλιά δικαστική υπόθεση, η οποία σε βάζει σε σκέψεις. Μία διαχρονική υπόθεση θα χρειαστεί μόνο και ξαφνικά θα βρεις τον εαυτό σου να αμφισβητεί τα πάντα.

This is not Romeo & Juliet: Δύο έφηβοι προσπαθούν να πάρουν απαντήσεις σε αιωνίως αναπάντητα ερωτήματα για τον έρωτα

Συγκεκριμένα, στη Νέα Υόρκη του 1957, ένα αλλοδαπό αγόρι 16 χρόνων κατηγορείται για φόνο. Η τύχη του είναι στα χέρια 12 ενόρκων οι οποίοι θα αποφασίσουν αν είναι ένοχο. Σ’ αυτή την περίπτωση η θανατική ποινή είναι υποχρεωτική. Οι 12 άντρες, κλειδωμένοι σ’ ένα δωμάτιο, άλλοτε ταυτίζονται κι άλλοτε συγκρούονται. Πρέπει να αποφασίσουν ομόφωνα για τη ζωή ενός ανθρώπου αντιμετωπίζοντας, ο καθένας από αυτούς, τη συνείδησή του, αλλά και τις συνειδήσεις των υπολοίπων. Οι 12 ένορκοι αντικατοπτρίζουν τις προκαταλήψεις της κοινωνίας μέσα από 12 πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται βίαια μπροστά στα μάτια του θεατή.

Δωρεάν εισιτήρια για 20 θεατρικές παραστάσεις μέσα στις γιορτές! Εσύ ακόμα να κλείσεις τη θέση σου;

Οι 12 ένορκοι (αλφαβητικά)
Νίκος Βατικιώτης, Δημήτρης Δεγαΐτης, Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Μάνος Ζαχαράκος, Κώστας Καζανάς, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Μιχάλης Μαρκάτης, Κωνσταντίνος Μπάζας, Παντελής Παπαδόπουλος, Τάσος Παπαδόπουλος, Ορέστης Τρίκας, Βασίλης Φακανάς
Στον ρόλο του φύλακα o Αλέξης Σταυριανός
Τη φωνή της χαρίζει η Νένα Μεντή

“Μια ιστορία αγάπης”: Δύο γυναίκες που ερωτεύονται έχοντας εχθρό τον ίδιο τους τον εαυτό

Οι 12 Ένορκοι – περισσότερες πληροφορίες παράστασης:

Ημερομηνία: Πρεμιέρα: Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021
Τετάρτη & Σάββατο: 19.15, Παρασκευή: 21.30, Κυριακή: 18.30, 100’ (χωρίς διάλειμμα)

Τοποθεσία: Θέατρο Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14

Τιμές εισιτηρίων:

Πλατεία Α: 18€
Πλατεία Β: 15€
Εξώστης: 12€

Εισιτήρια: Ticketmaster.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News