Η μεγάλη θεατρική επιτυχία “Άνθρωποι και Ποντίκια”, το αριστούργημα του Τζον Στάινμπεκ, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μπισμπίκη την οποία απολαύσαμε αυτήν την σεζόν στον Τεχνοχώρο CARTEL στο Ρέντη μπορούμε πλέον να δούμε και από την άνεση του σπιτιού μας. Η παράσταση επέστρεψε στο θέατρο για τέταρτη χρονιά, ενώ αυτήν την περίοδο, όπως είχε γίνει και κατά την καταντίνα του περασμένου έτους, μπορούμε να την παρακολουθήσουμε και online!

“Άνθρωποι και Ποντίκια”: Ο Βασίλης Μπισμπίκης αφηγείται ξανά μια ιστορία για τον ρατσισμό και τον ανθρώπινο μόχθο

Η παράσταση “Άνθρωποι και Ποντίκια” του Βασίλη Μπισμπίκη διαθέσιμη online

Ο Τζον Στάινμπεκ αφηγείται τις εμπειρίες των George Milton και Lennie Small, δύο μεταναστών εργαζομένων σ΄ ένα ράντζο, οι οποίοι μετακινούνται από τόπο σε τόπο, στην Καλιφόρνια, αναζητώντας νέες ευκαιρίες εργασίας κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο ΒασίληςΜπισμπίκηςμε μια παράσταση ακραίου ρεαλισμού αφηγείται τη ζωή δύο εκτοπισμένων ψυχών, του Βασίλη και του Λένου στην περιοχή του Ρέντη, μέσα σε βιομηχανικές αποθήκες και εργοστάσια που αναζητούν δουλειά. Οι ήρωες του “Άνθρωποι και ποντίκια” είναι εργάτες ταλαιπωρημένοι από τη δουλειά και την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν. Αντιμετωπίζουν τον ρατσισμό και κυρίως την ανάγκη για ένα μεροκάματο. Ο ρατσισμός, το απατηλό όνειρο για μια μικρή ιδιοκτησία, η δύναμη της φιλίας, η σημασία της ελπίδας, τα ιδανικά της αφοσίωσης, της πίστης, της αυτοδιάθεσης και της αλληλεγγύης, είναι τα στοιχεία της διαχρονικότητας του έργου.

Διανύοντας τις ίδιες αγωνιώδεις και συγκινητικές προσπάθειες των ανθρώπων του μόχθου για επιβίωση, μέσα στις πιο δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, οι ήρωες του «Άνθρωποι και ποντίκια» δουλεύουν σκληρά, συγκρούονται, παλεύουν, απογοητεύονται αλλά ταυτόχρονα ονειρεύονται και ελπίζουν. Η μοναξιά είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη ζωή πολλών χαρακτήρων. Παρά την ανάγκη για συντροφικότητα, ο Στάινμπεκ υπογραμμίζει πώς η μοναξιά διατηρείται μέσα από τα εμπόδια που δημιουργούνται από την απάνθρωπη δράση μεταξύ τους.

Η παράσταση είναι διαθέσιμη για on demand προβολές από 1 έως και 9 Ιανουαρίου 2022.

Μπορείτε να αγοράσετε το online εισιτήριό σας στο Viva.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News