Πριν από 30 χρόνια, είχε γράψει ότι κάποια μέρα θα γίνει συγγραφέας. Και τώρα γίνεται. Το βιβλίο του Matthew McConaughey μιλάει για τη ζωή του, τις εμπειρίες και τις περιπέτειες που έχει ζήσει.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είχε γράψει ένα ποίημα το 1989, στο οποίο ορκιζόταν ότι μια μέρα θα γίνει συγγραφέας. Κάποιοι απ’ τους στίχους του ήταν:

«Νομίζω ότι θα γράψω ένα βιβλίο.
Μια λέξη για τη ζωή μου.
Αναρωτιέμαι ποιος θα έδινε σημασία
Για τις απολαύσεις και τη διαμάχη;».

Τώρα αυτό το ποίημα εμφανίζεται στην αρχή της νέας αυτοβιογραφίας του Matthew McConaughey με τίτλο «Greenlights». Το βιβλίο είναι μια εξιστόρηση της ζωής του, μέσα απ’ τα δικά του μάτια. Απ’ την ανατροφή του σε μια ταραχώδη οικογένεια στο Τέξας μέχρι να φτάσει να είναι στο αστέρι των “Magic Mike”, “True Detective” και “Dallas Buyers Club”.

Το βιβλίο του Matthew McConaughey είναι γεμάτο εμπειρίες απ’ τις εύκολες και δύσκολες στιγμές απ’ τη ζωή του, τις τρέλες και τα ταξίδια που έχει κάνει. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, άλλωστε, δεν είναι μια κλασική βιογραφία ή ένα βιβλίο συμβουλών, αλλά αποτελεί ένα playbook βασισμένο στις περιπέτειες της ζωής του. «Σημαντικές εμπειρίες, πολλές φορές αστείες και άλλες διδακτικές, που έπρεπε όμως να συμβούν».

Αυτό που τον νοιάζει είναι το αποτέλεσμα να είναι ένα βιβλίο που περιλαμβάνει λέξεις και λόγια που θα είχε αξία να μοιραστεί ο καθένας, ακόμα κι αν τα υπέγραφε κάποιος ανώνυμα, αλλά την ίδια στιγμή να είναι το βιβλίο που μόνο ο McConaughey θα μπορούσε να έχει γράψει!

βιβλίο του Matthew McConaughey

Όπως δήλωσε ο ηθοποιός στον Dave Itzkoff και τους New York Times, ο κόσμος θα σκέφτεται ότι σιγά, ο McConaughey τα έχει βρει όλα εύκολα στη ζωή, οπότε γράφει κι ένα βιβλίο.

Έγραψα το Greenlights εν μέρει για να διορθώσω αυτή την αντίληψη, να δείξω πόση προσπάθεια χρειάζεται για να φτάσει κάποιος εκεί όπου είναι σήμερα.

Σύμφωνα με όσα λέει, θέλει οι αναγνώστες να κοιτάξουν πέρα από το όνομα στο εξώφυλλο και να επικεντρωθούν στο θεμελιώδες μήνυμά του. «Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τις δυσκολίες, αλλά μπορεί να μοιραστεί τα μαθήματα που τον βοήθησαν να ανταπεξέλθει σε σκληρές καταστάσεις -όπως λέω, ‘να συσχετιστεί με το αναπόφευκτο’- το συντομότερο και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον εαυτό του».

Η κωδικοποίηση των πεποιθήσεών του και η τοποθέτησή τους σε ένα χαρτί ήταν ένα τεστ. Η επόμενη πρόκληση έρχεται καθώς ο McConaughey κυκλοφορεί το «Greenlights» σε έναν κόσμο που αισθάνεται ολοένα και πιο αναστατωμένος και απορρίπτει τις αξίες -εκεί όπου, όπως εκατομμύρια Αμερικανοί, αυτός και η οικογένειά του έχουν περάσει τους τελευταίους μήνες να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με τον Covid19.

Ο Matthew McConaughey μας διδάσκει την τέχνη της επικοινωνίας

To βιβλίο του Matthew McConaughey κυκλοφορεί στις 20 Οκτωβρίου και το σίγουρο είναι ότι μας έχει κερδίσει πριν την κυκλοφορία του!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News