Διαθέσιμες δωρεάν και online οι συλλογές του Λούβρου για όσους εδώ και καιρό ήθελαν να το επισκεφτούν, αλλά και για όλους εμάς που έστω κι από το σπίτι μας θα μπορέσουμε με αυτόν τον τρόπο να θαυμάσουμε τα έργα τέχνης που στολίζουν τις αίθουσές του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μουσείου του Λούβρου, πλέον στις συλλογές του περιλαμβάνονται 482.000 έργα τέχνης, τα οποία για πρώτη φορά παρουσιάζονται online. Αυτή η ψηφιακή επίσκεψη είναι εντελώς δωρεάν και ένα πραγματικό δώρο για όλους όσους αυτήν την περίοδο δεν μπορούν να ταξιδέψουν λόγω της πανδημίας.

5+1 τρόποι να ταξιδέψεις στη Γαλλία χωρίς να φύγεις απ’ το σπίτι!

Συγκεκριμένα, οι λάτρεις της τέχνης που θέλουν να περιηγηθούν από τον καναπέ τους στο Μουσείο του Λούβρου, θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν ολόκληρη τη συλλογή του, μέσω των πολλαπλών εργαλείων αναζήτησης που διαθέτει, καταχωρίσεις από επιμελητήριο, καθώς και θεματικών άλμπουμ.

Παράλληλα, ένας διαδραστικός χάρτης, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος σε γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά και κινέζικα, θα βοηθά τους επισκέπτες να εξερευνούν τους χώρους του μουσείου ανά δωμάτιο. Αυτή η εικονική επίσκεψη θα είναι διαθέσιμη μέσω υπολογιστών και tablets, αλλά λειτουργεί καλύτερα σε smartphones.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου για το πώς είναι διαθέσιμες online οι συλλογές του Λούβρου στο mensarena.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News