Μία από τις πιο σπουδαίες και επιτυχημένες εκθέσεις που έχουν παρουσιαστεί διεθνώς, προσελκύοντας περισσότερους από 50 εκατομμύρια επισκέπτες σε πάνω από 140 πόλεις της Αμερικής, της Αφρικής, της Ασίας και της Ευρώπης, έρχεται  στην Αθήνα και έχει παιδαγωγικό στόχο και επιστημονικό πνεύμα. Πρόκειται για το “Body Worlds” το οποίο παρουσιάζει με περηφάνια το ανθρώπινο σώμα, χωρίς ένδυση!

Από 24 Σεπτεμβρίου του 2021, μια συναρπαστική έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού “Μιχάλης Κακογιάννης”, Ελληνικός Κόσμος. Το Body Worlds είναι μια πρωτότυπη έκθεση που ενημερώνει τον επισκέπτη για την ανατομία, τη φυσιολογία και την υγεία παρουσιάζοντας πραγματικά ανθρώπινα σώματα που έχουν διατηρηθεί μέσω της πλαστινοποίησης, της διαδικασίας διατήρησης που εφευρέθηκε από τον Δρ Gunther von Hagens το 1977, ενώ εργαζόταν ως ανατόμος στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης.

Τι είναι το Body Worlds;

Το Body Worlds ταξιδεύει τους επισκέπτες σε ένα αξέχαστο ταξίδι στο ανθρώπινο σώμα. Αυτή η μοναδική έκθεση παρέχει συναρπαστικές πληροφορίες για τη σύνθετη δομή του σώματος και εξηγεί πώς αλληλεπιδρούν λειτουργικά συστήματα και όργανα. Οι επισκέπτες θα διαπιστώσουν ότι η εμπειρία της έκθεσης πηγαίνει πολύ παραπέρα. Κοιτάζοντας το εσωτερικό σώμα ενός ξένου, θα ανακαλύψουν το δικό τους με έναν εντελώς νέο τρόπο. Στόχος της έκθεσης είναι να εμπνεύσει τους επισκέπτες να ζήσουν συνειδητά, να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία τους, να αναγνωρίσουν τις φυσικές τους δυνατότητες και τους περιορισμούς τους και να σκεφτούν τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

Κάθε έκθεση Body Worlds περιέχει αληθινά ανθρώπινα δείγματα, συμπεριλαμβανομένης μιας συναρπαστικής σειράς ολόκληρων πλαστινοποιημένων σωμάτων και μεμονωμένων οργάνων, διαμορφώσεις οργάνων, αιμοφόρα αγγεία και διαφανείς φέτες σώματος. Οι πλαστικοποιητές οδηγούν τον επισκέπτη σε ένα συναρπαστικό ταξίδι κάτω από το δέρμα. Παρέχουν μια ευρεία εικόνα για την ανατομία και τη φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος. Εκτός από τις λειτουργίες των οργάνων, οι κοινές ασθένειες περιγράφονται με εύκολο τρόπο, συγκρίνοντας υγιή και προσβεβλημένα όργανα.

Δείχνουν τον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο ασθενειών και εθισμών, όπως η κατανάλωση καπνού ή αλκοόλ, και καταδεικνύουν τη μηχανική των τεχνητών αρθρώσεων γόνατος ή ισχίου. Τα μεμονωμένα δείγματα χρησιμοποιούνται για τη σύγκριση υγιών και προσβεβλημένων οργάνων, δηλαδή ενός υγιούς πνεύμονα με αυτόν του καπνιστή, για να τονίσουν τη σημασία ενός υγιούς τρόπου ζωής. Οι πλαστίνες που είναι τοποθετημένες σε ολόκληρο το σώμα κάνοντάς το να μοιάζει ζωντανό, απεικονίζουν τη θέση αυτών των οργάνων μέσα στο ανθρώπινο σώμα.

Body Worlds έκθεση
Body Worlds Website

Πληροφορίες έκθεσης:

Η έκθεση παρουσιάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος).

Διάρκεια: 24/9/21- 9/1/22

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10:00 – 20:00

Εισιτήρια: Viva.gr

Δες εδώ το σχετικό βίντεο:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News