Ξεκίνησε η μαγειρική διαδικασία του τελικού του MasterChef, μέσα απ’ την οποία θα αναδειχθεί ο επόμενος Έλληνας MasterChef! Σπυριδούλα και Μανώλης ταξίδεψαν μέχρι το Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας για μια δοκιμασία υψηλού επιπέδου.

Η πρώτη δοκιμασία του τελικού του MasterChef ήταν μια διαδικασία αντιγραφής πιάτων ενός κορυφαίου σεφ με αστέρια Michelin.

Σπυριδούλα και Μανώλης βρέθηκαν σε μια περιοχή με τα περισσότερα αστέρια Michelin ανά τετραγωνικό μέτρο! Κι εκεί τους περίμενε ο Paulo Airaudo, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ενός απ’ τα βραβευμένα εστιατόρια της πόλης.

Οι δύο φιναλίστ κλήθηκαν ν’ αντιγράψουν τρία πιάτα του σεφ, τα οποία βαθμολογούσε μόνο ο ίδιος, ενώ τα δοκίμασαν και υπόλοιποι τρεις κριτές, χωρίς, όμως, να τα βαθμολογούν.

Μανώλης και Σπυριδούλα μπήκαν στην κουζίνα του εστιατορίου Amelia και κατάφεραν να δημιουργήσουν αξιοπρεπέστατα πιάτα, έχοντας φυσικά και οι δύο τα απρόοπτά τους κατά τη μαγειρική διαδικασία.

Η Σπυριδούλα έχασε τον έλεγχο αρκετές φορές απ’ τα λάθη και τις αστοχίες, με αποτέλεσμα να αγχωθεί, όμως, και οι δύο παίκτες ετοίμασαν μέσα στον διαθέσιμο χρόνο τα τρία πιάτα.

«Με έχει πιάσει η γκρίνια μου, αλλά ο Μανώλης δεν την αντέχει ποτέ οπότε δεν μπορώ να τη βγάλω πουθενά. Μπορείτε να καθίσετε να τη βγάλω σε σας λίγο την γκρίνια μου», είπε η Σπυριδούλα στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, όταν εκείνος βρέθηκε με τους δύο διαγωνιζόμενους στην κουζίνα.

«Αρχίζω να αγχώνομαι ότι δεν θα βγάλω παγωτό. Κι αν δεν βγάλεις παγωτό δεν έχεις τρίτο πιάτο. Κι αν δεν έχεις τρίτο πιάτο δεν έχεις βαθμολογία. Κι αν δεν έχεις βαθμολογία δεν έχεις θέση στον τελικό. Κι αν δεν έχεις θέση στον τελικό, δεν είσαι η πρώτη Ελληνίδα MasterChef. Δεν θα πω άλλα γιατί δεν θέλω, νευριάζω και μόνο που το λέω», συνέχισε σε αγχωμένη κατάσταση η φιναλίστ.

Οι τέσσερις κριτές δοκίμασαν τα πιάτα με τον σεφ Paulo Airaudo να μένει απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθειά τους.

Ενδιαφέρον έχει να δούμε το poll της σελίδας του MasterChef, όπου το κοινό ψηφίζει ποιον θέλει για νικητή:

Μανώλης ή Σπυριδούλα θέλεις να είναι ο επόμενος /η #MasterChefGR; Star Channel #StarChannelTv

Gepostet von MasterChef GR am Montag, 20. Mai 2019

Δες ακόμα:

MasterChef: Τι λένε οι κριτές πριν το μεγάλο τελικό; | Bonus spoiler