Ο Β’ Ημιτελικός της Eurovision, δηλαδή το δεύτερο part του Europe Shine a Light, προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης και το event άνοιξε με την Ελλάδα και την Stefania. Άκου το τραγούδι που εκπροσωπεί τη χώρα μας.

Όλη η Ευρώπη άκουσε το τραγούδι «SUPERG!RL» από τη Στεφανία Λυμπερακάκη, το οποίο έχουν συνθέσει ο Δημήτρης Κοντόπουλος και οι Arcade, μαζί με τη Sharon Vaughn. Creative director είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Η 17χρονη Stefania, η οποία επιλέχθηκε απ’ την ΕΡΤ για να μας εκπροσωπήσει στην 65η διοργάνωση της Eurovision, είναι Ελληνίδα, αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ολλανδία.

Έχει μια δυναμική παρουσία, μουσική, τηλεοπτική και online, γι’ αυτό κι έχει χαρακτηριστεί ως “teen icon”.

Στον δεύτερο ημιτελικό, είδαμε ακόμα τα τραγούδια της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Αγγλίας, της Αυστρίας, της Τσεχίας, της Εσθονίας, της Ισλανδίας, της Μολδαβίας, της Πολωνίας, του Σαν Μαρίνο, της Αλβανίας, της Αρμενίας, της Βουλγαρίας, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Γεωργίας, της Λετονίας, της Πορτογαλίας και της Ελβετίας.

Το «Eurovision: Europe Shine A Light» μεταδίδεται από 46 ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, ενώ επίσης τιμάει και τα 41 τραγούδια, σε μη ανταγωνιστική μορφή.

Β’ Ημιτελικός της Eurovision: Όλα τα τραγούδια

Το Σάββατο 16 Μαΐου στις 22:00 στην ΕΡΤ1, θα μεταδοθεί ο εναλλακτικός τελικός της Eurovision με τίτλο «Europe Shine A Light», στον οποίο θα τιμηθούν οι 41 καλλιτέχνες που θα λάμβαναν μέρος στον φετινό διαγωνισμό, αλλά και τα 65 χρόνια του μουσικού θεσμού, με την παρουσία της Ελένης Φουρέιρα κι ίσως εμφανιστεί και η Έλενα Παπαρίζου.

Θυμήσου όσα έγιναν στον Α’ Ημιτελικό:

Eurovision: Έγινε ο πρώτος Ημιτελικός. Αυτό είναι το τραγούδι της Κύπρου (Video)