Εν αναμονή της μεγάλης τελετής απονομής των Oscars 2019, της απονομής όπου ο Γιώργος Λάνθιμος διεκδικεί το πολυπόθητο αγαλματίδιο σε 10 κατηγορίες, η IMDb έκανε ένα αφιέρωμα στον Έλληνα σκηνοθέτη και τη μέχρι και σήμερα πορεία του στον κινηματογράφο!

Ειδικότερα, η διάσημη κινηματογραφική ιστοσελίδα IMDb έκανε αφιέρωμα στον Γιώργο Λάνθιμο, μέσα από ένα βίντεο όπου βλέπουμε μεταξύ άλλων αποσπάσματα από τις ταινίες του σκηνοθέτη.

Χαρακτηριστικά, η περιγραφή του βίντεο που ανέβασε η IMDb στο YouTube αναφέρει: «Παράξενοι ενήλικες, μαύρο χιούμορ και εξωπραγματικές συνθήκες: Καλωσήρθατε στις ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου. Από το ‘Dogtooth’ στο ‘The Favourite‘, αναλύουμε τα κινηματογραφικά σήματα κατατεθέν του σκηνοθέτη».

Είναι γεγονός ότι κάθε σκηνοθέτη χαρακτηρίζουν οι τεχνικές που χρησιμοποιεί στις ταινίες του και έτσι η IMDb αναλύει στο βίντεο τις τεχνικές που χρησιμοποιεί ο Γιώργος Λάνθιμος μέσα από ενδεικτικά πλάνα των ταινιών του!

Σημειώνεται ότι η 91η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 στο Dolby Theatre στο Χόλιγουντ, ενώ ο Γιώργος Λάνθιμος διεκδικεί τα βραβεία: καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, πρωτότυπου σεναρίου, καλλιτεχνικής διεύθυνσης, φωτογραφίας, καλύτερου μοντάζ για τον Γιώργο Μαυροψαρίδη, κοστουμιών, α’ γυναικείου ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν και διπλή υποψηφιότητα β’ γυναικείου ρόλου για τις Έμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις.

Διαβάστε ακόμη:

Η Emma Stone σε μια εκπληκτική φωτογράφιση από τον Γιώργο Λάνθιμο!