Την γλίτωσε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης για τα 5,3 εκατ. ευρώ στην Κύπρο καθώς απαλλάχθηκε για την κατηγορία νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Θυμίζουμε ότι ο τραγουδιστής είχε ήδη απαλλαγεί – με απόφαση του συμβουλίου Εφετών- απ’ την κατηγορία της φοροδιαφυγής. Το δικαστήριο τον είχε απαλλάξει απ’ την κατηγορία της φοροδιαφυγής καθώς είχε δεχθεί ότι τα ποσά που εμβάστηκαν στην Κύπρο ήταν εισοδήματα του καλλιτέχνη από προηγούμενα έτη και όχι «αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη».

Το συμβούλιο Εφετών έβαλε τελικά οριστικό τέλος στη δικαστική περιπέτεια του Χατζηγιάννη, καθώς τον απάλλαξε και απ’ την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Πρόκειται για την υπόθεση εμβασμάτων που είχε στείλει ο τραγουδιστής πριν από έξι χρόνια στην Κύπρο.

Αφού εμφανίστηκε ο ίδιος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, οι εφέτες αποφάσισαν με βούλευμά τους (αριθμός 2325/2017) να κλείσουν οριστικά την υπόθεση των εμβασμάτων καθώς έκριναν πως δεν πρέπει ο Μ. Χατζηγιάννης να παραπεμφθεί σε δίκη.

Σημειώνεται πως και η εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση ήταν απαλλακτική για τον Χατζηγιάννη.