Οι τοξικολογικές εξετάσεις του Anthony Bourdain έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η αυτοκτονία του διάσημου σεφ δεν προήλθε από κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών.

Ο Anthony Bourdain αυτοκτόνησε στις αρχές Ιουνίου σε ηλικία 61 ετών, σε ξενοδοχείο στη Γαλλία και μερικές μέρες μετά οι τοξικολογικές εξετάσεις “έδειξαν” ότι ο θάνατός του δεν προήλθε από αλκοόλ και ναρκωτικά.

Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, ο εισαγγελέας Κριστιάν ντε Ροκινί, ανέφερε ότι στη σορό του Bourdain «δεν βρέθηκαν ίχνη ναρκωτικών, ούτε τοξικών προϊόντων, κανένα ίχνος φαρμάκων, κανένα ίχνος αλκοόλ».

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος είχε αναφέρει πριν από λίγες ημέρες ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι υπήρξε άλλο άτομο μέσα στο δωμάτιο, ενώ σημείωσε ότι ο ιατροδικαστής δεν εντόπισε σημάδια βίας πάνω στο σώμα του Bourdain.

Αναφορικά με τον τρόπο που επέλεξε ο διάσημος σεφ να αυτοκτονήσει, οι δηλώσεις του Κριστιάν ντε Ρογκινί, στο Associates Press, ανέφεραν ότι ο Anthony Bourdain φέρεται να χρησιμοποίησε τη ζώνη από το μπουρνούζι του.

O Anthony Bourdain αυτοκτόνησε σε ηλικία 61 ετών, στο Στρασβούργο της Γαλλίας όπου εργαζόταν πάνω στη σειρά Parts Unknown, ενώ τον θάνατό του συνειδητοποίησε ο στενός του φίλος, Eric Ripert, καθώς ο Bourdain δεν ανταποκρινόταν στο δωμάτιο του στο ξενοδοχείο.

Διαβάστε επίσης:

Όσα αναφέρουν τα νέα στοιχεία για την αυτοκτονία του Anthony Bourdain

Photo: David Scott Holloway