Όλοι οι φίλοι, οι γνωστοί και οι συνάδελφοι στην δουλειά σου ανυπομονούν και συζητάνε συνεχώς για τον νέο κύκλο του Game of Thrones, αλλά εσύ δεν έχεις ιδέα από αυτό.

Μπορεί να έχεις μπει στον πειρασμό να ξεκινήσεις την πολυσυζητημένη αυτή σειρά, αλλά πότε θα προλάβεις να τελειώσεις 8 κύκλους μέχρι τς 14 Απρίλη; Πώς θα είσαι έτοιμος για τον νέο κύκλο του Game of Thrones;

Εμείς βρήκαμε ποια είναι τα επεισόδια που πρέπει να δεις πριν την τελευταία σεζόν, που θα σου φρεσκάρουν την μνήμη και αποτελούν κλειδιά για την τελευταία 9η σεζόν.

Σύμφωνα με τον Bryan Cogman, συμπαραγωγός και συγγραφέας της σειράς, αυτά είναι τα επεισόδια του Game of Thrones, που πρέπει να επαναλάβεις και μπορείς να απολαύσεις ξανά με περισσότερη παρατηρητικότητα.

Όπως τονίζει, πρέπει να ξεκινήσεις κυριολεκτικά από την αρχή, με τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς, που θα σε βάλουν μέσα στον φανταστικό κόσμο του Westeros, και θα γνωρίσεις καλύτερα τους χαρακτήρες. Έτσι αν είσαι πρωτάρης, ή απλά θες ένα φρεσκάρισμα θα σου φανούν πολύ χρήσιμα, αν και περιέχονται πολλά spoilers. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά:

Θυμάμαι να παρακολουθώ μια κομμένη σκηνή από την πρώτη σεζόν, στην οποία ο Τζον αποχαιρετά την οικογένειά του και κατευθύνεται προς το τείχος, στον φορητό υπολογιστή μου στο Μπέλφαστ και σκέφτηκα: αυτό είναι! Έχουμε ένα show!

Ένα άλλο ορόσημο είναι σίγουρα το επεισόδιο εννέα της πρώτης σειράς, που είναι άκρως  συναισθηματικό για κάθε φαν της σειράς. Αναφέρεται στον Ned Stark, εν κόσμω Sean Bean, ο οποίος, αφού προδοθεί από τους Lannisters, αποκεφαλίζεται. Ακόμα προτείνεται και το δέκατο επεισόδιο, όπου εμφανίζονται οι δράκοι. Ο Bryan λέει:

Ο Ned Stark του Sean Bean εξακολουθεί να αναδύεται ακόμα πάνω σε αυτή την σειρά, αφού υπάρχουν ελάχιστα επόμενα επεισόδια στα οποία ένας χαρακτήρας δεν αναφέρει το όνομά του

Υπάρχουν λίγες τόσο συναισθηματικές στιγμές, όσο αυτές στο επεισόδιο εννέα της τρίτης σεζόν, The Rains of Castamere, στο οποίο γινόμαστε μάρτυρες του γνωστού εικονικού “κόκκινου γάμου”. Γιατί τόσο σημαντικό; Πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν, μέσα σε αυτούς σημαντικά πρόσωπα της σειράς και ανατρέπονται όλα τα έως τώρα δεδομένα.

Αυτό ήταν το επεισόδιο που άλλαξε τα πάντα, τόσο για την ιστορία όσο και για την συνέχεια της σειράς. Η Michelle Fairley πραγματοποίησε τις τελευταίες στιγμές της με 100% αφοσίωση, κατά τη διάρκεια κάθε πρόβας και κάθε λήψης, ακόμα και όταν η κάμερα δεν ήταν πάνω της

Πριν να γίνει γνωστός σε όλο τον κόσμο ως πραγματικός hulk, ο Hafþór Júlíus Björnsson, έφτιαξε την φήμη του στο GOT ως “The Mountain”. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την σκηνή του επεισοδίου οκτώ της τέταρτης σεζόν, που συνθλίβει το κρανίο κάποιου με τα γυμνά χέρια του.

Προχώρα μετά στο επεισόδιο έξι από την σεζόν πέντε, όπου και εκεί θα πέσουν πολλά δάκρυα. Με μια λέξη, που θα σε γεμίσει πολλές αναμνήσεις, εάν το έχεις παρακολουθήσεις, Hodor. Είναι μια θλιβερή μέρα στο Westeros.

 τα επεισόδια Game of Thrones για να επαναλάβεις

Σύμφωνα με τον Bryan, η σεζόν έξι ήταν κομβική, και ανατρεπτική, και για τους φανς περιέχει ίσως το καλύτερο επεισόδιο έως τώρα, “The battle of the Bastards”. Αποτελεί must!

Ακολουθεί το επεισόδιο 10, The Winds of Winter, το οποίο ο Bryan λέει ότι είναι το πιο σημαντικό από όλα.

Αυτό θα μπορούσε να είναι το πιο καθοριστικό επεισόδιο του GoT. Έχει σχεδόν τα πάντα: Ο Jon γίνεται Βασιλιάς στο Βορρά, και μαθαίνουμε την αλήθεια για την προέλευσή του, η Cersei ανατινάζει τον Sept του Baelor και παίρνει τον Iron Throne και ο Dany τελικά φεύγει για τον Westeros 

Ενημερώνοντας μας έτσι, ο Bryan επιλέγει επίσης το τελευταίο επεισόδιο της σεζόν επτά, The Dragon και The Wolf, το οποίο βλέπει το μέλλον του Βορρά που βρίσκεται στην κοπή των μαχαιριών, αποφασίζεται να αντιμετωπίσουν τους White Walkers, και παρακολουθούμε μια επική μάχη, όπου ένας δράκος ζόμπι καίει το Τείχος.

Δες και αυτό:

Οι δηλώσεις των ηθοποιών του Game of Thrones μετά το τελευταίο γύρισμα | Video