Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, θέλοντας να στείλει ένα ιδιαίτερο μήνυμα για τον κορονοϊό, αποφάσισε να επιστρατεύσει τα μεγάλα μέσα… Κι όταν λέμε μεγάλα μέσα εννοούμε τα Minions και τον Gru! Τα Minions και ο Gru πρωταγωνιστούν στο νέο σποτάκι του ΠΟΥ για τον κορονοϊό.

Για τη δράση συνεργάστηκαν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το Ίδρυμα των Ηνωμένων Εθνών και το Illumination Chris Meledandri.

Σ’ αυτή τη δράση, τα Minions και ο Gru απ’ το αγαπημένο κινούμενο «Despicable Me» προσπαθούν να μας κρατήσουν ασφαλείς ενώ η πανδημία δεν έχει τελειώσει.

Μέσα απ’ αυτό το χιουμοριστικό videάκι μεταδίδονται μηνύματα για την προστασία μας, για το πόσο σημαντικό είναι να μένουμε σπίτι και να τηρούμε τις αποστάσεις, ενώ μας δίνει ιδέες και για το πώς μπορούμε να περάσουμε ευχάριστα τον χρόνο στο σπίτι!

Φυσικά, την εμφάνισή της στο video κάνει και η Agnes Gru, το αγαπημένο μας κοριτσάκι απ’ την σειρά ταινιών «Despicable Me».

Τα Minions και ο Gru στο σποτάκι του ΠΟΥ:

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν βγαίνουμε έξω;

  • Η χρήση μάσκας θα πρέπει να γίνεται με σωστό τρόπο. Η μάσκα δεν μπορεί να είναι κάτω από την μύτη, κάτω από το στόμα, να φτάνει μέχρι το σαγόνι. Δεν γίνεται, επίσης, να μην έχεις μαζί σου ένα αντισηπτικό για να απολυμαίνεις τα χέρια σου όταν βγάζεις ή πριν βάλεις τη μάσκα, ένα σακουλάκι να βάζεις την μάσκα όταν δεν την χρησιμοποιείς.
  • Φρόντισε την υγιεινή των χεριών σου. Να αποφεύγεις επαφές με αντικείμενα και άψυχες επιφάνειες. Αυτό τον καιρό επίσης, δεν χρειάζονται χειραψίες και αγκαλιές στον εργασιακό χώρο, που υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να μην τους έχουμε δει για πολύ καιρό. Οτιδήποτε ακουμπάς, όπως πόμολα και χειρολαβές, είναι δυνητικά μολυσμένα με τον ιό ή και άλλους ιούς. Πρέπει να πλένεις τα χέρια σου οπωσδήποτε μετά από εξόδους από το σπίτι και επιστροφή σε αυτό και οποιαδήποτε επαφή με άψυχο περιβάλλον, και, φυσικά, πριν αγγίξεις το πρόσωπό σου.
  • Όταν πρέπει και είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να το κάνεις με τους κανόνες. Δηλαδή τη χρήση μάσκας και την προσεκτική υγιεινή των χεριών.

Δες ακόμα:

Κορονοϊός: 7 tips για να μην κολλήσεις τον ιό!